Innostavia uutisia – olen lähtenyt omistajaksi ja sijoittajaksi mukaan Kuullaksen tiimiin mieltä kehittämään.

Intohimoni Oivaltamaan yrittäjänä on ollut mielen hyvinvoinnin kehittäminen, psyykkinen suorituskyky ja työelämän inhimillistäminen jo lähes 15:sta vuoden ajan. Vuosien saatossa olen saanut olla mukana monissa hyvinvointia ja ajattelua tukevissa hankkeissa. Kun kuulin Kuullaksen Irina Krohnin ja Saara Rantanen ajankohtaisesta liikeideasta tuoda lisää mielen hyvinvointia ennakoivasti kaikkien käyttöön, innostuin heti.

Tarvitsemme lisää systemaattista ymmärrystä sekä niin uudenlaista ajattelua kuin rohkeutta muuttaaksemme vallitsevaa kulttuuria.

On merkityksellistä liittyä osaksi Kuullaksen joukkoa omistajana, sijoittajana sekä hallituksen jäsenenä. Meitä on nyt huima Kuullaksen tiimissä porukka, jossa yhdistyy moninainen osaaminen sekä valtavan suuri sydän ja rohkeus luoda tulevaisuutta, jossa mielen proaktiivinen valmennus on mukana aktiivisesti lisäämässä työntekijöiden hyvinvointia ja kyvykkyyttä sekä ennaltaehkäisemässä mielen haasteita.

Tarvitsemme rohkeutta pysähtymiseen ja uudenlaisia näkökulmia, jotta löydämme selkeyttä päiviin ja osaamme käyttää piilevää potentiaaliamme. Siksi Kuullas.

Kuullas tarjoaakin yritysten työntekijöille uudenlaista mielen valmennusta joustavana digipalveluna. Kuullaksen mielen valmennus mahdollistaa, että työntekijät (niin yksilöt kuin tiimitkin) pystyvät kehittämään tämän ajan tärkeimpiä taitoja, kuten keskittymiskykyä, sosiaalista älykkyyttä, mielen joustavuutta ja tunnetaitoja.

Kuullaksen alustaratkaisun kautta työntekijöiden käytettävissä on joukko sertifioituja mielen ammattilaisia helposti ja joustavasti etäyhteyden kautta saavutettavissa.

Täältä pääset tutustumaan paremmin Kuullakseen!

#kuullas #mieltäkehittämässä #oivaltamaaan

Mielen hyvinvointi muutoksen keskellä webinaari pidettiin 26.4.2024

Paljon kiitosta saanut ja kysymyksiä herättänyt webinaari on nyt kaikkien katsottavissa. Webinaariin pääset täältä!

Muutokset ovat osa jokapäiväistä työnarkea tällä hetkellä. Viime vuosina käyttäytymisemme sekä tapamme olla vuorovaikutuksessa on muuttunut valtavasti. Tällä hetkellä taloudellinen tilanne, että tekoälyn laajempi hyödyntäminen kiihdyttää muutosvauhtiamme.

Onko meillä taitoa käsitellä muutoksen tuomaa psyykkistä kuormitusta. Epävarmuuden ja tiedon puutteen keskellä psyykkisen suorituskyvyn vaatimukset kasvavat koko ajan, ja myös mielen hyvinvointi on noussut tärkeään rooliin. Muutoksessa mielen hyvinvointi on mm. muutosten tuomien ajatusten sekä tunteiden ymmärtämistä sekä ihmisten erilaisten toimintamallien tukemista.

Vastuullinen yritys tukee muutoksessa ihmistä ja luo samalla sekä kilpailukykyistä että hyvinvoivaa kulttuuria. Ymmärrämmekö kuitenkaan mielen hyvinvoinnin todellista merkitystä ja otammeko riittävästi ihmisiä mukaan kehittämän muutoksiin tuomia haasteita ja mahdollisuuksia?

-Mielen hyvinvointi muutoksen keskellä

-Muutos prosessin vaiheet ja siihen liittyvät tunteet

-Ihmisten erilaiset ajattelu- ja toimintamallit muutoksiin

-Miten tuemme ihmisiä muutosten keskellä?

Valmentajasi
Oivaltamaan Oy:n Jaana Hautala on erittäin kokenut yritysvalmentaja, NLP kouluttaja, tietokirjailija sekä inspiroiva puhuja. Jaanan intohimo on psyykkinen hyvinvointi –henkinen suorituskyky, ajattelu- ja tunnetaidot sekä viisas vuorovaikutus kiihtyvästi muuttuvassa ympäristössä.

Hän haastaa osallistujia pysähtymään oman ajattelunsa ja toimintansa äärelle sekä antaa tilaa osallistujien ajattelulle ja kokemusten jakamiselle. Jaanan tapa kouluttaa ja luennoida on kokemuksellinen ja energinen sekä hän tuo uudenlaista näkemystä sekä käytännön vinkkejä työelämään ja suorituskykyyn.

Viimeisen viidentoista vuoden aikana Jaana on ollut reilusti yli sadassa organisaatiossa valmentajana, puhujana tai kouluttajana kehittämässä inhimillistä työelämä, jossa ihmisyys on keskiössä. Aikaisemmin hän toimi 15 vuotta erilaisissa esimiestehtävissä ja kouluttajana, jonka tarinoita ja kokemusta hän hyödyntää luennoissani. Jaana tuo rohkeutta, innovatiivisuutta ja näkemystä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä inhimilliseen työelämään, jossa luodaan kilpailukykyä.

Jaana on myös kokenut NLP kouluttaja ja Kalifornian NLPU:sta NLP Master Traineriksi. Jaana on koulutukseltaan myös Coach, mindfulness- ja rentoutusohjaaja. Jaana on kirjoittanut Otavan julkaiseman tietokirjan Mielen voimasta sekä toisen tietokirjan miten vapautua Uskomusten kahleista. Kolmannessa tietokirjassa Paremman työelämä Opas Jaana oli yhtenä kirjoittajista.

Vuoden 2024 alussa Jaana on lähtenyt mukaan sijoittaksi ja omistajaksi Kuullakseen, joka tarjoaa yritysten työntekijöille uudenlaista mielen valmennusta joustavana digipalveluna

Ilmoittaudu mukaan

Tervetuloa mukaan!

 

 

Vuoden 2024 koulutukset on hyvässä vauhdissa ja tänä vuonna vietetään Oivaltamaan juhlavuotta!

Maaliskuussa käynnistin jo 40. NLP koulutus. Juhlavuoden kunniaksi myös tuleviin syksyn koulutuksiin tarjoan juhlahinnan.

Kurssit täyttyvä nopeasti, joten kannattaa suunnitella NLP koulutus hyvissä ajoin ennen kesää. Huhtikuussa 2024 on yli puolet paikoista on varattu sekä NLP Practitioner että NLP Master koulutukseen!

NLP on onnistumisen taito

NLP P on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää, miten ihmismieli toimii ja miten siihen voi vaikuttaa myönteisellä tavalla. NLP on tehokas menetelmä ja asenne, joka auttaa kehittämään omia resursseja. NLP on kuin onnistumisen taito. Se on yksi parhaimpia työkaluja, kun haluat tutustua, tutkia ja muuttaa omaa sisäistä toimintaa kuten ajattelua, reaktioita, tunteita ja taitoja, lisätä itsetuntemusta ja parantaa läsnäoloa sekä saavuttaa parempia tuloksia joko työssä tai yksityiselämässäsi.

Vaikka NLP on käytännöllistä ja tuloksetkin usein nopeita, se on samalla tapa ajatella ja tulkita maailmaan. Menetelmä avaa tien mielen mahdollisuuksiin: miten opimme, ajattelemme, viestimme, teemme päätöksiä, motivoidumme ja vuorovaikutamme. NLP koulutuksessani metataitojen ohella oivallat tietoisuuden ja rentoutumisen taitoja sekä harjoittelet intuition käyttöä. Me olemme kaikki ainutlaatuisia ja toivon kouluttajana, että jokainen löytää tien oman ainutlaatuisuuden  äärelle.

NLP sopii laajasti

NLP: tä käytetään laajasti työyhteisön kehittämisessä ja johtamisessa, koulutuksessa, urheiluvalmennuksessa ja henkilökohtaisessa valmennuksessa. Erään kurssilaisen sanoin jokaisen itsensä kehittämisestä ja kasvusta kiinnostuneen ihmisen pitäisi käydä Jaanan NLP peruskoulutus. Lue lisää

Koulutuspaikka

Peilikuja 7, Espoo. Koulutuspaikka sijaitsee meren läheisyydessä. Koulutuspäivien harjoitteluun tullaan hyödyntämään luonnon voimaannuttavaa ja näkökulmia avartavaa tilaa säiden salliessa. Koulutustila on tunnelmallinen lasihuone Espoon kotini yhteydessä. Koulutus on toteutettu onnistuneesti viime vuoden hybridinä, joten voit tulla mukaan myös etäyhteyden kautta.

Pääkouluttaja

Jaana on opiskellut NLP:tä vuodesta 2008 ja syventää NLP osaamistaan jatkuvasti kansainvälisissä NLP verkostoissa. Jaana on Suomen harvoja NLP Master Trainereitä ja on syventänyt NLP kouluttaja opintoja vuonna 2019-2020 myös NLPU yliopistolla Santa Cruz Kaliforniassa. Jaanan intohimo NLP:tä kohtaan näkyy aktiviisena toimintana ja häne toimi myös Suomen NLP-yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2013-2017. Vuoden 2024  koulutus on jo Jaanan 40 . NLP koulutus eli meillä on juhlavuosi. Lue lisää Oivaltamaan sivuilta.

