NLP on työkalu esimiehille, yrittäjille, itsensä kehittäjille, tutkijoille, valmentajille sekä sinulle, joka haluat valmentaa mieltäsi onnistumaan sekä voida hyvin ja tasapainoisesti. Suositut Jaanan NLP-koulutukset avaavat NLP:n maailman ja mielen mahdollisuudet kaikille!

NLP:n avulla voit saada:

 • lisää itsetuntemusta ja tietoisuutta

 

 • työkaluja ajattelu- ja toimintamallien tiedostamiseen ja toimintaan

 

 • oivalluksia tunteiden säätelyyn ja johtamiseen

 

 • työkaluja tunneälyn kehittämiseen: miten luoda hyvä tunneyhteys ja luottamus?

 

 • työkaluja pelkojen ja fobioiden karistamiseen (esim. esiintymispelko)

 

 • työkaluja siihen kuinka vapautua rajoittavista uskomuksisa

 

 • lisää itseluottamusta ja oman potentiaalin löytämistä

 

 • kykyä parantaa tavoitteiden saavuttamista

 

 • rentoutumis- ja stressinhallintataitoja

 

 • kykyjä kuunnella intuition ja sydämen ääntä herkemmin

 

 • kykyjä ymmärtää erilaisuutta ja muita ihmisiä paremmin

 

 • osaamista kommunikoida selkeämmin ja vakuuttavammin

 

 • oivalluksia siitä miten tehdä menestyksekäitä päätöksiä niin työssäsi kuin elämässäsi.

NLP-koulutus lisää tietoisuutta ja valmentaa mieltä onnistumaan

Oivaltamaan Oy:n sertifioitu kansainvälinen NLP-koulutus tarjoaa oivalluksia omaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, itsensä johtamiseen sekä vuorovaikutukseen.

 

Tutustu suosittuihin NLP-koulutuksiimme ja valmennuksiimme:

 

NLP on tehokas ajattelutapa ja toimintamalli, joka auttaa kehittämään omia resurssejasi. Rakennusaineet ovat jo olemassa ja löytyvät itsestäsi, ne vain täytyy ottaa käyttöön! NLP:n menetelmien avulla voit ohjata ja kehittää omaa kokemistasi, osaamistasi ja ajatteluasi. Menetelmä avaa tien mielen kokonaisvaltaisempiin mahdollisuuksiin – miten opimme, ajattelemme, viestimme, teemme päätöksiä ja motivoidumme.

 

NLP on käytännöllistä ja toimivaa. Se on itsetuntemuksen työkalu, joka auttaa sinua kehittämään mentaalisia resurssejasi, aktivoimaan potentiaalisi, parantamaan vuorovaikutustaitojasi ja lisäämään luovuuttasi sekä menestymään elämässäsi.

 

NLP:tä käytetään laajasti työyhteisön kehittämisessä ja johtamisessa, kouluttamisessa, sekä henkilökohtaisessa kuin urheiluvalmennuksessa.

 

Oivaltamaan Oy:n Jaana Hautala toimi Suomen NLP-yhdistyksen puheenjohtajana 2013-2017.

 

Oivaltamaan NLP-koulutuksesta:

 

