Puhuja Jaana onnistui vetämään luennon 200 hengen yleisölle niin, että kokemuksesta tuli jokaiselle henkilökohtainen. Kiitokset!
- Lähitapiola

Innostavia luentoja jo 12 vuotta

Puhujan tehtävä on innostaa, oivalluttaa ja antaa rohkeutta ihmisille. Minulle on tärkeää, että puheen aihe on minulle itselleni intohimoa ja merkitystä tuottava. Työelämä on muuttunut ja tarvitsemme kaikki työelämässämme uudenlaisia menestyjän taitoja. Viime vuosien epävarmuus on muuttanut työelämää suuntaan, jossa henkinen suorituskyky, keskittyminen, jaksaminen ja vuorovaikutustaidot ovat olleet koetuksella. Korona vuosien aikana pidin innostavia, voimaannuttavia sekä oivalluttavia luentoja näistä tärkeistä aiheista myös verkossa yli sata. Läsnäolo ja innostus välittyy niin etänä kuin livenä.

 

Olen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja mielen valmentaja, kouluttaja, luennoitsija sekä tietokirjailija. Intohimonani on henkinen suorituskyky, mielentaidot, tunneäly sekä palautuminen alati uudistuvassa työympäristössä. Tapani valmentaa ja luennoida on kokemuksellinen ja energinen, ja tuon uudenlaista näkemystä sekä käytännön vinkkejä työelämään ja suorituskykyyn.

 

Puhuja Jaana Hautala

Yli kymmenen vuoden aikana olen ollut sadoissa organisaatiossa puhujana, valmentajana tai kouluttajana kehittämässä inhimillistä kilpailukykyä, jossa ihmisyys on keskiössä. Aikaisemmin toimin 15 vuotta erilaisissa esimiestehtävissä, jonka ajan tarinoita ja kokemusta hyödynnän luennoissani. Tuon rohkeutta, innovatiivisuutta ja omaa näkemystä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä inhimilliseen työelämään, jossa luodaan kilpailukykyä.

 

Läsnäoloni ja kokemukseni eivät jätä ketään kylmäksi, vaan laitan itseni likoon ja innostan, kannustan sekä haastan kohti oivalluksia. Jokainen puheeni ja luentoni on ainutlaatuinen oma kokemuksensa, joka oivalluttaa vielä pitkään lähdettyäsi.

Puhujateemoja

Ajatuksia nostattava luento on hyvä tapa herätellä, lisätä energiaa, käynnistää muutosta tai motivoida. Luennot ovat puolestaan kolmeen tunnin mittaisia, vuorovaikutteisia tilaisuuksia, joissa tempaudutaan irti arjesta. Luennot taipuvat myös hyvin virtuaaliluennoiksi.

Luentojen esimerkkiteemoja, joita toteutettu 2020 luvulla:

 • Kuormittava stressi kuriin – lisää keskittymistä ja voimavaroja
 • Itseohjautuvuus ja oman työn johtaminen
 • Parempaa palautumista ja stressinhallintaa
 • Johda energiaasi optimaalisesti ympäri vuoden
 • Motivaatio ja itsensä johtaminen
 • Ajatteluhallinta ja mielentaidot
 • Vähennä etätyön kuormitusta – luo hyvät itsesi ja tiimin johtamisen menetelmät
 • 2020-luvun työelämätaidoiksi nousee metataidot
 • Itsensä johtamisen menestystekijät
 • Kuunteleminen ja läsnäolo – tämän päivän supertaidot
 • Sydämentaidoilla parempaa vuorovaikutusta, empaattisuutta ja luovuutta
 • Valmistaudutaan onnistumaan poikkeusajan keskellä
 • Tiimityö ja haastavat tilanteet
 • Tunneäly myyntityössä
 • Uskomukset kehityksen mahdollistajina ja voimavarana työyhteisössä
 • Lisää muutoskyvykkyyttä ja resilienssi tiimiin
 • Henkinen suorituskyky ja tilannetaju paineen alla
 • Vuorovaikutus ja viestintä haastavassa kohtaamisessa
 • Vaikuttava viestintä yhdessä ajattelulla
 • Ihmisten erilaisuus työelämän vahvuutena
 • Tunneilmapiirin johtaminen – jokaisen vastuulla
 • Tunnetaidot ja tunteiden johtaminen työelämän voimatekijänä
 • Tietoisuus- ja itsetuntemustaidot
 • Työnilo ja armollisuus voimavarana
 • Myönteisyys mahdollistajana – pienet arjen teot
 • Viisas vuorovaikutus virtaa työyhteisöön
 • Aivoterveydellä lisää keskittymiskykyä
 • Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ABC
 • Itsemyötätunto vahvuudeksi
 • Hyvän elämän työkalut

Muutamia referenssejä puhuja luennoilta

Yrityksen digitaloushanke -kehittämispäivät

Iltapäivän työhyvinvointiosuus oli mahtava. Näitä lisää! Tosi antoisaa oli omaan ja tiimin hyvinvointiin liittyvä osuus. Oivallukset puhuttivat vielä aftereillakin. Työhyvinvoinnin luento oli inspiroiva ja hyödyllinen ja oli mukava saan konkreettisia avaimia. tiimityöhön.  Oivallukset puhuttivat vielä aftereillakin.

Prosessipäivät -keynote puhuja 

Ajatuksia herättävä ja tässä hetkessä oleva esitys. Näistä pehmeistä asioista puhutaan ihan liian vähän organisaatiotasolla. Esityksestä saan monta arvokasta vinkkiä kokeiluun. Erittäin ajankohtainen aihe ja arvokkaita käytännön vinkkejä ja tarinoista.