 

Fiiliksiä vuoden 2022 kesän koulutuksesta Lasilaaksosta.

Valmentaja/Kouluttaja: Jaana Hautala, NLP Master Trainer, NLP kouluttaja, yritys- ja mentaalivalmentaja, tietokirjailija ja hypnoosi- ja rentoutusohjaaja sekä joogaopettaja. Tällä hetkellä Jaana täydentää osaamistaan opiskelemalla toiminnallista neurotiedettä sekä systemaattista perhekonstellaatiota.

Vierailevina kouluttajana muun muassa tulevissa NLP  koulutuksissa sekä toinen NLP Trainer koulutuksen kouluttaja:

Anniina Hukari

Anniina on (työ)elämän kehittäjä, joka uskoo vahvasti siihen, että paras tekeminen löytyy siitä kohdasta missä järki ja sydän kohtaavat. Annina on pedagogisesti pätevä opettaja, kansainvälisesti sertifioitu ammatticoach (ICF, PCC), NLP Trainer, Stressinhallinta- ja palautumisvalmentaja, Hypnoterapeutti sekä toiminnallista neurotiedettä hyödyntävä Senso Coach

 

Tutustu Jaanan paremmin videoilta.

 

Koulutuspaikan varaukset varausmaksulla Oivaltamaan kaupasta tai ole yhteydessä suoraan sähköpostiin:jaana.hautala@oivaltamaan.fi tai puhelimitse 050 340 6288 

Tervetuloa, Jaana Hautala

Neurolingvistinen ohjelmointi on käytännönläheinen ja toimiva työkalu hyvinvoinnin vahvistamiseen sekä työelämän inhimillistämiseen. NLP on tietoisuuden lisäämisen työkaluja ja teknologia, jolla oppii viisaampaa vuorovaikutusta, uudenlaisia ajattelumalleja sekä näkökulmia, vahvempaa intuition käyttöä, erilaisten ihmisen ymmärtämistä sekä yhteyden rakentamisen taitoa haastavissakin tilanteissa.

World Economic Forumin raportissa vuonna 2023 nousevat työelämätaidot ovat: Analyyttinen ajattelu, luova ajattelu, johtajuus ja sosiaaliset taidot, resilienssi ja joustavuus, uteliaisuus ja elinikäinen oppiminen, motivaatio ja itsetuntemus, empatia ja aktiivinen kuuntelua sekä tekoäly ja teknologia ymmärrys. NLP tekniikoilla voidaan kehittää sekä tutkia juuri Future of Jobs raportin työelämätaitoja.

Täältä pääset katsomaan webinaaritallenteen,  joka nauhoitettiin 6.2.2024!

Koska NLP-tekniikat keskittyvät kielen, ajatusmallien ja käyttäytymisen väliseen suhteeseen, ne voivat auttaa parantamaan viestintää, motivaatiota ja yleistä suorituskykyä ja hyvinvointia.

Kuvittele itsesi kohdallasi tilanteita, joissa löydät uusia näkökulmia sekä ajattelumalleja tai huomaat käyttäväsi viisaampia kommunikointitapoja, jolloin viesti menee perille paremmin.  Kuvittele, että opit säätämään tunteita niissä hetkissä, jolloin reaktiivisuus alkaa viedä mukanaan, mutta huomaatkin tunneälykkäästi reakoivan tilannetajuisesti.

NLP avulla saat selville mm. miten aivosi prosessoi informaatiota, miten voit rakentaa uusia ajattelumalleja ja uskomuksia sekä kuinka voit vaikuttaa omaan sisäiseen tilaasi ja motivoitumiseesi. NLP työkaluilla opit vahvistamaan omia voimavaroja stressaavissakin tilanteissa sekä resilienssiä sekä opit uteliasta ja luovaa ajattelua.

Tutustumalla NLP:n saat tietoisuutta, työkaluja ja tekniikoita, joilta on kehitetty jo yli 50 vuotta

NLP on käytännöllinen malli myös siitä, miten aivomme toimivat, miten opimme, ajattelemme, kommunikoimme, teemme päätöksiä ja motivoidumme. NLP: tä kuvataan usein onnistumisen psykologiaksi!

Omia oivalluksia 15 NLP vuoden jälkeen:

Lisää itsetuntemusta ja itseluottamusta · Auttaa muokkaamaan ajattelu- ja toimintamalleja · Tuo keinoja tunteiden tunnistamiseen, säätelyyn ja johtamiseen · Kehittää tunneälyä: miten luoda hyvä tunneyhteys ja luottamus · Auttaa karistamaan pelkoa ja fobiaa (esim. esiintymispelko) · Auttaa muokkaamaan rajoittavia uskomuksia · Työkaluja tavoite- ja arvotyöskentelyyn · Auttaa rentoutumaan ja hallitsemaan stressiä enemmän · Kehittää intuitiota ja lisää luovuutta · Tuo työkaluja miten kommunikoida selkeämmin ja vakuuttavammin · Työkaluja päätöksentekoon ja tilannetajuun · Auttaa kuulemaan omaa sydämen ääntä ja intuitiota Lisää myönteisyyttä ja ratkaisukeskeisyyttä

 

Olen NLP kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Työkseni valmennan myös yksilöitä ja tiimejä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sekä paremman vuorovaikutuksen äärelle. Intohimoni lähteenä on metataidot eli ajattelu, tunnetaidot, kohtaamistaidot, stressinhallinta ja henkinen suorituskyky. Olen kirjoittanut aiheista kolme tietokirjaa sekä käyn paljon pitämässä inspiroivia ja oivalluttavia luentoja. Toinen kirjani eli Rohkeiden aikuisten kirja – vapaudu uskomusten kahleista sisältää NLP työkaluja ja tarinoita, miten omaa viisautta aktivoida.

Inhimillinen työelämä, onnistuminen, ajattelutaidot, työyhteisötaidot, vuorovaikutus, palautuminen, stressinhallinta, luova ajattelu, intuition käyttö ja meidän ihmisten erilaisuuden ymmärtäminen ovat aiheita, joista innostun puhumaan sekä oivalluttamaan.

Nähdään webinaarissa!

Jaana

Tervetuloa mukaan maksuttomaan webinaari-sarjaan hakemaan työkaluja hyvinvointisi tasapainon ylläpitoon sekä resurssiesi ja voimavarojesi vapauttamiseen. Webinaari-sarjassa saat oivalluksia siitä, miten kehittää ajattelutaitoja, lisätä luottamusta arjen haasteisiin sekä vaativampiin vuorovaikutustilanteisiin.

NLP, eli neurolingvistinen ohjelmointi, on ajattelutapa ja toimintamalli, joka auttaa sinua uudistumaan. NLP auttaa kehittämään osaamistasi ja käyttämään sitä eri tilanteissa parhaalla mahdollisella tavalla. NLP on tietoisuuden lisäämisen ja itsetuntemuksen työkalu, jolla voimme valmentaa mieltä onnistumaan sekä vahvistaa keho-mieliyhteyttä sekä läsnäoloamme.

Viiden webinaarin sarja löydät tallenteena alta:

NLP – itsetuntemus ja tietoisempi itsensä johtaminen.

NLP – uskomusjärjestelmä sekä muut mielen kahleet ja voimavarat.

NLP – nonverbaalinen-kehoviestintä ja arvostava vuorovaikutus. 

NLP – hyväksyminen, uudistuminen ja luovuuden kehittäminen. 

NLP – kasvu ja tunneäly

Intohimoni on ihmisyyden tutkiminen ja kohtaamiset. Työni kautta haluan tutkia ja kehittää itsetuntemusta, henkistä suorituskykyä, ajattelu- ja tunnetaitoja sekä vuorovaikutusta kiihtyvästi muuttuvassa ympäristössä. Haastan ihmisiä pysähtymään heidän oman ajattelunsa ja toimintansa äärelle lempeästi oman oivaltamisen ja tietoisuuden kautta.

NLP on yksi sydämen intohimoistani, ja valmistuin myös 2019 Kalifornian NLPU:sta NLP-Master-Traineriksi. Kokeneen NLP kouluttajana takanani on jo kolmekymmenviisi 16-päivän NLP-koulutusta ja verkostoidun sekä syvennän  jatkuvasti osaamistani myös kansainvälisesti.

Jos ajattelu- ja vuorovaikutustaidot ja NLP herättää kiinnostusta, seuraava NLP Practitioner (16 päivän peruskoulutus) käynnistyy 15.3.2023. Lue lisää!

Tervetuloa mukaan oivaltamaan webinaareihin kanssani lisää NLP:stä ja tietoisuuden kasvattamisesta!  Jaana

Epävarmuuden ja muutosten keskellä on tärkeää johtaa optimaalisesti omaa energiaa. Oletko löytänyt jo sinulle toimivat työkalut toimintakyvyn ylläpitämiseen ja energian johtamiseen? On arvokasta tiedostaa myös oma luontainen rytmi ja tiedostaa toimintakyvyn eri vaiheet. Keskittymiskyvyn ja palautumisen ylläpitäminen ovat taitoja, jotka ovat kääriytyneenä meidän arvovalintoihin. Ympäristö ja epävarmuus kyllä ohjaavat meitä, jos emme opi johtamaan omaa energiaa optimaalisesti. Tule oivaltamaan vinkkejä, miten varmistat oman toimintakyvyn webinaaritallenteen avulla. Webinaariin pääset mukaan täältä.