 • Opiskelet pienessä ryhmässä (mukaan otetaan vain 16 osallistujaa), joka mahdollistaa vahvan luottamuksellisen tilan, jossa pääsee aidosti kohtamaan ja jakamaan omia tuntemuksia. NLP sisältää vaikuttavia ja käytännönläheisiä menetelmiä, joiden avulla saat aikaan haluamasi vaikuttavia muutoksia.
 • Koulutuksessa oppimasi NLP-menetelmät soveltuvat niin henkilökohtaiseen elämään kuin yritysmaailmaan, esihenkilötyöskentelyyn sekä ammatilliseen käyttöön (esim. coachin, työnohjaajan ja terapeutin työkalupakkiin). Jaanalla on 15 vuoden kokemus kouluttajana sekä valmentajana, jota aiemmalta ajalta hänellä on 15 vuoden kokemus yritysmaailmasta esihenkilönä. Jaana hyödyntää tätä kokemusta jakaen runsaasti esimerkkejä käytännön sovelluksista.
 • 16 päivän aikana pääset itse harjoittelemaan yli 40 erilaista NLP-tekniikkaa. NLP:n perusmenetelmien lisäksi opit myös NEXT-Generation NLP:tä, jota Jaana on opiskellut NLPU:ssa Kalifornian Santa Cruz -yliopistoalueella.
 • Koulutuksissa oppiminen tapahtuu teorian, toiminnallisten pariharjoitusten ja pienryhmäkeskustelujen kautta.
 • Jaana takaa kouluksistaan 100 % tyytyväisyystakuun. Pääkouluttaja Jaanalla on:
  • yli 12 vuoden ja yli 35 ryhmän kokemus sertifioitujen pitkien NLP Practitioner, NLP Master Practitioner ja NLP Trainer -koulutuksien ohjaamisesta
  • yli 15 vuoden kokemus NLP:n käyttämisestä asiakastyössä, yritysvalmennuksissa ja hyvinvoinnin prosesseissa.
  • yli 400 tyytyväistä kurssilaista – voit lukea suosituksia alta.
 • Koulutukset pidetään viihtyisissä Espoon Lasilaakson koulutustiloissa, jotka ovat kodinomaiset ja keskellä luontoa. Kaikkiin koulutuksiin voit myös osallistua ympäri maailmaa etäyhteyden välityksellä.
 • Suosittelemme hyödyntämään oppimaasi heti käytäntöön ja laajan koulutusmateriaalin avulla voit palata harjoituksiin milloin vain koulutuksen jälkeenkin.
 • Suoritettuasi koulutuksen hyväksytysti saat sertifioinnin.
 • Oivaltamaan kouluttaa kansainvälisesti hyväksyttyjä NLP Practitioner, NLP Master Practitioner sekä NLP Trainer -koulutuksia.

 

Jaana Hautala, NLP kouluttaja – palautteita koulutuksissa mukana olleilta

 

Jaanaa on NLP-kouluttajana kuvattu asiantuntevaksi, avoimeksi, arvostavaksi, läsnäolevaksi, lämpimäksi ja rohkaisevaksi. Lue koulutuksiin osallistujien kokonaisvaltaiset palautteet alta!

 

“Kompastuin onnenkantamoisesti Jaanan NLP-koulutukseen syksyllä 2021. Olin aloittanut samoihin aikoihin Turun yliopistossa ratkaisukeskeisen valmentajakoulutuksen ja NLP osoittautui aivan loistavaksi työkaluksi ratkesin rinnalla. Näin jälkeenpäin olen super kiitollinen, että olin juuri vuoden 2022 Jaanan opeissa. Vuosi oli suurten muutosten vuosi ja NLP auttoi ottamaan muutokset paremmin vastaan. Sain vihdoin itselleni mielen työkaluja, joita olisin kaivannut jo parikymppisenä opiskellessani markkinointia Wienin yliopistossa ja myöhemmin työelämässä. Koen, että olen saanut Jaanan vetämien NLP practitioner ja NLP master practitioner koulutuksien kautta niin henkilökohtaiseen elämääni kuin myös työelämään erittäin tärkeitä mielen taitoja, joiden avulla minun on mahdollista kasvaa rohkeasti ja läsnäollen. Kiitos Jaana huimasta henkisen kasvun vuodesta! Suosittelen Jaanan koulutuksia ja valmennuksia erittäin lämpimästi.”-Irina Krohn, startup yrittäjä Kuullas Finland Oy 

 

