Birdien jälkeen lisää birdieitä

Luottamus, se golfarin iso kaveri. Me kaikki golfarit tiedämme, että mitä varmemmaksi me tunnemme itsemme sitä paremmin me pelaamme. Mutta kumpi tulee ensin hyvä peli vai varmuus itse peliin? Tarvitseeko ensin pelata hyvin, jotta saa varmuuden? Vai voiko rakentaa varmuuden peliin itseluottamuksen ja mentaalirutiinien kautta, vaikkei olisi pelannutkaan viime kierroksilla niin hyvin?

 

Miksi usein birkun jälkeen tulee huono avaus? Klubipelaajat toki voivat syyttää “birkkupulloa”, mutta haasteita on kaikilla – myös huipulla.

 

Muutamia ajatuksia, miten mentaalirutiinit auttavat onnistumisen kierteeseen ja vaikka sinun birkkuputkeesi:

 

Paranna kykyäsi fokusoida

Kuinka usein fokuksemme on niissä asioissa, joihin emme voi vaikuttaa. Pelin lopputulos, keli, pelikaverit ja muut häiritsevät ulkoiset tekijät. Miten tärkeää on siirtää fokus täysin niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa: omiin ajatusmalleihin ja tunnetilaan.

 

Kun mentaalirutiinit ovat kunnossa, niin hallitset hyvin myös ei niin täydellisen lyönnin, huonon pallon paikan sekä haastavan lähestymisen. Laita fokus tähän hetkeen ja tämän hetken mahdollisuuksiin, ei haasteisiin. Birkun jälkeen on tärkeää siirtää fokus onnistumisen tunteeseen, joka tuo lisää onnistumisia.

 

Luota swingiisi joka kierroksella

Pelikierros on väärä paikka korjata swingiä. Menestyvät pelaajat luottavat sen hetkiseen swingiin ja lopettavat swingin ajattelun   kierroksen aikana. Parasta swingiä me kaikki golfarit kuitenkin haemme lopun elämämme.

 

Kouluta oma sisäinen coach

Positiivinen sisäinen puhe on avain onnistumisen kierteeseen. Harvalla meillä on oma caddie sanomassa juuri ne oiket sanat, miten unohdat huonon lyönnin. On tärkeää kouluttaa oma sisäinen caddie – oma coach.

 

Pysähdy kuuntelemaan, miten puhut itsellesi seuraavan birkun jälkeen: Sanotko mielessäsi: “Birkun jälkeen tulee aina huono lyönti” vai “Birkun jälkeen tulee lisää onnistumisia”. Niin keho vastaa kuin sille puhut.

 

Tee suunnitelma 4 tunnille, jolloin kierrät kenttää ilman todellista pelaamista

Miten sinä pidät yllä oikeaa keskittymistä? Mieli tykkää vaeltaa ja useimmin se vaeltaa vääriin asioihin: birkunkin jälkeen joskus lopputulokseen, jolloin sen hetken fokus karkaa. Silloin et pelaa enää golfarin zonessa – tässä hetkessä.

 

Lähtökohta on, että se mitä me kentällä ajattelemme ja se minkälainen meidän kehon kielemme on, luo koko ajan meille tunnetiloja. Tunteemme laukaisevat taas joko rennon tai jännittyneen lihaksiston. Kaikki tiedämme miten jännittyneet lihakset toimivat kentällä. Tarkista, miten sinun golfarin Minä Oy Ab:si toimii.

 

Rakenna onnistumisten kierre birkun jälkeen. Me kaikki opimme kontrolloimaan ajatuksiamme, ja kun puhumme itselle oikealla tavalla, niin lisäämme positiivisuutta kehoon: Lisää luottamusta, päättäväisyyttä sekä rentoutta – kehon ja mielen saumatonta yhteistyötä.

 

”Golf is a matter of confidence. If you think you cannot do it, there’s no chance you will.”
 – Henry Cotton