 

Spotlight seminaari “Jaanan puheenvuoro opiskelijoille suunnatussa tapahtumassamme oli ajatuksia herättävä sekä sopivasti yleisölle kohdennettu. Jaana puhui puheenvuorossaan ammattitaitoisesti sekä hän otti yleisön huomioon todella hyvin puheenvuoron aikana. Jaanan kokemuksen ammattipuhujana huomasi selkeästi niin puheenvuorossa kuin yhteistyössäkin. Jaanan kanssa työskentely on todella helppoa ja sujuvaa.”

 

Etelä-Savon maakuntaliitto  “Aamupäivä oli ajatuksia herättävä, oman itsensä äärelle pysähtymisen hetki. Vaikka elämme epävarmuuden keskellä, meissä kaikissa on sisäisiä voimavaroja, joiden avulla voimme rakentaa sisäistä rauhaa. Luento antoi siihen hyviä eväitä ja teimme konkreettisia harjoituksia, jotka jäivät eri tavalla mieleen kuin pelkkä luennon kuunteleminen. Suosittelen lämpimästi!”

 

Helsingin kaupunki- koulutus ja kasvatuksen toimiala  “Meillä oli ilo saada Jaana Hautala luennoimaan varhaiskasvatuksen alueellemme kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja jaksamisesta, vuorovaikutuksesta ja myönteisyydestä sekä tunteiden säätelystä ja resilienssista. Luentosarja oli juuri sitä, mitä varhaiskasvatuksen työntekijät tarvitsivat. Jaanan kokemukset ja näkemykset olivat helposti lähestyttäviä sekä hänen esiintymistavasta pidettiin. Jaana antoi oikein hyviä ja helposti toteutettavia käytännön vinkkejä arkeen!”

 

Esimies- ja asiantuntijat luento, Arctic Biomaterials : Onneksi työhyvinvointitiimimme löysi Jaanan ja Oivaltamaan. Jaana räätälöi meidän tarpeiden mukaisen interaktiivisen aamupäivän. Saimme tapahtuman, josta henkilöstö sai työkaluja, uutta näkökulmaa ja innostusta. Luento sai paljon positiivista palautetta ja valitsemalla Jaanan tiimimme sai onnistumiskokemuksen- Jaanasta on moneksi.

 

Täysii Seminaari: Ihana! Lämmin, voimaannuttava. Upea puheenvuoro herätti ajattelemaan, mitä kaikkia uskomuksia itsestään sitä kantaa mukanaan. Pidin paljon Jaanan pohdiskelevasta tyylistä, Tottunut esiintyjä. Jaanan puheenvuoro oli aivan loistava. Jaanan kirja on erinomaisesta aiheesta. Aiheesta johon jokaisen aikuisen on hyvä tutustua ja tiedosta.”

 

Ely keskus: Jaana veti mainion kehittämispäivän aamupäivän Uudenmaan ELY-keskuksen E-vastuualueelle. Porukkaa osallistettiin hyvin ja poimittuihin lopputulemiin olimme erittäin tyytyväisiä. Jaana toteutti kokonaisuuden erinomaisesti asiakkaan toiveiden mukaisesti. Suosittelen Jaanaa lämpimästi puhujaksi, fasilitaattorisksi kun toiminnan kehittämistä suunnittelette vaikka suuremmallakin joukolla.- Petri Knaapinen

 

Alma Talent: Jaanan esitys oli koko päivien paras – aivan ihanan luonteva ja rauhallinen ja sai kuulijan uskomaan ja oivaltamaan asioita jo ihan läsnäolollaan. Paljon yksinkertaisia ja arkeen helposti otettavia vinkkejä. 1,5 h meni ihan siivellä ja asiaa olisi ollut enemmänkin. Aivan loistava!

 

Lähitapiola: Jaanan luento toimi isollekkin kuulijakunnalle, tuntui, että puhuu ”juuri minulle”. Jaana on läsnä ja helposti lähestyttävän oloinen aikuinen nainen. Innostavaa oli kuulla valmentajan omakohtaisesta kokemuksesta ja elämänmuutoksesta. Vahvistaa sitoutumista ja tahtoa korjata asioita omassakin elämässä. Jaanan tyyli esiintyä oli todella miellyttävä ja omakohtaiset kokemukset toivat esitykseen luotettavuutta. Mukaan tarttui paljon uusia ajattelemisen arvoisia asioita.

 

Educa seminaari: Pääsin Educa messuilla kuulemaan erään vaikuttavimman puheenvuoron, kannatti ajaa tämän vuoksi lauantaina paikalle. Jaana Hautala ihastutti sekä valoisalla olemuksellaan että viestillään. Esityksen lopuksi messuhäly jäi taakse, kun hän ohjasi meidät rentoutumaan. Penkistä noustessa oli erittäin virkistynyt ja hieman hämillinenkin. Hieno kokemus. Tätä tekee mieli välittää myös eteenpäin!

 

Esimies-ja asiantuntijapäivät: Asiansa osaaja ja osasi hyvin käyttää persoonaansa esityksessä. Olisi kuunnellut pitempäänkin. Hyviä oivalluksia. Herätti toisaalta huomaamaan sen, että kuormittumisen ehkäisy ei ole rakettitiedettä. Kiva kun sai itsekin tehdä jotain luennon aikana.

Voit pyytää myös suoraan referenssejä. Sivuille on nostettu muutamia.

Vaikutan vahvasti somessa ja ydinteemani ovat:

#henkinensuorituskyky #mielentaidot #työkyky #työhyvinvointi  #tunnetaidot #palautuminen #potentiaali #voimaantuminen #vuorovaikutus #työelämässämenestyminen #oivaltamaan

Voit käydä tutustumassa minuun täältä

Linkedin

Twitter

Webinaarit

Unelmientyöpäivä