“Jaana on lempeä ja intuitiivinen valmentaja, jonka opissa oli todella miellyttävää ja turvallista olla. Odotin jokaista koulutuspäivää innoissani ja tämä koulutus on huikea matka oivalluksia sekä kasvua itsensä kanssa. Pidin Jaanan tavasta ohjata ja kouluttaa ryhmää, hän loi luottamuksen ryhmään heti ensimmäisestä päivästä lähtien ja koulupäivät olivat ihanan kiireettömiä. Päivän teemojen harjoituksia päästiin heti testaamaan opiskelukaverien kanssa ja se oli hyvä, kun sai heti vietyä opit käytäntöön, mikä toi itselle lisää varmuutta valmentajana. Innostuin NLP:stä joitakin vuosia sitten, kun minua oli sillä valmennettu ja Life coach opintojen ohella halusin NLP:n täydentämään valmentajan osaamistani. Muistan vieläkin hetken, kun yksi NLP harjoitus toi huikeamman lopputuloksen kuin vuoden terapia samasta aiheesta. NLP vei mukanaan ja masteropinnot kutsuvat. Jaana on alansa ammattilainen ja suosittelen Jaanan koulutuksia kaikille, jotka haluavat kehittää itseään ja osaamistaan.” –Sohvi Nyman, Ihanuusvalmentaja ja kirjailija

 

“NLP polkuni on alkanut 1996. Olen ollut usealla kouluttajalla Suomessa ja oman Trainerin kävin 14 kansallisuuden kansainvälisessä koulutuksessa Kreetalla. Pohjakoulutukseni toimintaterapeuttina, toimitusjohtajana sekä työnohjaajana ovat saaneet huimasti lisäosaamista ja syventymistä NLPstä. Jaanan Masterilla ja Trainerilla olen saanut olla apuopettajana. Hänellä on upea taito tuoda teoria ja käytäntö oikeasti arkeen. Jaanan tapa kohdata oppilas tai kollega  on kunnioittava, salliva ja hyväksyvä. Hän antaa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä. Jaana on tukenut ja vahvistanut minua omalla kouluttajuuteni polulla. Mahdollisuus kokeilla itse kouluttamista Jaanan läsnäollessa on ollut tärkeä osa oppimista. Olen myös ihaillut hänen tapaansa pitää hallussa ryhmä samanaikaisesti lähellä ja etänä; hybridinä ryhmäilmapiirin tai harjoitusten siitä kärsimättä. Voin lämpimästi suositella kaikkia NLPn tason koulutuksia Jaanan toteuttamana; vahva teoriatietämys, omakohtaisuus, läsnäolon voima ja oivalluttavat harjoitukset auttavat sinne suuntaan minne ikinä haluatkaan mennä.” -Minna Salinmäki

 

“Lähdin uteliaan innostuneesti Jaanan vetämään NLP-practitioner koulutuksen. Halusin löytää työkaluja esimiestyöhöni, kiireen kesyttämiseen ja oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin rakentamiseen. Koulutus oli minulle ennen kaikkea matka omaan itseeni. Ensimmäistä kertaa elämässäni pystyin antamaan aikaa 16 päivää oman toimintani, vahvuuksieni, uskomuksien, toiveideni, pettymysten, menneisyyteni, nykyisyyteni ja tulevaisuuteni tarkasteluun. Jaanan luennot ja harjoitteet olivat hyvin laadittu kokonaisuus. Kiire kesyyntyi ja löysin uusia työvälineitä myös esimiestyöhöni. Voin vilpittömästi suositella Jaanan osaamista oman tai työyhteisönne kehittämisen tueksi.” –Tiina Thure-Toivanen, Omnia

 

