Paremman palautumisen ja stressinhallinan verkkovalmennus käynnistyy seuraavan kerran syyskuussa 2019.

Tuntuuko sinusta, että vuoden vaihteen palauttava vaikutus on jo hävinnyt, stressi ja kiire vaivaavat? Onko iltaisin vaikea nukahtaa tai heräät aamuyön tunteinta?

Tervetuloa mukaan saamaan tukea ja työkaluja parempaan palautumiseen. Verkkokurssilla opit säätelemään kuormitusta ja stressiä,  saat työkaluja parempaan uneen sekä löydät lisää energisyyttä päiviisi.

Mitä palautuminen on?

Palautuminen on stressin jälkeinen prosessi, jonka myötä fyysinen ja psyykkinen tila palautuu kuormitusta edeltäneeseen  tasapainotilaan. Me kaikki teemme päivittäin asioita, jotka nostavat vireystilaamme ja voivat käynnistää kuomittavankin stressireaktion. Energiaa kuluttavan ja kehoa kuormittavan stressireaktion jälkeen, on tärkeää että  kehossa käynnistyy palautumisprosessi, joka palauttaa sen tasapainoon.

Palautumisprosessi ei kuitenkaan aina käynnisty tai se ei ole riittävää, vaan meille voi jäädä ”vauhti päälle”, jolloin keho ja mieli alkavat kuormittua. Elämän vauhdissa on vaikea tunnistaa palautumista edistäviä tai heikentäviä tekijöitä, jolloin kadotamme oman kehotuntemuksemme. Voimme ajautua suorittamaan enemmän, kovempaa ja paremmin, jolloin teemme huomaamatta toistuvasti itselle huonoja valintoja.

Mitä vastaisit seuraaviin kysymyksiin?

  • Oletko jaksamisen äärirajoilla?
  • Kaipaatko työkaluja stressinhallintaa?
  • Onko sinulle keskittyminen haastavaa ?
  • Tunnistatko sinä kehon kuormitustekijät?
  • Kaipaatko rentoutumisen taitoja?
  • Onko iltaisin vaikea nukahtaa tai heräätkö usein klo 03-05 välillä?

Jos johonkin näistä vastasit kyllä, valmennusilta ja verkkovalmennuksemme on kuin tehty sinulle, joten lähde mukaan ja osta kurssi täältä: Kuuden viikon verkkovalmennuksen hinta on vain 99 €.

Verkkokurssilta saat kokreettista hyötyä

  • Saat oivalluksia palautumisen laajasta kokonaisuudesta ja ymmärrät paremmin omaa palautumista– mielen, kehon, tunteiden, hengityksen ja unen kautta.
  • Palautumisesi laatu paranee toistuvien läsnäolo- ja rentoutumisharjoituksen myötä.
  • Keskittymiskykysi kehittyy päivittäisten pienien muutosten myötä ja saat selkeyttä omaan energianjohtamiseen.
  • Saat käytännönläheisiä työkaluja stressinhallintaa, jotka lisäävät hallinnan tunnetta ja vähentävät kiireen tunnetta.
  • Unenlaatu kehittyy palautumisentaitojen myötä. Oivallat miten pienillä arjen muutoksilla on vaikutusta unen laatuun sekä unen kestoon. Nukahtamisen vaikeus tai yöllinen herääminen on monien haaste,. Verkkokurssin myötä saat kongnitiivisiatyökaluja sekä vinkkejä uneen.

Saat tukea, työkaluja ja oivalluksia parempaan palautumiseen

Paremman palautumisen ja stressinhallinnan valmennus tarjoaa uusia näkökulmia ympärivuotisen tasapainon löytämiseen. Kuuden viikon verkkovalmennuksessa saat neuvoja pitkänlinjan ammattilaisilta Jaana Hautalalta  ja Sari Coutentacikselta 

Harjoitteiden ja äänitteiden avulla löydät parempaa palautumista ja unenlaatua sekä keskittymiskykyä, mikä heijastuu läsnäolona ja onnellisuutena koko ympäristöön. Kurssimateriaalit jäävät käyttöösi myös valmennuksen jälkeen, joten voit palata niihin aina tarvittaessa.

