Tasapaino luo onnellisuutta ja menestystä. Sen oivalluttaminen on elämän tehtäväni, jota ilokseni saan tehdä myös työkseni. Me ihmiset olemme kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa aina kaikkeen. Toinen asia on, paljonko johdamme elämässä ajattelua, tunteita ja toteutusta? Lomalla päätin ottaa lähemmin tarkasteluun itseni ajatuksella: Miten lomalla päästän irti vanhasta sekä turhasta, joka ei tue enää nykyistä identiteettiäni ja sallin uuden virrata tilalle?

 

”Eilen olin fiksu ja halusin muuttaa maailman, mutta tänään olen viisas ja muutan itseäni” -Rumi

 

Ensimmäinen viikko ”irtipäästö lomaa” takana. Minun lomaprojektin ensimmäisen viikon teema oli ravistella tunteita ja toimintamalleja, jotka eivät tue enää tämän päiväistä identiteettiäni sekä poistaa turhia kahleita ajattelustani. Tarkoituksena oli tunteiden kautta löytää myös uskomuksia, jotka ovat vielä menneisyyden rippeitä ja vievät turhaa lomaenergiaa itseltäni. Löytönä monta loistavaa paikkaa lisätä tasapainoa pienillä muutoksilla: Kaksi niistä olivat golfkenttä sekä menneen identiteetin lomarutiinit

 

1) Golfkenttä. Pelaaminen omaa tasoa paremmilla kentillä laittaa monenlaisia mielen haasteita klubigolffarille. Tarkkailin alkuun omia tunnetiloja, ja sitä miten ne nostivat kehostani ajattelumalleja ja uskomuksia esiin: ”Et onnistu…liikaa punkkereita …liikaa vettä… tasoni ei riitä näille LPGA greeneille jne”. No miten päästin irti? Aina kun tiedostin tunteen kehossani nostavan jarruttavia uskomuksia mieleen, otin muutaman syvemmän hengityksen. Hyväksyin tunteen ehdoitta. Sisäänhengityksellä rentoutin kehoani ja uloshengityksellä poistin kaikki turhat ajatukset. Sen jälkeen avasin kaikki aistini nauttimaan luonnon upeudesta ja tein itselleni mielen suggestioita. ”Kehoni on rentoa ja tasapainoinen. Kaikki on tässä. Sinä osaat jne.”. Toimii suurimmalla osalle golffareista, mutta myös kaikille, jotka haluavat päästää irti rajoittavista mielen malleista. Tunteilla kun ei ole off-katkaisinta, niin tunteita tarkkailemalla voi löytää itseltä jarruttavia uskomuksia ja ajattelumalleja.

 

2) Menneen identiteetin lomarutiinit. Olen aina ollut tekijä, ja minun on ollut vaikeaa maata rannalla lomallakaan. Tällä kahden viikon lomallakin on golfia, hoitoja ja joogaa sekä ammattikirjoja luettavaksi. Ensimmäisen lomaviikon aikana tarkkailin omia toimintamalleja ja rutiineja. Teinkö jotain asioita tottumuksesta ja autopilotilla vai kuuntelinko oikeasti itseäni? Kun huomasin tekeväni jotain vanhasta tottumuksesta, kysyin itseltäni: Lisääkö tämä lomaenergiaani ja hyvää oloa? Mitä enemmän tulin tietoisemmaksi menneen identiteetin turhista rutiineista, sitä enemmän sallin tilaa ja aikaa pysähtymiselle ja olemiselle! Loma onkin oivallista aikaa purkaa jämähtäneet rutiinit. Kun meidän aivot ovat kiiretilassa, ne suorittavat huomaamatta vanhoja rutiineja. Aivojen plastisuutta ja suurta joustavuutta on tärkeää hyödyntää ja rakentaa itselle uusia hermoverkkoja.

 

Irtipäästäminen voi olla monelle meistä suuri oivallus oman potentiaalin aktivoimiseen. Sekä aivot että mieli toistavat vanhoja malleja ja rutiineja säästääkseen energiaasi. Kun tulet tietoiseksi ajattelu, -tunne ja toimintamalleista, jotka eivät sinua enää palvele parhaalla tavalla, niin niistä irtipäästäminen tuo huikean määrän tilaa uudelle – sinun potentiaalille.

 

”Mitä monipuolisempi ymmärrys meillä on ihmismielen toiminnasta, sitä selkeämmin näemme” -Helena Åhman