“Kymmenvuotisen kasvupolkuni käänteentekevin löytö on ollut NLP. NLP oli jäänyt mieleeni opinnoissani vuonna 2003, ja keskellä henkilökohtaista kasvua 2018, löysin Jaanan valmennukset. Jaanan turvallisessa ja luottamuksellisessa ohjauksessa olen saanut runsaasti eväitä omien mielentaitojen ja ajattelutaitojen parantamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen arvojen kirkastumisen kautta. Kohtaamis- ja johtamistaidoissa on tapahtunut muutosta rakentavampaan suuntaan. Tiiviissä ryhmissä olen päässyt näkemään monta kaunista kasvutarinaa. NLP on nykyään niin vahvasti osa omaa ajattelua ja toimintaa, että olen jatkanut polkuani Traineriksi saakka. Jaanasta huokuu ihana energia ja lämmin läsnäolo valmennuksissa ja kaikissa kohtaamisissa. Jaana saa ihmisistä parhaan esille. Suosittelen vahvasti Jaanan valmennuksia kaikille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille.” -Minna Koski, Mehiläinen Oy ja Koski Wellness Oy

 

NLP on mielentaitojen työkalupakki

” Minulle NLP edustaa huikeaa mielentaitojen työkalupakkia, joka on jokaisen halutessaan helposti ja kätevästi saatavilla ja opeteltavissa. NLP on muuttanut omassa elämässäni asioita ja monta kertaa! Valmistuin NLP Trainer/kouluttajaksi keväällä 2019. Viimeisen kouluttajakoulutuksen oppivuoteni sain viettää Jaanan ammattitaitoisessa valmennuksessa osallistumalla hänen vetämiinsä NLP Practioner ja NLP Master koulutuksiin. Suosittelen lämmöllä Jaanan valmennuksia, koska hänen koulutuksensa ja esiintymisensä on ammattitaitoista, mielenkiintoista ja monipuolista. Jaanalla on taito luoda oppimiselle hyvä, luotettava ja avoin ilmapiiri.” -Pia Ekström

 

“Jaana on lämminhenkinen kouluttaja, joka haastaa ajattelemaan ja pohtimaan asioita, kannustaa luovuuteen ja intuition käyttöön. NLP koulutus, jälleen kerran, sai minut ihmettelemään ihmisen mieltä ja herätti halun tutkia asioita yhä syvemmältä. Jotta ymmärtäisin meitä ihmisiä enemmän. Käytän itse NLP:tä arjessa (sekä asiakkaille)
säännöllisesti.” -Ansku Saariaho

 

”Minulle NLP Practitioner oli oman kehittymiseni varmistamista ja vahvistamista. Johdan start up -yritystä ja uusia asioita tulee koko ajan. Oman täyden potentiaalini hyödyntämisen varmistan sillä, että voin hyvin ja johdan tehokkaasti omaa energiaani. Kaikessa tässä auttoi NLP Practitioner, ja toi myös konkreettisia työkaluja arkeen.” -Riina Laaksonen, Hyvinvointistudio Lupaus

 

”Oivaltamaan Oy:n NLP Practioner oli todella hyvin rakennettu ja toimiva koulutuskokonaisuus. Se antoi runsaasti eväitä sekä omaan kasvuun että muiden ihmisten kanssa toimimiseen. Jaana on äärimmäisen hyvä kouluttaja, joka hitsasi ryhmän upealla tavalla yhteen. Hänellä on valmentajana mielettömän osaamisen ja kokemuksen lisäksi mahtava läsnäolemisen ja kuuntelun taito.Suosittelen koulutusta erittäin lämpimästi ihan kaikille. Erityisen tärkeä koulutus olisi jokaiselle johtajalle, esimiehelle, kouluttajalle ja coachille.” -Anniina Hukari, Muutos- ja kehittämisasiantutija, kouluttaja, Business coach, Taito Training Oy

 

Lue Linda Kovasen blogi  NLP matkasta: Tämä matka tulisi kaikkien tehdä.

 

”Jaana on yksi Suomen parhaista valmentajista. Hänen aito läsnäolonsa, asiantuntemuksensa ja antautumisensa valmentajan työhön on hämmästyttävän hienoa. Jaana on saanut minut uskomaan uudestaan unelmiini ja hänen ansiostaan olen haastanut itseäni tilanteisiin, jotka ennen pelottivat. Jaana on jättänyt minuun ikuisesti positiivisen jäljen ja olen siitä todella kiitollinen.” -Sara Rouvinen, Esiintymisen ja äänenkäytön valmentaja, Sanabox Oy

Mitä NLP on ja kurssilaisten kokemuksia

NLP-koulutus on tie menestykseen ja hyvinvointiin!