Verkkokurssin kuuden viikon sisältöä:

  • Hengittäminen
  • Arvot
  • Aivojen palautuminen
  • Fokus ja mikrotauot
  • Sisäinen puhe
  • Stressinhallinta
  • Rentoutuminen
  • Kehon kuomitustekijät
  • Uskomukset
  • Kehotietoisuus
  • Unen taidot
  • Luonnon vaikutus palautumiseen
  • Palautumisenergia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takana

Ehkä sinulle on jo paljon tietoa palautumisen tärkeydessä ja menetelmistä. Tuomme mukaan kokonaisvaltaista ja uutta näkökulmaa palautumiseen, jonka vaikuttavuus yllättää.

Palautumista voi oppia

Onneksi palautuminen on taito, jonka voi oppia. Palautumistaitojen pohjan muodostavat uni, ravinto ja liikunta, mutta niitäkin enemmän palautumiseen vaikuttaa aivojen hyvinvointi, mielentaidot ja stressinhallinta.

Parempi palautuminen vaatii usein muutoksia omissa ajattelumalleissa. Sanotaankin, että kaiken pysyvä muutoksen takana on ajattelutavan muutos. Paremmassa palautumisen ja stressinhallinnan johtamisessa on tärkeää kirkastaa omia arvoja, jotka ohjaavat päivän toimimalleja sekä valintoja. Monesti tarvitaan myös luopumista ja irtipäästämistä.

Lähdimme rakentamaan paremman palautumisen verkkokurssia, kun valmennuksissa huomasimme, että varsin usein palautumisen merkitys ymmärretään vasta työuupumuksen tai sairastumisen jälkeen. Meillä oli myös aiempia kokemuksia niin huonosta palautumisesta, ylikunnosta kuin stressiperäisestä uupumisestakin. Oma historiamme onkin innostanut meidät tutkimaan, opiskelemaan ja oivaltamaan palautumisen merkitystä sekä löytämään keinoja siihen, miten hyvä palautuminen saadaan ympärivuotiseksi.

Asiantuntevaa valmennusta ja ohjausta palautumiseen

Oivaltamaan perustuja, yritys-ja mentaalivalmentaja, NLP kouluttaja ja rentoutusohjaaja Jaana Hautala on yli 10 vuoden ajan valmentanut tuhansia kohti parempaa hyvinvointia. Jaana on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin väsymätön puolestapuhuja, ja toimii myös Firstbbeat asiantuntijana. Jaana on ollut viime vuosien aikana yli 100 organisaatiossa parantamassa ja kehittämässä työelämään luennoimalla, valmentamalla ja kouluttamalla. Jaanan suuri intohimo on jatkuva itsensä kehittäminen ja tällä hetkellä hän opiskelee kliinistä hypnoterapiaa. Löydät Jaanasta lisätietoa täältä. 

Rentosan  Sari Coutentacis on valmentanut , ohjannut ja kuntouttanut ihmisiä lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Koulutustaustaltaan Sari on psykofyysisiin menetelmiin, suorituskykyyn, palautumiseen ja stressinhallintaan suuntautunut valmentaja, fysioterapeutti (2001), ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Jaanan ja Sarilla on takana yli 30 vuotta ja tuhansia valmennustarinoita paremmasta palautumisesta ja stressinhallinnasta.

Löydä hyvinvoiva versio itsestäsi

Verkkovalmennuksemme harjoitusten ja äänitteiden avulla löydät parempaa tasapainoa elämääsi. Se tarkoittaa esimerkiksi voimavarojen lisääntymistä, sisäistä rauhaa, keskittymiskyvyn ja fokuksen kirkastumista sekä parempaa palautumista ja unenlaatua. Olosta tulee myönteinen ja kykenevä, jolloin saa itsestään parhaan version esiin.

Parempaa palautumista verkkovalmennukseen pääset ostamaan täältä.

Verkkovalmennuksen voit ostaa MyTalentia oppimisympäristöstä eli klikkaa tänne.

Tervetuloa mukaamme pysähtymään, oivaltamaan ja rakentamaan ympärivuotista palautumista!

