Kaunotar ja hirvio

Yhden hetken maailman tärkein – miksei jokaisen?

Mitä sinulle tarkoittaa olla maailman tärkein? Onko se sitä miten muut reagoivat sinuun ja miten sinulle tärkeimmät ihmiset kohtelevat sinua? Vai onko se sitä miten sinä itse kohtelet itseäsi ja puhut itsellesi?

 

Meillä on kaikilla vaikuttava sisäinen puhe, joka rakentaa jokainen sekunti meidän elämää joko eilisen kaltaiseksi tai rohkeasti uudenlaiseksi. Joskus puhe päättää siitä miten meidän täytyy tehdä erilaisia asioita arjessa, joskus puhe lannistaa meidän itsetuntoa ja huutaa pään sisällä, että ei vielä riitä tai tee vielä paremmin tai enemmän. Toisinaan puhe tukee, tsemppaa ja on ylpeä sinusta. Minkälainen sinun oma sisäinen puhe on tänään? Onko vaativa –täytyypuhe jäänyt päälle kesälomaasi vai oletko antanut itsellesi luvan päästää irti ja heittäytyä nauttimaan sinun kesästäsi?

 

Vietin viime viikon aikaa rakkaan siskoni kaason kunniatehtävässä. Kuljin rinnalla, järjestelin, kuuntelin ja yritin parhaan kykyni mukaan tukea viime hetken päätöksissä. Häästressin yltyessä mieleeni nousi monta kertaa kysymys – kuka on kaikkein tärkein tässä hetkessä?

 

”The Beautiful means to be yourself. You don`t need to be accepted by others. You need to accepted yourself.” –Thich Nhat Hanh

 

Sisäinen puhe on mielestäni yksi vahvimmista niin hyvinvointia, pahoinvointia että tasapainoa tuottavista asioista meidän elämässämme. Kun sisäinen puhe on positiivisesti fokusoitunut, niin lomalla voi olla helpompi tehdä hyvinvointia tuottavia asioita. Päästää irti suorittamisesta ja vaikkapa rentoutua riippukeinussa pilviä tuijotellen. Kun sisäiselle puheelle jää ”täytyy” päälle, niin lomastakin voi tulla varsin suorittajakeskeistä. Voi käydä niin että lomakalenteri on yhtäkkiä täyttynyt monesta asiasta, joita täytyy tehdä. Samalla kun lomakalenteri täytetään ääriä myöten, niin voisi olla hyvä kysyä itseltä – onko tämä juuri sitä mitä haluan?

 

Mitä sinun mielesi ja kehosi kaipaa kesällä? Annatko itsellesi luvan kuunnella? Ensimmäinen, mutta usein kaikkein vaikein asian on päivittäin pysähtyä oman itsensä äärelle kuuntelemaan ja tiedostamaan. On kenties rohkeutta tehdä itsestä maailman tärkein, mutta se heijastuu ympäristöön ja sinulle tärkeisiin ihmisiin niin isolla kertoimella, että kannattaako sitä jättää käyttämättä?

 

Voisitko aloittaa vaikka jokaisen kesäaamun kuuntelemalla itseäsi ennen kuin nouset sängystä? Voisitko tehdä tietoisen päätöksen mitä sinun kehosi ja mielesi haluaa, jotta voit kokea olevasi maailman tärkein?

 

Sometimes a smallest step to right direction ends up being a biggest step of your life. Tip toe, if you must, but take a step. – Live well