Webinaarin sisältöä:

  • Miten optimaalisen energian johtamisella mahdollistaa keskittyneen toimintakyvyn?
  • Luontaisen rytmin vaikutus energian johtamiseen
  • Hyvä suorituskyky syntyy palautumisen ja kuormituksen tasapainosta – miten se tehdään
  • Miten minimoit asioita, jotka syövät energiaa ja heikentävä toimintakykyä?
  • Hyödynnä aivojen neuroplastisuus toimintakyvyn johtamisessa

Oivaltamaan Oy:n Jaana Hautala on erittäin kokenut yritys- ja mentaalivalmentaja, NLP kouluttaja ja tietokirjailija. Jaanan intohimo on mentaalivalmennus – itsetuntemus, henkinen suorituskyky, ajattelu- ja tunnetaidot sekä vuorovaikutus kiihtyvästi muuttuvassa ympäristössä. Hän haastaa osallistujia pysähtymään oman ajattelunsa ja toimintansa äärelle sekä antaa tilaa osallistujien ajattelulle ja kokemusten jakamiselle. Jaanan tapa kouluttaa ja luennoida on kokemuksellinen ja energinen sekä hän tuo uudenlaista näkemystä sekä käytännön vinkkejä työelämään ja suorituskykyyn. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Jaana on ollut yli sadassa organisaatiossa valmentajana, puhujana tai kouluttajana kehittämässä inhimillistä kilpailukykyä, jossa ihmisyys on keskiössä. Aikaisemmin hän toimi 15 vuotta erilaisissa esimiestehtävissä ja kouluttajana, jonka tarinoita ja kokemusta hyödynnän luennoissani. Jaana tuo rohkeutta, innovatiivisuutta ja näkemystä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä inhimilliseen työelämään, jossa luodaan kilpailukykyä.

Jaana on kokenut NLP kouluttaja ja hänelle on kouluttajana takanaan jo 27 pitkää NLP koulutusta (16 päivän NLP Practitioner tai NLP Master Practitioner koulutusta ) Jaana on valmistunut Kalifornian NLPU:sta NLP Master Traineriksi 2019 ja verkostoituu sekä syventää NLP osaamista kansainvälisesti jatkuvasti. Jaana on kirjoittanut Otavan julkaiseman tietokirjan Mielen voimasta 2017 sekä toinen Jaanan tietokirja Rohkeiden Aikuisten kirja- Vapaudu Uskomusten kahleista julkaistiin marraskuussa 2019.

OIVALTAMAAN OY

 

Miten teidän työpaikalla voidaan – yksilöinä, tiimeinä ja yhteisönä?

Mikä meitä uuvuttaa? Miten hyvinvointia ja työkykyä voi johtaa viisaasti? Työelämän arki on jatkuvaa muutosta, joka toteutuu kompleksisessa ja epävarmassa maailmassa. Toimeenpano- ja suorituskyvyn vaaliminen on jokaisen työyhteisön elinehto. Tähän on tärkeää kiinnittää huomiota juuri nyt – erityisesti hybridityöskentelyssä.

Tässä työhyvinvointipäivässä harjoittelemme tunnistamaan henkisiä kuormitustekijöitä ja rakentamaan terveyttä ja hyvinvointia edistäviä toimintamalleja työyhteisöön. Päivän aikana perehdymme erilaisiin työkaluihin ja menetelmiin, jotka edistävät työkykyä ja jaksamista sekä henkilökohtaisesti että työyhteisönä.

Miten sinä voit – juuri nyt, tässä hetkessä?

Miten teillä voidaan – yksilöinä, tiimeinä ja yhteisönä?

Nyt on aika pysähtyä näiden kysymysten äärelle, tarkastella ja analysoida nykyhetkeä sekä tehdä viisaita valintoja ja päätöksiä, jotka varmistavat tuloksellisen ja hyvinvoivan tulevaisuuden.

  • Mikä meitä uuvuttaa, mitkä tekijät altistavat uupumiselle?
  • Miten persoonallisuutemme vaikuttaa tilanteeseen?
  • Miten tunnistamme uupumisen merkit itsessämme ja muissa?
  • Miten rakennetaan tervettä toimintakulttuuria tiimi- ja yksilötasolla?
  • Miten palaudumme paremmin?
  • Miten vahvistamme hyvinvointia vuorovaikutuksella ja kommunikaatiolla?

Työuupumus on vakava asia. Emme halua enää yhtään työuupumuksesta kärsivää ihmistä lisää. Tule mukaan! Matkataan yhdessä tieteen, tiedon, oivaltamisen ja toiminnan kautta hyvinvointi tuloksiin.

Kartoita omat ja tiimisi työuupumuksen riskitekijät

Työhyvinvointipäivään voi yhdistää työuupumuksen arviointiin kehitetty Maslach Burnout Inventory -profiili, joka tehdään ennen päivän toteutusta. Jokainen osallistuja saa kyselyn raportin itselleen ennen tapahtumapäivää. Kyselyn täyttämiseen menee noin 10 minuuttia.

Palkitse itsesi tai koko teidän tiimi hyvinvointia edistävällä Tyhy -päivällä!

Valmentajina/kouluttajina: Anniina Hukari ja Jaana Hautala, Voimakkuus

Valmentajasi:

Anniina Hukari
on oivalluttava kehittämis- ja muutosasiantuntija sekä kouluttaja, joka uskoo vahvasti organisaatioissa, tiimeissä ja yksilöissä olevaan potentiaaliin. Hän auttaa kirkastamaan tavoitteet ja puskee yksilöitä ja tiimejä positiivisesti niitä kohti – rinnalla kulkien ja yhdessä tehden. Suurena intohimona on parhaiden toimintatapojen rakentaminen organisaatioihin ja niiden kautta sekä tuloksellisuuden että työhyvinvoinnin lisääminen. Anniina on erittäin kokenut esimiesten ja johdon kouluttaja, fasilitaattori ja business coach. Anniinalla on yli 20 vuoden kokemus ihmisten valmentamisesta, kouluttamisesta ja ohjaamisesta. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri, opettaja ja business coach master, joka on opiskellut myös mm NLP:tä sekä aivotutkimusta. Business coachina Anniinan ydinosaamista ovat: oppiminen ja aivot muutoksessa ja kehittymisessä, uusien toimintatapojen ja mallien kehittäminen sekä vieminen käytäntöön, ihmisten erilaisuus, läsnäolo ja vuorovaikutus, vahvuusajattelu sekä esimiesten työote ja valmentaminen.

Jaana Hautala on erittäin kokenut yritys- ja mentaalivalmen­taja, NLP kouluttaja ja tietokirjailija. Jaanan intohimo on mentaalivalmennus – itsetuntemus, henkinen suorituskyky, ajattelu- ja tunnetaidot sekä vuorovaikutus kiihtyvästi muuttuvassa ympäristössä. Hän haastaa osallistujia pysähtymään oman ajattelunsa ja toimintansa äärelle sekä antaa tilaa osallistujien ajattelulle ja kokemusten jakamiselle. Jaanan tapa kouluttaa ja luennoida on kokemuksellinen ja energinen sekä hän tuo uudenlaista näkemystä sekä käytännön vinkkejä työelämään ja suorituskykyyn. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Jaana on ollut yli sadassa organisaatiossa valmentajana, puhujana tai kouluttajana kehittämässä inhimillistä kilpailukykyä, jossa ihmisyys on keskiössä. Aikaisemmin hän toimi 15 vuotta erilaisissa esimiestehtävissä ja kouluttajana, jonka tarinoita ja kokemusta hyödynnän luennoissani. Jaana tuo rohkeutta, innovatiivisuutta ja näkemystä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä inhimilliseen työelämään, jossa luodaan kilpailukykyä.

Oivaltamaan ja Taito Training ovat järjestäneet maksuttomia työelämän menestystekijät aamukahviwebinaareja yhteistyössä oppija.fi kanssa. Webinaarit on pidetty jo 60 viimeisen viiden vuoden aikana.

Alta löytyy työelämän menestystekijät webinaari tallenteita katsottavaksi vaikka tiimin kanssa.

Tervetuloa pysähtymään näiden teemojen äärelle maksuttomassa aamukahviwebinaarissa. Webinaari on osa Työelämän menestystekijät- webinaarisarjaa, jota pitävät Jaana Hautala (OIVALTAMAAN) sekä Anniina Hukari (TAITO TRAINING).

Hyväksy epävarmuus ja vahvista mielen hyvinvointia. Jaana Hautala Tallenteen näet täältä.

  • Miten vahvistaa mielen hyvinvointi ja lisätä minälempeyttä?
  • Miten tunnistat tunteesi ja tiedostat voimavarasi?
  • Miten luoda henkistä hyvinvointia lisäävä työympäristö?