Ajattelun ja vuorovaikutuksen johtaminen, NLP

Ajattelun ja vuorovaikutuksen valmentamisessa kyse on ihmisen ajattelun systeemisestä ymmärtämisestä ja taidoista vaikuttaa. Valmennus perustuu uusimman aivotutkimustulosten soveltamiseen, neuroplastisuuden hyödyntämiseen, NLP-tekniikoihin sekä vuorovaikutus-harjoitteisiin. Ajattelun johtaminen -koulutus tarjoaa konkreettisia työkaluja omiin mielentaitoihin ja ajattelun kehittämiseen. Valmennus räätälöidään juuri teille sopivaksi.

NLP Practitioner, 16 pv

NLP:n peruskoulutus, NLP Practitioner, on kattava ja perusteellinen koulutus vuorovaikutuksesta, viestinnästä, ajattelutaidoista ja omasta kehittymisestä. Sertifioitu peruskoulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää, miten ihmismieli toimii ja miten siihen voi vaikuttaa. NLP tarjoaa ratkaisukeskeiset ja kokonaisvaltaiset työkalut ajattelu-, tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen.

NLP Master Practitioner, 16 pv

NLP:n sertifioitu jatkokoulutus, NLP Master Practitioner, täydentää NLP-osaamistasi. Koulutuksessa syvennytään NLP:n käyttöön harjoitellen, ihmetellen ja oivaltaen niin yhdessä pienryhmässä työskennelle kuin itsenäisesti pohtien. Koulutuksessa aktivoidaan intuitiivista mieltä, harjoitellaan mallittamista, syvennetään kehon ja mielen yhteyttä ja avarretaan omaa maailmaa samalla edistäen jo Practitioner-tasolla opittoja taitoja.

NLP Coachingiin

Tämä NLP-koulutus coachingiin syventää itsetuntemusta, lisää tunneälyä sekä antaa monipuoliset työkalut vuorovaikutuksen kehittämiseen myös haastavissa tilanteissa. Käytännönläheisiä työkaluja voi heti hyödyntää suhteessa itseesi, omaan tiimiisi, asiakkaisiisi sekä koko organisaation toimintakulttuuriin. Kun tunnistaa omia ajatus-, tunne- ja toimintamalleja itsessään, huomaa ne helpommin myös muissa. Koulutuksessa saa oivalluksia erilaisten ihmisten parempaan ymmärtämiseen, kohtaamiseen sekä vaikeidenkin johtamistilanteiden kääntämiseen mahdollisuuksiksi.

NLP Trainer

Haluatko syventää NLP-oppejasi? NLP Trainer on sinulle, joka haluat ottaa oman sisäisen johtajuuden käyttöösi sekä kehittää vaikuttavia esiintymis-, kohtaamis- ja kouluttajataitoja. Koulutus on tarkoitettu NLP Practitioner ja NLP Master Practitioner koulutukset käyneille. NLP Trainer koulutus sopii erinomaisesti esimiehille, kouluttajille, coacheille, HR-asiantuntijoille, terapeuteille ja kaikille heille, jotka haluavat saada entistä syvemmän yhteyden niin itseensä kuin muihin.

NLP tulee sanoista Neuro Linguistic Programming. Neuro viittaa aisteihin ja neurologisiin prosesseihin eli tiedon käsittelyyn, linguistic puhuttuun ja kehon kieleen sekä siihen, miten viestintämme vaikuttaa meihin ja muihin ihmisiin. Programming liittyy siihen, miten voimme muuttaa esim. ajattelu- ja käyttäytymismallejamme.