Räätälöityjä valmennuksia yrityksille

Työelämä vaatii suuren määrän henkistä kapasiteettiä ja ihmisten toimintakyky, palautuminen sekä muutoskyky vaikuttavat tulokseen. Oivaltamaan ja Rentosa tarjoavat yritysten työntekijöille, tiimeille ja kokonaisille organisaatioille hyvinvointia tukevia, innostavia työyhteisövalmennuksia, luentoja sekä tyhy-päivien ohjelmia. Autamme ihmisiä toimimaan optimaalisemmin, jotta he saavat enemmän aikaan työpäivistä nauttien, tuomme positiivista energiaa sekä rohkeutta ajatella toisin.

Valmennukset sisältävät toimivia sekä mittavia valmennusmenetelmiä itsensä johtamiseen, palautumiseen, henkiseen suorituskykyyn, vuorovaikutustaitoihin ja johtamiseen. Parhaat tulokset saavutetaan prosessinomaisilla valmennuksilla, mutta myös yksittäisellä luennolla saavutetaan innostavia oivalluksia sekä energiatason nostoa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Tilaa meidät kertomaan lisää, miten teidän organisaatioon saadaan paremman palautumisen kulttuuria!

Oletko pyshtynyt pohtimaan, miten palautua ympäri vuoden. Usein mietimme miten selvitä lomaan tai viikonloppuun asti. Ennen joulua,  kuormitus ja vauhti ympärillä kiihtyvät vai kiihtyvätkö? Kyse on lopulta kuormituksen ja palautumisen tasapainosta.

 

Miten varmistaa pysyvämpi palautuminen?

Voisimmeko lähteä rakentamaan pysyviä toimintamalleja ja rutiineja, joilla voimme mahdollistaa palauttavaa arkea ja hyvää oloa ympärivuotiseksi? Viime vuosina on tullut loistavia kirjoja palautumiseen, aivoihin sekä stressiin liittyen. Lukuvinkiksi kaikille Minna Huotilaisen ja Katja Saarikiven: Aivot työssä tai Hasse Kvist ja kumppaneiden Elä energisesti. Vinkkejä ja tietoa on paljon, mutta miksi suorituskeskeisessä kulttuurissamme fokus on usein stressissä ja kiireessä eikä palautumisessa? Uudenlaisiin toimintamalleihin sekä pysyvään muutokseen tarvitaan usein oman ajattelutavan muutos ja yhteisten uskomusten ravistelua.

 

Kohti pysyvämpää ratkaisua

Osalle vauhdikas arki vie helposti mukaan. Selviydymme autopilottiohjaukselle, ja vanhat toimintatavat ohjaavat päiviämme. Mieli suorittaa ja keho selviytyy kyllä tiettyyn rajaan asti. Jos kuitenkin haluaaa ympärivuotisen palautuneen ja hyvän olotilan itsellesi, mikset ottaisi rohkeasti toisenlaista suuntaa. Et enää selviytyisi arjesta vaan siirtäisit huomion pysyvämmän palautumisen rakentamiseen. Ensimmäiset 2 kuukautta voi vaatia hieman lisäenergiaa ja tahdonvoimaa, kun rakennat uudenlaisia rutiineja sekä arjen toimintamalleja. Marraskuun pimeydessä voi löytää kuitenkin vireän ja hyvän olotilan olevan enemmän vakio kuin poikkeus.

Paremman palautumisen verkkovalmennuksen kuvauksissa Espoon Lasilaaksossa viime kesänä.

 

Uskon itse valmentajana, että me kaikki haluamme voida hyvin, haluamme kukoistaa läpi vuoden ja käyttää omaa potentiaalia sekä vahvuuksia. Olla tasapainossa. Itse ensi töikseni pohdinkin asiakkaiden kanssa usein, miten varmistaa pysyvämpi palautuminen,  jolloin levollinen ja keskittynyt olo on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Olisiko tässä jotain käyttökelpoista ja tuttua vinkkiä sinulle?