Epävarmuudessa eläminen on tullut tutuksi viimeisen vuoden aikana. Samanaikaisesti kun henkisen suorituskyvyn vaatimukset ja muutosjoustavuus ovat korostuneet, mielen hyvinvoinnin asiat ovat nousseet yhä tärkeämmäksi. Psyykkinen kuormitus on kasvanut valtavasti ja taas samanaikaisesti kaipaamamme aidon vuorovaikutuksen määrä on vähentynyt.

Mielen hyvinvoinnin kannalta on arvokasta tiedostaa ympäristöstä kumpuava negatiivinen vinouma ja vahvistaa tietoisesti toiveikkuuden asennetta työympäristössä myös yhdessä. Kun emme voi vaikuttaa, mitä ympärillä tapahtuu, on tärkeää hyväksyä epävarmuus ja keskittyä niin omiin kuin tiimin yhteisiin voimavaroihin ja vahvuuksiin. Omien tunteiden tunnistaminen sekä turvan tunteen rakentaminen on tärkeä osa mielen hyvinvointia. Jokainen meistä tarvitsee psykologista turvallisuutta myös tänä aikana.

Uskalla näyttää haavoittuvuutesi. Anniina Hukari  Tallenteen näet täältä.

Jokainen meistä on työntekijänä, tiimiläisenä, esimiehenä, kumppanina, ystävänä ja ihmisenä aina ja ikuisesti keskeneräinen, epävarma ja haavoittuva. Mitä jos suhtautuisimmekin siihen luonnollisena, oikeastaan välttämättömänä olotilana emmekä heikkoutena, josta haluamme päästä eroon?

Mitä jos aidosti hyväksyisimme sen, että minä, sinä, me yhdessä, yhteiskunta tai tämä koko maailma ei tule valmiiksi, vaikka miten yritämme? Hyväksyisimme sen, että epätäydellisyys ja epävarmuus on ihan ok.Haavoittuvuuden ja epätäydellisyyden näyttäminen työyhteisössä rakentaa tuloksellista yhteistyötä. Haavoittuvuuden näyttäminen on mahdollista luottamuksen ilmapiirissä.

  • Mikä auttaa sinua näyttämään haavoittuvaisuutesi?
  • Mitä työyhteisössä tapahtuu, jos yritämme olla täydellisiä supersankareita?
  • Mikä auttaa meitä toimimaan tuloksellisesti yhdessä?

Motivaation ja innostuksen johtaminen. Anniina Hukari Tallenteen näet täältä.

Motivaatio toimii meitä liikkeelle laittavana voimana. Se innostaa tarttumaan asioihin ja ylläpitää vireyttä sekä energiaa. Motivaatio auttaa meitä myös fokusoitumaan haluttuun päämäärään sekä tiedostetusti että täysin tiedostamatta. Motiivit ovat usein perusteita käyttäytymiselle ja toiminnallemme. Ne vastaavat kysymykseen ”miksi?”. Miksi teemme jotain? Miksi toimimme tietyllä tavalla? Miksi haluamme tiettyjä asioita? Miksi teemme juuri tämän valinnan?
Motivaatiotekijöiden tunnistaminen ei kuitenkaan aina ole ihan helppoa. Oletko sinä pysähtynyt miettimään mikä sinua itseäsi motivoi? Entä mikä motivoi kollegaasi tai tiiimiläistäsi? Motivaatiotekijöitä kannattaa tietoisesti hyödyntää ja ruokkia niitä, jotka vievät sinua haluamaasi suuntaan.

Webinaarin teemoja
–    Motivaatiotekijöiden tunnistaminen
–    Motivaation kasvattaminen
–    Oman ja muiden innostuksen johtaminen

Tilannetaju johtaa viisaisiin päätöksiin, Jaana Hautala. Tallenteen näet täältä.

Teemme valtavan määrän tietoisia ja tiedostamattomia päätöksiä päivän aikana.
Päätösten taustalla vaikuttaa aivojen toiminta ja keho-mieliyhteys. Jos emme ole tilannetietoisia todellisuudesta, tulkintakyky heikkenee usein radikaalista. Webinaarissa oivalluksia, miten saada yllä pitää toimintakyky sekä tehdä viisaampi päätöksiä paineen alla.

Webinaarissa käsiteltäviä aiheita:
•    Henkisen suorituskyvyn elementit
•    Mitä tilannetaju on ja miten energian johtaminen vaikuttaa tilannetajuun?
•    Mielen muotoilun lisää joustavuutta ja vähemmän kuormitusta
•    Askeleet tilannetajun kehittämiseen

Itseluottamuksen kasvattaminen työelämässä, Anniina Hukari. Tallenteen näet täältä.

Millainen sinun itseluottamuksesi on? Suhteessa eri asioihin, tilanteisiin ja ihmisiin. Monesti puhumme itseluottamuksesta kuin se olisi jotain mikä joko on olemassa tai sitten ei ole. Kuin se olisi jokin yleinen maaginen voima, joka on meissä kaiken aikaa ja kaikkialla. Itseluottamuksemme kuitenkin vaihtelee suuresti erilaisissa tilanteissa, ihmisryhmissä ja suhteessa erilaisiin asioihin. Työyhteisössäkin toisessa ryhmässä saatan kokea itseni vahvaksi ja osaavaksi kun taas toisessa tiimissä huomaan epäileväni itseäni ja osaamistani. Itseluottamusta voi ja kannattaa lähteä tietoisesti kehittämään ja vahvistamaan – yksin ja yhdessä.

Webinaarin teemoja

  • Mitä itseluottamus on?
  • Oman itseluottamuksen vahvistaminen
  • Itseluottamuksen kasvattaminen työyhteisössä
  • Rohkeus tulla nähdyksi ja kuulluksi

Myönteisyys voimavaraksi ja hyödynnä aivojen neuroplastisuus, Jaana Hautala. Tallenteen näet täältä

Kun ihminen käytätä myönteisyyttä ja vahvuuksiaan työssä, hän on energinen, tavoitteellinen ja kokee itsensä hyvinvoivaksi. Myönteisyys avaa näkemään uusi mahdollisuuksia sekä vaihtoehtoja. Myönteisyyden silmälasit ovat meidän kaikkien saatavilla kun taas toisinaan negatiivisuus laittaa meitä näkemään uhkia ja voi saada meidän ylireakoimaan.

Tiedämme, miten huomion suuntaamisella ja tavallamme ajatella on valtava vaikutus siihen miten näemme maailman. Ajatuksia tulee ja menee tuhansia, mutta tapa ajatella on taito sekä mielen ohjelmointia. Ajattelua kehittämällä voimme hyödyntää kaikki aivojen neuroplastisuutta enemmän.

Webinaarin teemoja:

  • Aivojen neuroplastisuuden hyödyntäminen
  • Ajattelutaitojen harjoittaminen
  • Vaikuta mielenkuormaan ja pura negatiivisuutta
  • Nostetaan myönteisyys vuoden 2021 voimavaraksi

Ihmisenä kasvu ja kohti omaa potentiaalia, Anniina Hukari ja Jaana Hautala. Katso tallenne täältä.

Meillä jokaisella on mahdollisuus huomattavasti parempaan suoritukseen kuin mihin tällä hetkellä yllämme. Meillä on huikeasti potentiaalia, jota emme syystä tai toisesta tunnista ja saa käyttöömme. Kehittyminen on ihmiselle kuitenkin luontaista. Jokainen kasvaa ja kehittyy koko ikänsä. Kasvun polulla meitä auttaa eteenpäin se, että hyväksymme oman keskeneräisyytemme. Sen tilan ja tilanteen missä tällä hetkellä olemme. Uuden äärellä ollessamme tarvitsemme itseluottamusta. Minäpystyvyyden tunne auttaa meitä saamaan asioita aikaiseksi ja menemään sanoista tekoihin. Itseluottamus ei kuitenkaan synny meissä itsessämme vaan se on jokaisessa hetkessä suhteessa muihin ihmisiin. Tästä syystä kasvamme parhaiten muiden ihmisten kanssa toimiessamme tiimeissä ja yhteisössä. Me olemme toinen toistemme parhaita kasvattajia. Sinun merkityksesi muiden kasvulle on valtava. Tervetuloa webinaariin tutkimaan yhdessä kasvamisen mahdollisuuksia.

Webinaarin teemoja:

  • Keskeneräisyyden hyväksyminen ja itsemyötätunto
  • Oman potentiaalin tunnistaminen
  • Sisäisen vahvuuden ja itseluottamuksen vahvistaminen
  • Muiden tukeminen kasvun polulla

Muutosjohtaminen etätyössä, Anniina Hukari, Taitotraining. Katso tallenne täältä.

Muutostilanteissa hyvän johtamisen merkitys korostuu. Etäjohtamisessa tämä vahvistuu entisestään. Millainen johtaminen sitten toimii? Mihin kannattaisi kiinnittää tässä hetkessä erityisesti huomiota?

Liikkuessamme vauhdilla etätapaamisesta toiseen, on tärkeää varmistaa niiden laadun säilyminen. Kun kohtaat ihmisiä verkossa, varmista, että olet itse hyvässä energiassa, pystyt olemaan läsnä, aidosti kuuntelemaan ja varmistamaan, että kaikki saavat äänensä kuuluville.

Webinaarin teemoja:

  • Coachaava työote
  • Kuunteleminen ja kuulluksi tuleminen
  • Tunteiden tunnistaminen ja johtaminen
  • Virhetulkintojen vähentäminen

Uupuminen ja kuormittava stressi, Jaana Hautala, Oivaltamaan. Katso tallenne täältä.

