Mielen hyvinvointi on kilpailuetu – kuinka ennakoida tuloksellisesti?

Olen tammikuusta alkaen liittynyt huikeaa Kuullas joukkoon omistajaksi ja sijoittajaksi. Olemme isolla tiimillä mukan Tampereen Business fesivaaleilla, joten tervetuloa juttelemaan. Oma intohimo on ollut lähes 15 vuotta mielen kehittäminen, henkinen suorituskyky ja työelämän inhimillistäminen maailmassa, jossa tarvitaan muuntautumiskykyä, joustavuutta sekä uudenlaista yhteisöllisyyden rakentamisesta.

Tampereella haastan puheenvuorossaan pysähtymään miten luodaan uudenlaista yrityskulttuuria, jossa hyödynnetään rohkeasti mielen hyvinvointia, vahvistetaan yhteisöllisyyttä sekä myönteistä tekemisen kulttuuria. Puheenvuorostani tulee kokemuksellinen ja innostava, ja tuon myös uudenlaista näkemystä sekä käytännönläheisiä vinkkejä työelämän kehittämiseen.  Täältä näet Tampereen huikean puhujaohjelman!

Työpaikat tarvitsevat totuttujen ajattelutapojen ravistelua ja uudenlaista inhimillistä energiaa. Epävarmuuden ja kompleksisuuden keskellä psyykkisen suorituskyvyn vaatimukset kasvavat koko ajan – enemmän, kovempaa ja tehokkaammin työskentelytapa ei enää tuota hyvinvointia eikä tulosta. Kilpailueduksi on noussut mielen hyvinvointi. Tulevaisuuden työpaikka on paikka, jossa henkilöstön mielen hyvinvoinnista ennakoivasti huolehtiminen ei ole vain vastuullista, vaan se on kriittistä menestykselle.

Toisinaan tarvitsemme hieman ravistelua päästäksemme pois epäsuotuisasta jumista sekä rohkeutta haastaa aivomme uudelle tasolle. Kun muutamme omaa ajatteluamme ja toimintaamme, muutamme samalla koko toimintaympäristöämme. Jotta voi oppia uutta, pitää myös voida hyvin. Toivottavasti nähdään Tampereella!

Keitä me Kuullaksessa olemme?

Kuullas tarjoaa yritysten työntekijöille uudenlaista mielen valmennusta joustavana digipalveluna. Kompleksinen ja jatkuvasti muuttuva maailma vaatii työntekijältä yhä enemmän muuntautumis- ja priorisointikykyä. Kuullaksen mielen valmennus mahdollistaa, että työntekijät (niin yksilöt kuin tiimitkin) pystyvät kehittämään tulevaisuuden tärkeimpiä taitoja, kuten esimerkiksi keskittymiskykyä, ennakointia, sosiaalista älykkyyttä, mielen joustavuutta ja tunnetaitoja. Kuullaksen alustaratkaisun kautta työntekijöiden käytettävissä on joukko sertifioituja mielen ammattilaisia helposti ja joustavasti saavutettavissa etäyhteydellä. Sopiva ammattilainen löytyy Kuullas Match -työkalun avulla. Kurkkaa lisää täältä Kuullaksesta ja ole yhteydessä suoraan Kuullaksen toiseen perustajaan Irina Krohniin.

 

Keväällä on kiireen kaiku, ja osa meistä odottaa lomaa jolloin ehtisi taas keskittyä ja palautua. Kiire, tehokkuus, saavutettavuus ja nopeus täyttävät kalenterimme.  Milloin sinä ole pysähtynyt priorisoimaan tai kirkastamaan tekemisiäsi? Kun kiire kasvaa, niin päivät täyttyvät tulipalojen sammuttamisesta.  Itse olen usein törmännyt ajankäyttöä ja aivojen palautumista valmentaessani ajatukseen: ”Ei minulla ole aamulla aikaa miettiä ja priorisoida päivän to do listaa vaan päivä häviää arjen hektisyyteen”. Monen pienyrittäjän olen huomannut jäävän kiireeseen ja arkeen koukkuun, vaikka silloin kun on kovin kiire niin olisi pysähdyttävä ja silloin kun tekemisen runsaus kaatuu päälle, niin olisi valittava vielä viisaammin ja priorisoitava.

 

Tekemistä on varmasti kaikilla enemmän kuin päivän tunnit sallivat. Ja kun omat työt saa jotenkin hoidettua, niin ”täytyy hoitaa” lapsen harrastukset, kevään puutarhatyöt, vappu leivonnaiset jne. Entäpä jos kysymys on vapaa-ajallakin priorisoinnista ja oman mielen focuksen suuntaamisesta. Entä jos enemmän, kovempaa ja paremmin ei tuotakaan toivottua tulosta oman hyvinvoinnin äärellä. Vaan enemmän tuo väsymyksen tunnetta, kovempaa tuo voimattomuuden tunnetta ja vielä paremmin tuo riittämättömyyden tunnetta. Pitäisikö tehdä silloin kevätsiivous niin omaan kalenteriin kuin myös omaan mieleen? Arvottaa arki ja arjen valinnat uudelleen.

 

Joskus on hyvä aloittaa asioiden priorisointi ”not to do” -listalta. Mitä sinä uskallat jättää pois? Kaikkea ei ehdi eikä kannatta tehdä –ei työ-eikä vapaa-ajan kiireessä. Mitä siirrät myöhemmäksi- ehkä kesän projektiksi tai jopa syksyyn? Entä mitä sitten jää jäljelle tähän hetkeen, jossa aikaa on rajallinen määrä. Miten sinä priorisoit sen oman kallisarvoisen ajan?

 

Mieli kaivaa selkeyttä ja pysähtymistä keskittyäkseen, muuten käy niin että kovalevy on täynnä ja asiat hukkuvat aivokurkiaiseen. Kehosi kaipaa palautumista, liikkumista sekä läheisyyttä naurun kera, sillä kuormittunut keho kuormittaa myös mielen jumiin. Asiat ovat meille toki tuttuja, mutta tiedon muuttaminen kokemukseksi tarvitsee konkreettisen pysähtymisen sekä Sinun valintoja ja toimintaa.

 

Annatko sinä itsellesi aikaa kukoistaa vai annatko kiireen uuvuttaa Sinua ja huilaat sitku on se loma?

 

Juuri avatussa Voittajan Portaat -verkkovalmennuksessa on sinulle loistavia käytännön vinkkejä niin arjen kuin mielen ohjelmointiin. Kannattaa tutustua myös tiimin kanssa.