    • Arvopäivitys –miten hyvinvointi ja palautuminen kuuluvat sinun arvoihisi. Videoblogiltani löydät ohjeet nopeaan arvopäivitykseen.
    • Kirkasta tavoitteet loppuvuoden tekemiseen – samalla kun kirkastat tavoitteet työpäiviin ja projekteihin, karsi turha pois ja varmista hyvään olotilaan liittyvät pienet, mutta pysyvät askeleet.
    • Palautuminen lähtee jokaisesta aamusta – päätä aamuisin, minkä tunne-energian viet päivää. Voit tehdä sen pienellä mielikuvaharjoituksella aamusuihkun tai hampaanpesun aikana, jolloin siitä tulee helpommin pysyvä rutiini.Videoblogiltani löydät vinkkejä virittäytymiseen,
    • Tiedämme, että hyvä keskittyminen tarvitsee päivittäistä aivojen palautumista. Laittamalla mikrotauot päivittäiseen kalenteriin, ne toteutuvat varmemmin. Tekemällä tauoista sinulle mielekkäitä, ne lisäävät myös työiloa ja energiaa: hengittele, kävele, jumppaa, meditoi, kuuntele podcast tai vaikka katso luontoäänite.
    • Vanhasta irti päästäminen – päästä  irti siitä, joka ei toiminut aikaisemmin ja oli enemmänkin energiasyöppö. Ehkä kulunut rutiini, ajatus, energiaa vievä ihminen, tekeminen tai harrastus. Arvosta aikaasi – se on ainutlaatuinen ja kuluva.
    • Rentoutumisen taito on kaikilla, mutta vaatii usein harjoittelua. Miten viet rentoutumisen osaksi päivääsi? Kuormittavan työpäivän jälkeen ei aina ole palautumisen kannalta paras vaihtoehto kova treeni, vaan rento kävelylenkki luonnossa voi toimia paremmin.
    • Oman kehon kuunteleminen osaksi päivää. Keho antaa jatkuvasti merkkejä elimistön tasapainosta, rentoudesta ja terveydestä, kun viestejä malttaa pysähtyä kuuntelemaan. Jos vauhti on liian kova, kehon kuunteleminen jää huomaamatta vähemmällä.

 

Voisiko loppuvuoden tärkeä yksi ajatus olla, ettei päästä vauhtia liian kovaksi vaan elää tässä hetkessä tietoisemmin. Tietoiset päivittäiset valinnat mahdollistavat fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin sekä palautumisen pysyvämmin. Tärkeitä asioita palautumisen kannalta on myös tiedostaa miten liikuttaa kehoa, miten varmistaa hyvän unen ja miten kehittää henkistä suorituskykyä.

 

Mikäli ympärivuotinen palautuminen kiinnostaa sinua tai tiimiäsi, ota yhteyttä ja ole kuulolla. Parempaa palautumista verkkovalmennuksen Rentosan Sari Coutentacis`n kanssa on saanut hyvää palautetta ja tulemma mielellämme kertomaan siitä teille lisää. Verkkovalmennus löytyy MyTalentian oppimisympäristöstä.

Mielen vaikutus meidän hyvinvointiin sekä työkuntoon on suurempi kuin uskallamme ajatellakaan.Viimeisen kahden viikon aikana olen saanut pohtia mielen vaikutusta työkuntoon tuhansien ihmisten kanssa muutamilla hyvinvointi messuilla sekä valmennuksissa. Meille on luonnollista puhua unesta, ravinnosta ja liikkumisesta, joilla luodaan tärkeä pohja meidän työkunnolle. Kuitenkin mieli on 24 tuntia vuorokaudessa edistämässä tai heikentämässä sitä luotua pohjaa.

 

Unen määrä, eli sen kaiken jaksamisen lähtökohta, on tutkitustikin vähentynyt viime vuosina. Tärkeää olisi kiinnittää unen määrän lisäksi huomiota myös unen aikaiseen mielenlaatuun. Millä mielellä sinä menet sänkyyn? Jo vanha kanssa vinkkasi, ettei riidoissa eikä pahalla mielellä mennä petiin, mutta sama koskee nykyajan stressimieltä. Stressimieli on se, joka herättelee turhankin usein meitä kesken unien ja tekee unen laadusta huonon. Jatkuvassa ärsyketulvassa mieli tarvitseekin uusi iltarutiineja, jotta se on levollinen sänkyyn mentäessä. Minkälaiset iltarutiinit sinulla on? Levollinen mieli on jokaisen aivotyöläisen paras unikaveri.  Unenaikainen levollinen mieli ratkoo päivän haastavat kysymykset ja luo uusia oivalluksia seuraavaan päivään.