Oletko jaksamisen äärirajoilla? Tiedätkö missä menet itsesi kanssa? Onko reaktiosi energiaa vieviä tai pyrit selviytymään syksyn tulevista päivistä? Webinaarin aikana pohdimme, miten oppii tukemaan omaa palautumista, löytää työkaluja stressin ja kuormituksen säätelyyn sekä taitoja, miten vahvistaa psykologista joustavuutta ja turvan tunnetta.

  • Miten säädellä stressiä ja kuormitusta päivittäin?
  • Fyysisen ja psyykkisen palautumisen työkalut parempaan vireystilaan sekä konkreettiset työkalut ylimääräisen kehon kuorman purkamiseen
  • Miten yhdessä voimme työyhteisössä ehkäistä haitallista stressiä ja sen aiheuttamaa uupumista?

Oivallat, miten pienillä muutoksilla palautumisesi laatu paranee ja saat käytännönläheisiä työkaluja oman sekä työyhteisön jaksamisen ylläpitämiseksi.

Tiimiläisten aito osallistaminen etätyöskentelyssä, Anniina Hukari, Taito Training . Katso tallenne täältä.

Mitä jos tekisimme tässä hetkessä päätöksen rakentaa kokouksista ja työpajoistamme entistä laadukkaampia ja tuloksellisempia? Ottaisimme kaikki aidosti mukaan, ei vaan kuuntelijoina vaan aktiivisina toimijoina, ajattelijoina ja tekijöinä.

Webinaarin teemoja:

  • Onnistuneen verkkokokouksen tai työpajan suunnittelu
  • Kokouksen tai työpajan vetäjän roolit
  • Etäosallistamisen onnistumisen edellytykset

Henkinen hyvinvointi työyhteisön kilpailuetuna , Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy, Katso tallenne täältä

  • Miten vahvistaa henkistä hyvinvointi?
  • Tunteiden vaikutus henkiseen hyvinvointiin?
  • Miten luoda henkistä hyvinvointia lisäävä työympäristö?

Elämme jatkuvassa epävarmuudessa ja henkisen suorituskyvyn vaatimukset ovat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin.Työikäisten psyykkisen kuormitus onkin kasvanut valtavasti viime aikoina ja työperäinen stressi on nykyään toiseksi suurin työterveysongelma tuki- ja liikuntaelinsairauksien jälkeen. Henkinen hyvinvointi on näin noussut yhä vahvemmin työyhteisön kilpailueduksi. Me kaikki tarvitsemme henkistä hyvinvointi kaikessa työssä, jossa joudumme käyttämään ajattelukapasiteettia, tunnekyvykkyyttä tai keskittymään tarkkaavaisesti.

Kasvun mindsett auttaa muutoksessa, Anniina Hukari, Taito Training. Katso tallenne täältä.

Webinaarin teemoja:

  • Tiedostamaton ja tiedostettu toiminta
  • Omien ajatusmallien tiedostaminen ja tunnistaminen
  • Kasvun mindset kehittymisen tukena yksilö-, tiimi- ja organisaatiotasolla

Energian ja toimintakyvyn johtaminen, Jaana Hautala, Oivaltamaaan Oy Katso tallenne täältä.

Webinaarin sisältöä:

  • Miten optimaalisen energian johtamisella mahdollistaa keskittyneen toimintakyvyn?
  • Luontaisen rytmin vaikutus energian johtamiseen
  • Hyvä suorituskyky syntyy palautumisen ja kuormituksen tasapainosta – miten se tehdään
  • Miten minimoit asioita, jotka syövät energiaa ja heikentävä toimintakykyä?
  • Hyödynnä aivojen neuroplastisuus toimintakyvyn johtamisessa

Tervetuloa mukaan! Webinaareissamme on ollut jo yli 2000 osallistujaa sadoista organisaatioista ja olemme kiitollisia saamastamme palautteesta ja näin innnoissamme jatkamme aamuwebinaarien pitämistä.

Kaikki menneet webinaaritallenteet löydät myös täältä.

Kysein blogi on julkaistu ensimmäisen kerran kollega.fi verkkolehdessä 16.1.2022

 

Äskettäin minut kutsuttiin erääseen organisaatioon puhumaan metataidoista ja käynnistämään siihen liittyvä valmennuksellinen henkilöstöprojekti. Olin tilaisuudesta riemuissani. Teema, jota olen tutkinut ja kouluttanut yli kymmenen vuotta, on alkanut kiinnostaa yhä enemmän organisaatioita.

 

Etätöiden ja koronan aiheuttamien muutosten valossa monet ovat huomaamattakin joutuneet harjoittelemaan metataitoja selviytyäkseen. Itse pohdin usein valmennusryhmieni kanssa, mitä vaikutuksia metataitojen tietoisella harjoittamisella on arkielämään. Miten paljon voisimmekaan vaikuttaa omaan hyvinvointiimme, joustavuuteemme sekä yhteistyökykyymme?

 

Aalto-yliopisto on kehittänyt ”metataidot esille” -työkalun kasvattaakseen työntekijöidensä valmiutta tuleviin muutoksiin. Sitra on puhunut pitkään uudesta tavasta tehdä työtä, joka on joustavaa, monimuotoista, mahdollistavaa, kokeilevaa ja verkottunutta. Työn merkityksellisyys ja inhimillisyys alkoivat korostua jo ennen koronan tuloa ja korona-aika on painottanut metataitojen merkitystä. Korona-ajan pitkittyessä niin henkinen kuin fyysinen jaksaminen sekä itseohjautuvuuden merkitys ovat tulleet yhä tärkeämmiksi. Olemme jo pitkään tarvinneet substanssitaitojen rinnalle pehmeämpiä metataitoja. Olisikohan nyt aika kiinnittää niihin enemmän huomiota?

 

Metataitoja tarvitaan muutoksessa

 

Mitä metataidot sitten oikein ovat? Sitran, World Economic Forumin, Ilmarisen ja opetushallituksen vuosina 2017-2019 tekemistä tutkimuksista nousi muutamia yhteisiä aatteita: ongelmanratkaisukyky, oppimaan oppiminen, vuorovaikutustaidot, luovuus, yhteistyötaidot, itsetuntemus, kriittinen ajattelu, tunneälykkyys ja empatia sekä muutosjoustavaa eli resilienssi.

 

Metataidoissa on kyse niin henkilökohtaisista taidoista kuin yhteistyötaidoista, jotka auttavat pysähtymään, valitsemaan, mukautumaan, palautumaan sekä ajattelemaan tietoisemmin ja selkeämmin sekä luomaan uutta rohkeasti. On kyse taidoista, joita tarvitaan kasvavassa muutoksessa, jotta voi pärjätä paremmin erilaisten ihmisten kanssa ja oppia toisilta. Jotta voi oppia uutta, tulee myös voida hyvin. Jotta voi innostua, tulee olla tilaa uudelle. Jotta voi suoriutua ja voida samalla hyvin, tarvitaan sekä itsesäätelyä että kontrollia.

 

Nopeiden muutosten maailmassa on tärkeää paitsi se, että jokainen ottaa vastuuta, myös se, että asioista on lupa ajatella uudella tavalla ja uudesta näkökulmasta. On keskeistä luoda työyhteisöihin tilaa, jossa on enemmän aikaa ihmetellä ja jossa avoimesti sekä ennakkoluulottomasti tutkitaan olemassa olevaa osaamista ja tarvetta muutokselle.

 

 

Oivalluksia metataitojen kehittämisestä

 

Alla ajatuksia siitä, miten metataitojen kehittämistä voidaan tukea työelämässä ja työpaikoilla ja mitä jokainen voi omalta osaltaan tehdä.

 

1. Ajattelu- ja tunnetaidot
Itsereflektointi ja itseanalyysi korostuvat. Omien ajattelumallien ja tunteiden tunnistaminen ja johtaminen rakentavat pohjaa muutosjoustavuudelle sekä hyvinvoinnille. Kysy itseltäsi: Kuinka voisit tietoisesti kehittää omaa ajatteluasi, hakea uusia näkökulmia ja lisätä uteliaisuuttasi? Mitä tunne-energiaa viet päiviisi tai teams-palavereihisi?

 

2. Työskentelyä edistävät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot
Yhdessä ajattelu muuttuvassa maailmassa vaatii uudenlaisia taitoja. On ymmärrettävä omaa tapaa vuorovaikuttaa ja sitä, kuinka oma viestintä niin sanallisesti kuin kehon kielen kautta vaikuttaa toisiin ihmisiin. On tärkeää ymmärtää ihmisten erilaisuutta vastaanottaa tätä viestintää. Paras vuorovaikutus tapahtuu usein menemällä toisen maailmaan kuunnellen, kysellen ja vähentämällä tietoisemmin oman mielen tulkintaa sekä negatiivisia oletuksia. Miten sinä virität itsesi onnistuneeseen kohtaamiseen?

 

3. Pysähtyminen ja muutosjoustavuus
Päivittäiset mikropysähtymiset auttavat sopeutumaan ennakoimattomissa ja yllättävissä tilanteissa. Myös säännölliset tietoisuus- ja rentoutumisharjoitukset harjoittavat paineensietokykyä. Miten sinä rakennat päivittäistä palautumista ja resilienssiäsi?

