Ulos boksista – kohti hyvinvointia ja onnellisuutta

Istun juhannusaattona hiljaisessa kodissa kaikkien muiden vielä nukkuessa ja mietin hyvinvoinnin merkitystä ihmisille. Olen viime vuodet saanut työskennellä organisaatioiden, asiantuntijatiimien, johtoryhmien ja urheilijoiden kanssa. Kaikkien heidän kanssa on haettu hyvinvointia, potentiaalia ja tasapainoa kohti huippukuntoa.

 

Mitä hyvinvointi on? Sitäkö että jaksaa enemmän, tekee kovempia tuloksia niin töissä kuin urheilukentällä, on luovempi, pää toimii terävämmin? Vai sitäkö että tiedostaa missä nyt menee omassa elämässään ja miten siitä rakentaa itselleen onnellisemman ja tasaisemman?

 

Olen itse törmännyt usein tilanteeseen, jossa hyvinvoinnista tuleekin käänteinen mittari. Organisaatiot käyttävät asiantuntijoita taikureina tekemässä kikkakolmosia henkilöstön kanssa. Tietoa kuitenkin on maailma pullollaan. Pitäisikö enemmän auttaa ihmisiä oivaltamaan itse tilanne, ravistamaan ulos boksista, sparrata, haastaa ja rakentaa yhdessä hyvinvointia ja onnellisuutta? Uskon että ihmisillä on kaikki viisaus ja potentiaali olemassa – tarvitaan ennemminkin ravistusta ja rinnalla kulkijaa.

 

Tietoinen pysähtyminen kannattaa

Meidän ihmisten on helppo tehdä niin kuin eilenkin teimme. Se vie vähemmän energiaa eikä tarvitse taistella omaa tahdonvoimaa vastaan. Elämän vauhti on kova: Päivät, viikot ja vuodet häviävät ja usein huomaamatta teemme itselle hallaa oman hyvinvoinnin ja onnellisuuden kustannuksella.

 

Oma vauhti pysähtyi pienen kolarin myötä 2007. Oli aluksi tuskallista tarttua peiliin, mutta askel askeleelta askeleet kevenivät ja ilo tuli elämääni kun tulin ulos itselleni rakentamastani laatikosta. Tiedostin miten toimin, minkälaisia ajattelumalleja ja uskomuksia olin rakentanut, miten vauhdikas elämäni oli kulkenut ilman tietoisia pysähtymisiä. Sen jälkeen oli helppo lähteä tällä matkalle rakentamaan omaa kukoistusta ja hyvinvointia.

 

Tiedostatko sinä miten toimit arjen rattaassa? Oletko pysähtynyt miettimään ajattelu-, uskomus- ja toimintamallejasi? Ajatuksia on noin 80 000 päivän aikana! Kuinka moni niistä rakentaa sinun hyvinvointiasi, vai kulkeeko suurin osa samaa rataan kuin on aina ennenkin kulkenut?

 

Aloitan uuden blogini myötä jakamaan ajatuksia, oivalluksia, harjoituksia ja tarinoita niin omalta kuin lukemattomien kohtaamieni huikeiden ihmisten matkalta.

 

Tervetuloa mukaan!

 

Aidosti, läsnäollen ja innostuen,

Jaana