 

Mielen äärelle on arvokasta pysähtyä myös heti herättyä. Millä mielellä sinä lähdet töihin aamuisin? Kenties olet aamun toimista selvinnyt, muutaman kahvikupin juonut lennossa ja aamiainen jäänyt kiireessä väliin. Näin päivä lähtee huomaamatta jo ylikierroksille. Entä jos rakentaisitkin tietoista mindsettiä heti herättyäsi jokaiseen sinun päivääsi? Ennen sängystä nousemista miettisit päivän onnistumisen fokusta ja hengittelisit muutaman minuutin rentoutta ja tasapainoa kehoosi. Pysähtymällä ja fokusoimalla mielestä tulee kirkas sekä keskittynyt ja päivä lähtee heti hyvällä energialla liikkeelle.

 

Työpäivän aikana fiilikset ja tunteet pomppivat ihmisestä ihmiseen, joten hyvinvoinnin kannalta on varsin arvokasta, millainen sinun mieli on päivän aikana. Mielen laatu luonnollisesti vaihtelee, mutta juuri siksi on hyvä tietoisesti ohjata omaa mieltä siis omaa arjen energiaa. On arvokasta tiedostaa, milloin mieli on väsynyt ja ottaa taukoja työpäivän aikana. Ilman palautumista, työyhteisöt voivat olla varsin ”mielenkiintoisia lastentarhoja”, jossa juostaan kiireen keskellä tulipaloja sammutellen. Jos työyhteisön ilmapiiri ei innosta luottavaiseen ja avoimeen mieleen, niin silloin tunteet tukahdutetaan tai sairastutaan, koska jonnekin se väsynyt mieli lopulta menee piiloon.

 

Vain sinä olet pomo oman mielen kanssa, mutta muutamilla vinkeillä on hyvä muistuttaa itseä. Mielen huolto-ohjeita:

    • Kirkasta sinulle merkitykselliset asiat: ”Kuka Sinä olet ja mitkä arvot ohjaavat arkeasi?”
    • Tee jokainen aamu pysähtymis- ja mielikuvaharjoitus, jolloin voit keskittyä päivän pieniin onnistumisiin. Näin johdat heti aamusta omaa energiaa.
    • Pidä huolta aivojen palautumisesta ja veren sokerista pitkin päivää, jotta voit ohjata tietoisesti omaa mieltä ja energiaa päivän aikana.
    • Tee päätös ja pysy siinä kehittäessäsi omaa mieltä. Tee tai älä tee – älä melkein tee. Meidän kaikkien mieli on itsepetoksen mestari ja altis omille tulkinnoilla.
    • Iltaisin, kun menet nukkumaan kiitä itseäsi onnistumisesta. Päivän pienetkin onnistumiset ruokkivat onnistumisen kierrettä ja näin rakennat levollista mieltä nukahtaessasi.
    • Rakenna sinun omat mielenrutiinisi ja pidä kiinni niistä päivittäin! Vahva ja levollinen mieli toimii lihaksen lailla ja kasvavaa niin kuin hauiskin – vain harjoittelemalla!

 

Joskus me kaikki törmäämme selittelevään mieleen. Meidän selittelevä mieli pitää kiinni vanhoista rutiineista eikä löydä aikaa mielen huolto-ohjeille. Suosittelen haastamaan säännöllisesti omaa mieltä, sillä eilisen ajattelulla ei tule huomisen uusia tuloksia.

 

Henkinen suorituskyky on paljon kiinni siitä, miten omaa energiaa arjen keskellä johtaa ja se valinta on meillä jokaisella.

 

 ”Johtajuus ja hyvinvointi on energian johtamista, ensin oman ja sitten toisten”