 

4. Luovuus esiin intuitiota harjoittelemalla
Intuitiota tietoisesti hyödyntävät ihmiset pystyvät joustavaan ja kokonaisvaltaiseen ajatteluun. Intuitio harjaantuu, kun kehittää omaa havaintokykyä, opettelee katkaisemaan turhan järkeilyn, vahvistaa kehomieliyhteyttä ja tarkkailee omia aistimuksia, tuntemuksia ja mielikuvia. Intuition mahdollisuuksille kannattaa avautua, vaikka se voi vaatia omien kriittistenkin asenteiden muuttamista.

 

“Elämä ei ole odottamista, toivomista ja haaveilemista, se on tekemistä, olemista ja joksikin tulemista. Se on sitä mitä aiot tehdä sen jälkeen, kun olet lukenut tämän.”
Mike Dooley

 

Jaana Hautala on coach, NLP-kouluttaja, mentaalivalmentaja, puhuja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt työelämän kehittämisen parissa yli kymmenen vuotta. Hautalan intohimona ovat ajattelu- ja tunnetaidot, vuorovaikutus sekä henkinen suorituskyky. Hautala on kirjoittanut tietokirjat Rohkeiden aikuisten kirja, vapaudu uskomusten kahleista, joka julkaistiin marraskuussa 2019 sekä Selkäkipu ja mielen voima -kirjan, joka on julkaistu 2017.

 

Lisätietoja Hautalasta löydät osoitteesta https://oivaltamaan.fi/jaana-hautala/, https://www.facebook.com/oivaltamaan/, https://www.instagram.com/jaanahautala/ sekä https://twitter.com/jaanahautala@jaanahautala

 

Lue myös Hautalan aiemmin julkaistut kirjoitukset Hiljaisuuden kuuntelua epävarmuuden keskellä, Arvostavia kohtaamisia hybridiarjessa, Kuunteletko kehosi viestejä?, Innostus tarttuu ja luo merkitystä ja Olet vahvempi kuin luuletkaan.

Kysein blogi on julkaistu ensimmäisen kerran kollega.fi verkkolehdessä 3.3.2021

 

Kulunut vuosi on koetellut meitä varsin eri tavoin ja poikkeusoloihin siirtyminen pysäytti meidät jälleen pohtimaan, miten selvitä tulevasta keväästä henkisesti, taloudellisesti sekä sosiaalisesti. Lukiolaiset palasivat etäopetukseen, monet harrastuspaikat menivät kiinni ja mahdollisuus sosiaaliseen kohtaamiseen tipahti jälleen minimiin. Ilokseni sain kauempana lukiota käyvän tyttäreni kotiin pidemmäksi aikaa ja onnekseen hänkin nauttii etäopetuksesta. Vaikka kaikilla meillä on erilaiset tilanteet, jokaista auttaa pysähtyminen sekä oman sisäisen voiman ja henkisen suorituskyvyn vahvistaminen.

 

Selviytymiskyvykkyys on yksilön psyykkinen ominaisuus ja se muodostuu monesta tekijästä, joka juontaa juurensa jo lapsuudesta. Se on suhteessa yksilön henkisen suorituskyvyn elementteihin ja omiin voimavaroihin. Selviytymiskyky on sopeutumista, kuormitustilasta palautumista ja uuden oppimista.

 

Viime aikoina mieleeni on noussut vahvasti oman elämäni henkisesti kovin hetki, jolloin kahdessa viikossa elämästäni hävisivät terveys, puoliso ja koti. Suru, ahdistus ja riittämättömyys valtasivat minut silloin kokonaan ja näköalattomuus oli vahvasti läsnä. Silloisen kriisitilanteen hyväksyminen ja tilanteeseen sopeutuminen auttoivat minua näkemään oman voimani. Kun uskalsin pysähtyä kaikkien tunteideni äärelle ja tuntea myös suruni ja vihani, aukeni pikkuhiljaa toivonhorisontti ja sain energiaa rakentaa henkistä kapasiteettiani. Siitä lähtien henkisen kapasiteetin tutkiminen onkin ollut intohimoni.

 

Miten vahvistaa henkistä kapasiteettiaan

 

Näinä päivinä ilmassa leijuu monenlaisia tunteita, joita voi huomaamattakin imeä itseensä. Kun pettymyksen, ärtymyksen tai riittämättömyyden tunteet nousevat, voi olla vaikea löytää tarvittavaa energiaa myönteisyyteen.

 

Meitä kaikkia kuormittaa eniten takertuminen niihin asioihin, joihin emme pysty vaikuttamaan. Juuri nyt onkin ensiarvoisen tärkeää löytää sellaisia arjen keinoja, joilla voimme vahvistaa omaa henkistä suorituskykyämme. Voimme kirjata kalenteriin energiaa lataavia asioita nostamaan päivittäin voimavarojamme. Kun mietimme, mitkä asiat ovat omissa käsissämme ja mihin pystymme vaikuttamaan, epävarmuuden ja tunteiden käsittelykin helpottuu.

 

Henkisen hyvinvoinnin kannalta on arvokasta myös tiedostaa ympäristöstä kumpuava negatiivinen vinouma ja vahvistaa tietoisesti myönteistä asennetta, johon sisältyy toiveikkuus paremmasta tulevaisuudesta ja itsevarmuus kyvystä vaikuttaa siihen (Fredrickson 2008).

 

Mennyt vuosi on todistanut sen, miten ihmismielen kyky sopeutua olosuhteisiin on huima. Sopeutumista on kuitenkin tapahtunut paljon henkisen hyvinvoinnin kustannuksella. Vahvuuden ydin piilee myös herkkyydessä sekä keskeneräisyyden myöntämisessä. On vahvuutta sanoa ääneen, ettei jaksa ja tarvitsee tauon tai ystävän olkapäätä.

 

Juuri nyt jokainen meistä tarvitsee hetkeen pysähtymistä sekä henkisiä taukoja. Koska emme voi vaikuttaa ulkoisiin tapahtumiin, voimme kääntyä sisäänpäin, soittaa vaikka ystävälle ja vahvistaa omaa sisäistä vahvuuttamme.

 

”Oma mieli on ihmisen vallassa – ei se, mitä ympärillä tapahtuu.
Kun tämän ymmärtää, löytää vahvuuden”
Marcus Aurelius

 

Muutamia työkaluja henkisiin taukoihin

 

1. Mielen kuorman purkaminen käy henkisestä tauosta.

Mielen kuorman purkaminen on mukailtu versio Stanley Blockin kehon ja mielen yhteys -harjoituksesta.

Anna mieleen nousta asia, tapahtuma, tilanne, joka kuormittaa mieltäsi. Kirjoita se ympyrän sisälle. Kirjaa sen jälkeen kaikki mieleen nousevat ajatukset, kehotuntemukset ja tunteet ympyrän ulkopuolelle.

Tee seuraavaksi muutaman minuutin aisteihin keskittyvä tietoisuusharjoitus. Hengitä rauhallisesti, sulje silmät ja pysähdy hetkeksi eri aistikokemuksiin, ja aina kun mieleesi tulee ajatuksia, siirrä huomio lempeästi aistihavaintoihin.

    • Mitä kuulet ympärilläsi, kehossasi?
    • Mitä värejä, kuvia näet silmäluomien alla?
    • Miltä tuntuu hengitys, istuinluut tuolia vasten, jalat maassa tai käsien vienti rintakehälle?

 

Tee sen jälkeen uudestaan ensimmäinen ympyräharjoitus. Mitä mielessä tapahtuu, onko mielesi selkeä vai levoton?  Muuttuiko tunne tai reaktio jollain tavalla? Eroaako se jotenkin ensimmäisestä?

 

2. Pidä pieniä henkisiä hengitystaukoja pitkin päivää.

Opettele tietoinen palleahengitys, jonka avulla voit rauhoittaa kehoa. Samalla on helpompi suunnata huomiota myönteisyyteen.

 

3. Varaa itsellesi tunnevartti, jonka aikana kohtaat kaikki tunteesi.

Anna itsesi tuntea myös energiaa vieviä tunteita, puhu niistä, kirjoita ne ylös tai jaa ne ystäviesi kanssa.

 

4. Luo turvapaikka kehoosi käyttämällä visualisointitekniikkaa.

Jokaisella meistä on kyky luoda mielikuva ajatuksissaan. Voimavara- tai turvapaikan kuvitteleminen kaikilla aisteilla rentoutuneessa tilassa, vaikkapa ennen nukahtamista, rauhoittaa ja rentouttaa kehoa sekä vaikuttaa psyykkiseen säätelyyn.

 

 

Jaana Hautala on coach, NLP-kouluttaja, mentaalivalmentaja, puhuja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt työelämän kehittämisen parissa yli kymmenen vuotta. Hautalan intohimona ovat ajattelu- ja tunnetaidot, vuorovaikutus sekä henkinen suorituskyky. Hautala on kirjoittanut tietokirjat Rohkeiden aikuisten kirja, vapaudu uskomusten kahleista, joka julkaistiin marraskuussa 2019 sekä Selkäkipu ja mielen voima -kirjan, joka on julkaistu 2017.

 

Lue myös Hautalan aiemmin julkaistut kirjoitukset Kollega verkkolehdessä_ Muuta ja unelmoi sydämestä käsin, Millaisilla tunteilla otamme muuttuneen tulevaisuuden vastaan ja Löydä oma luontainen rytmisi.

 

Lisätietoja Hautalasta löydät osoitteesta https://oivaltamaan.fi/jaana-hautala/, https://www.facebook.com/oivaltamaan/, https://www.instagram.com/jaanahautala/ sekä https://twitter.com/jaanahautala@jaanahautala

Palautuminen ja stressinhallinta – anna aivoille lepoa

Odotatko  jo kesälomaa tai seuraavaa vapaapäivääsi, jotta palautuisit työpäivien vauhdista ja kuormasta? Entä jos tämä onkin viesti kuormituksen ja palautumisen epätasapainosta kehossasi? Palautuminen ja stressinhallinta ei kuitenkaan välttämättä vaadi isoja tekoja. Tiedämme, että päivittäinen tasapaino on mahdollista, mutta miksi toisinaan ajamme itsemme äärirajoille jaksamisen suhteen – enemmän-kovempaa ja paremmin, mutta mikä riittää?

Ehkä olet huomannut, kun vastaat kiireessä päivän sähköpostiisi, että hengityksesi muuttuu katkonaiseksi. Kun saat sähköpostit lähtemään, kehosi rentoutuu ja hengityksesi muuttuu pitkän huokauksen jälkeen takaisin normaaliksi.

Kehosi puhuu – opi tulkitsemaan sen viestejä

Liiallinen kiire, kuormittava stressi ja tilannekohtainen valppaus voivat saada hengityksen katkonaiseksi sekä pinnalliseksi. Tietokoneella istuessa tämä tulee helposti ilmi, kun kirjoitamme nopeaan tahtiin sähköpostiviestejä tai teemme muita kiireellisinä pitämiämme työtehtäviä. Arjen vauhdin keskellä saatamme myös vieraantua omasta kehostamme ja sen tuomista viesteistä, jolloin kuormittava stressi voi pikkuhiljaa hiipiä kehoonkin: tuntuu kankealta, päätä särkee ja unesta tulee katkonaista.

Mikrotauot saavat aikaan suuria muutoksia

Aivojen palautumisen unohtuessa keskittymisemme herpaantuu ja päätöksenteko hidastuu. Väsynyt mieli usein päätyy myös tekemään tuttuja ja turvallisia valintoja. Hyvät hyvinvoinnin ja palautumisen päätökset unohtuvat väsyneeltä mieleltä, koska se yrittää energiataloudellisesti selvitä päivästä.

Tarvitseeko koko ajan olla työpäivän aikana ajan tavoitettavissa ja vilkuilla sähköpostia nopeasti reakoiden? Mikrotauot ja palautuminen ilman älypuhelinta voivat yllättää positiivisesti.

Stressi voi olla niin hyväksi kuin haitaksikin

Stressi ei kuitenkaan ole kielteinen ja ahdistava ilmiö, vaan olennainen osa elämäämme, ja monelle meistä lyhytaikainen stressi on hyvälaatuista eu-stressiä ja se luo innostavaa energiaa. Kenties olet kaltaiseni viime hetken tekijä, joka saa parhaan boostin usein juuri viimeisten hetkien sattuessa päälle. Aivoihimme virtaa tällöin enemmän verta ja happea, mikä parantaa kykyämme ajatella nopeammin. Stressi voikin olla hyvää, kunhan se parantaa suoritusta.

Liika on liikaa

Tiedämme kaikki, että stressi käy elimistölle haitalliseksi jatkuessaan pidempään. Pitkään jatkuneena liiallinen fyysinen tai psyykkinen kuormittava stressi vaikuttaa huomattavasti vireyteen ja työkykyyn. Mutta tiesitkö, että tähän vaikuttaa myös, miten me töihin palatessa suhtaudumme stressiin ajatusten sekä tunteiden tasolla. Stressi on tutkitusti haitallisempaa, jos sen haitallisuuteen uskoo. Mitä sinä ajattelet stressistä?

Pienet toimintamallien muutokset

Parempi palautuminen ja stressinhallinta ei vaadi meiltä keneltäkään suurta elämäntapamuutosta, mutta sen tiedostamista ja arvokkaita päätöksiä. Kokemuksen muuttaminen vaatii taakseen ajattelutavan muuttamista,  toistoa ja kärsivällisyyttä. Entä jos kokeilisit kolme viikkoa tarkkailla hengitystä deadlinen paukkuessa tai sähköpostia kirjoittaessa. Pysähtyisit, tiedostaisit, miten hengität ja ottaisit syvään happea. Muutaman viikon toistojen jälkeen tästä voikin tulla mikrotaukorutiini, joka parantaa sen hetkistä keskittymistä.

Pidä huolta energiasta suunnittelemalla

Kyse paremmasta työpäivän palautumisen ja stressinhallinnasta on usein sitä, että kirkastaa omia työpäivän toimintamalleja: Poistaa arjessa pyöriviä energiasyöppöjä, kuten jatkuvaa sähköpostin tai puhelimen vilkuilua sekä muunlaisen multitaskingia. Lisää palautumisrutiineja, jotka ylläpitävät päivän vireystilaa, ja monotaskingin – eli yhteen tehtävään keskittymisen – opettelua päätöksentekoa ja luovuutta vaativissa asioissa. Kyse on usein päivittäisen tekemisen viisaasta suunnittelusta, jolla saamme käytössä olevan energiamme kasvamaan.

Kuinka paljon sinun ajastasi kuluu energiaa tuovan tai sitä vievän tekemisen parissa?

Ovatko aamusi niin lennokkaita, että lähdet kiire edellä töihin, jolloin kiire voi jäädä päälle koko loppupäiväksi? Vai tuskailetko täysiä työpäiviä, joista mikrotauot ovat täysin unohtuneet? Onko ehkä rentoutumisen tärkeä taito jäänyt jälkeen oravanpyörässä kulkiessa? Suosittelen tarkistamaan omat tavat toimia aamuissaan tai fokuksen, mikrotaukojen ja rentoutumisen kohdalla sekä rakentamaan uudet toimintamallit parempaan palautumiseen ja stressinhallintaan. Voisitko kenties poistaa “kiire”-sanan käytöstä kokonaan ja katsoa, miten se vaikuttaa päivittäiseen energiaasi?

Palautuminen ja virittäytyminen päivään on tärkeä aloittaa heti aamusta

Keskittymiskyky on kykyä suunnata energiaan tärkeisiin ja tavoitteille oikeisiin asioihin. Rauhoita aamuinen energiasi pysähtymällä harkiten aamutoimien äärelle ja fokusoi näin päivän tekemiset rauhassa heti aamulla. Mielikuvaharjoittelulla ohjaat onnistumista ja palautumista aivan aamusta alkaen.

Tietoisuustaidot ovat tämän hetken työelämätaitoja

Milloin sinä pysähdyt tarkkailemaan ajatuksiasi ja kuuntelemaan kehoasi? Kun on vauhtisi on kovimillaan, pysähdy aistiesi äärelle hengittelemään. Tarkkaile itseäsi, kun seuraavan kerran vastaat sähköposteihisi. Kun on läsnä itselle, on helpompi olla läsnä muille – näin tulee myös sähköpostin kautta kohdatuksi paremmin.

Miten sinä johdat palautumisen ajattelu- ja tunne-energiaasi?

Se kasvaa missä mielen fokus on.  Kun ajattelet kiirettä ja stressiä, ne kasvavat ympärilläsi. Kun keskityt yhteen asiaan kerralla, ja minimoit muut häiriötekijät, keskittyminen lisääntyy ja ajattelusta tulee joustavampaa sekä näet useampia näkökulmia.

Toivottavasti olet jo löytänyt sinun tapasi palautua ja rentoutua, jottei päiväsi juoksuta sinua. Tauot ja oma aika ovat tärkeää allokoida: Hengittele, ota happihyppy, fokusoi itsesi tähän hetkeen, keskity aisteihisi, ota mikrounet tai kokeile lyhyttä tietoisen läsnäolon harjoitusta. Valinta on sinun ja vain sinä tiedät, miten palaudut tai rentoudut parhaiten.

Energia, ei aika, on tärkein valuuttamme.

Jaana Hautala

Yritys- ja mentaalivalmentaja, NLP Trainer ja tietokirjailija / 050 34 06 288

Jos kaipaat lisää vinkkejä ja harjoituksia, säännöllistä palautumisen kehittämistä tai arvokkaan verkoston, jossa voit jakaa omia oivalluksia ja ajatuksia, ole kuulolla. Uudenlainen verkkovalmennus palautumiseen sekä tasapainoiseen energian johtamiseen ilmestyy kesän aikana.

Ole yhteydessä ja kysy lisää: jaana.hautala@oivaltamaan.fi tai 050 3406 288

 

Koronasyksyn webinaarivinkit:

Syksyn vauhti voi viedä huomaamatta mukanaan. Epävarmuuden ja muutosten keskellä on tärkeää johtaa tietoisesti omaa energiaa ja varmistaa itselle toimivat työkalut oman, keskittymiskyvyn ja palautumisen ylläpitämiseen. Tule kuulemaan maanantaiaamun webinaarivinkkejä, miten varmistat suorituskyvyn ja onnistumisen tunteen tulevaan syksyyn. Maanantain aamun webinaarit järjestetään yhteistyössä Work Goes Happy ja Jyri Kansikkaan kanssa.

 

Jo menneiden webinaarien tallenteet löytyvät täältä:

Ma 14.9

Optimaalinen suorituskyky syntyy palautumisen ja kuormituksen tasapainosta – vinkit miten se tehdään. Katso paljon keskustelua ja hyvää palautetta saanut webinaari täältä.

Ma 21.9

Etätyön mahdollisuudet ja sudenkuopat – miten luot hyvät itsensä johtamisen rutiinit viikkoon. Webinaaritallenne täällä.

Ma 12.10

Tilannetajun ylläpitäminen – käytännön työkalut epävarmuudessa toimimiseen Webinaaritallenne löytyy täältä.

Ma 2.11

Kaamos on jo täällä – miten valmennamme mielellä hyvinvointia ja onnistumista. Webinaaritallenne löytyy täältä.

 

Suomen suurin työelämän kehittämiseen ja työhyvinvointiin keskittyvä tapahtuma Work goes happy Helsinki pidettiin 24.3 livewebinaarina koronaepidemian vuoksi.  Tervetuloa mukaan kuulemaan huikeita puhujia livewebinaari tallenteen kautta Tallenteet löydät täältä:

Vuorovaikutuslava

Vastuullisuuslava

Olin itse vuorovaikutys lavalla iltapäivällä 13.25.

Luennoimassa olivat mm. Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, aivotutkija Minna Huotilainen,  psykologi Tony Dunderfelt, FLT Ravintovalmentaja Annika Havaste, psykologian tohtori ja aivojen asiantuntija Mona Moisala, vuorovaikutusmuotoilija ja vaikuttavan viestinnän asiantuntija Simo Routarinne, organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa, Työturvallisuuskeskuksen kehittämispäällikkö Jarna Savolainen, yritys-ja mentaalivalmentaja Jaana Hautala.

Livetapahtuma tullaan toteuttamaan 30.8.2020. Tapahtuman teemoina ovat vastuullisuus – vuorovaikutus – työelämä. Tapahtumapaikkana on Helsingin Oopperatalo. Livetapahtumasta lisätietoa myöhemmin.

 

Oivaltamaan ja Taito Training järjestävät kuukausittain maksuttomia webinaareja yhteistyössä oppija.fi kanssa. Webinaarit kestävät  noin 30 minuuttia. Viimeisen vuoden webinaarit on katsottavissa täältä. Syksyn webinaarit tulevat sitä mukaan katsottavaksi kuin valmistuvat.

Tutustu Työelämän menestytekijät Webinaarisarjan 2019- 2020 tallenteisiin:

12.6 Hyödy murroksesta – johda kasvua ja kehitystä, Jaana Hautala ja Anniina Hukari. Katsottavissa.

  • Mitä murroksessa johtaminen on?
  • Miten johtamisen ajattelumallit vaikuttavat yhteiseen tekemiseen?
  • Miten tunnistaa, sanoittaa ja käsitellä vaikeitakin tunteita, kuten vihaa, pettymystä ja epäonnistumisen pelkoa?
  • Muutospaineen tuomien tunteiden käsittely
  • Yhdessä kasvaminen ja oppiminen ja vahvuusajattelu voimavarana

8.5 Epävarmuudessa toimiminen ja keskeneräisyyden hyväksyminen. Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy. Katsottavissa.

  • Mitä työkaluja voin käyttää, jotta pystyn toimimaan epävarmuudessa?
  • Miten uskallan olla avoimesti keskeneräinen?
  • Miten voimme rakentaa luottamusta ja läsnäolevaa tunneilmapiiriä?

17.4 Vähennä etätyön kuormitusta ja luo hyvä itsesi johtamisen rutiinit. Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy. Katsottavissa

  • Tee uudet itsensä johtamisen rutiinit arvo ja hyvinvointi pohjalta
  • Suunnittele jokainen päivä aamulla varmistaen etätyön tauot
  • Aloita jo tänään askel kerrallaan lempeästi- tunnista ja muuta vanhat ajatusrakenteet
  • Muuta toistoilla tapoja ja hyödynnä aivojen neuroplastisuus

6.9 Optimaalisen energian ylläpito ja suorituskyky. Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy.  Katsottavissa.

  • Energian – ei ajan – johtaminen on tämän päivän työelämässä menestyjäntaito
  • Miten tunnistaa stressaavat tilanteet ja lisätä suorituskykyä
  • Fokuksen sekä aivoergonomian merkitys suorituskykyyn
  • Miten lisäät energisyyttä ja tilannetajua päiviisi?
  • Miten minimoit asioita, jotka vievät energiaa ja syövät suorituskykyäsi?

31.5 Uskomukset onnistumisen ja kehityksen mahdollistajina. Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy. Katsottavissa.

  • Mitkä uskomukset tai ajattelumallit sinun/tiimisi toimintaa ohjaavat?
  • Miten negatiivisia uskomuksia lähtee muuttamaan?
  • Miksi uskomukset mahdollistavat onnistuneen toimintaenergian

17.5 Inhimillisyys ja tunteet työelämän voimatekijöinä. Anniina Hukari, Taitotraining Oy. Katsottavissa.

  • Miten tunteita voisi hyödyntää työyhteisössä?
  • Millaisia tunteita teillä tartutetaan?
  • Mitä inhimillisyys työelämässä on, miten se näkyy ja mihin se vaikuttaa?

12.4 Tunneilmapiirin johtaminen. Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy. Katsottavissa.

  • Mitä tunneilmapiirin johtaminen on?
  • Miksi tunteiden johtainen kuuluu työelämään?
  • Yhteisen tunneilmapiirin johtaminen

22.3 Vuorovaikutus ja viestintä haastavissa kohtaamisissa. Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy, Katsottavissa

  • Miten vuorovaikutat onnistuneesti haastavissa tilanteissa?
  • Tiedätkö minkälaisen vaikutelman muut saavat sinusta ?
  • Miten viet mielen ja kehon vaativiin tilanteisiin?

8.2. Tilannetajun kehittäminen paineen alla. Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy, Katsottavissa.

  • Henkisen suorituskyvyn elementit
  • Tilannetajun elementit
  • Tilannetajua kehittämällä parempia päätöksiä ja resilienssiä

18.1 Kirkasta tavoitteet ja varmista tuloksellisuus. Anniina Hukari, Taito Training Oy, Katsottavissa.

  • Tavoitteiden merkitys ja konkretisointi
  • Tavoitteiden kommunikointi
  • Pysähdytään kirkastamaan tulevia tavoitteita käytännössä

4.1 Energian optimaalinen johtaminen kohti hyvinvointia. Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy. Katsottavissa.

  • Energian -ei ajan- johtaminen on tämän päivän työelämässä menestyjän taito
  • Energian johtamisen elementit
  • Optimaalisen energia johtamiselle kohti hyvinvoivaa vuotta

20.12 Pysähdy onnistumisten äärelle. Anniina Hukari, Taito Training Oy, Katsottavissa.

  • Onnistumisten äärelle pysähtymisen tärkeys
  • Fokuksen suuntaamisen vaikutus tuloksellisuuteen
  • Huomion kiinnittäminen enemmän onnistumisiin käytännössä itseni ja tiimini kanssa
  • Pysähdytään yhdessä vuoden 2018 onnistumisten konkretisoinnin äärelle

2.11. Suorituskyvyn ja vireystilan ylläpito – parempaa palautumista. Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy. Katsottavissa.

  • Aivojen palautuminen ja keskittymiskyvyn ylläpitäminen
  • Miten tunnistaa stressaavat tilanteet sekä kuormittavat tekijät
  • Fokuksen sekä mielen merkitys suorituskykyyn

24.10 Tunne itsesi, onnistu esimiehenä ja projektinvetäjänä. Anniina Hukari, Taito Training Oy. Katsottavissa.

  • Itsensä tunteminen on avain erilaisuuden ymmärtämiseen ja tulokselliseen yhteistyöhön
  • Tosiasia on, että me kaikki elämme omassa kuplassamme ja jokaisen kupla on erilainen.
  • Yksi suurimmista joukkoharhoista on se, että toinen ymmärtää sanomani asian ja kokee tekoni samalla tavalla kuin minä itse.

Lisää webinaareja tulossa Työelämän menestytekijöihin. Tutustu lisää oppija.fi tarjontaamme.

 

 

Henkinen suorituskyky koostuu kognitiivisista, emotinaalisista ja fysiologista taidoista. Me kaikki tarvitsemme henkistä suorituskykyä kaikessa työssä, jossa joudumme käyttämään ajattelukapasiteettia, tunnekyvykkyyttä tai keskittymään tarkkaavaisesti. Nykyelämän muutosvauhti ja hektisyys asettavat henkisen suorituskyvyn koetukselle. Miten löytää omat vahvuudet sekä hallitsee arjen kuormitusta vauhdin kasvaessa. Miten valjastaa stressi voimavaraksi oikeilla työkaluilla? Optimaalista vireystila sekä tasapaino on mahdollista kehittää myös vauhdin keskellä.

  • Kuinka tietoinen olet paineensietotaidoista- ja palautumiskyvystäsi?
  • Haluatko sinä parempaa palautumista sekä stressinhallintaa?
  • Haluatko  lisää ymmärrystä aivojen toiminnasta ja kasvattaa henkistä kapasiteettia?
  • Miten lisää tilannetajua?

Koulutusaamupäivän teemat:

  • Parempaa päätöksentekoa mielen joustavuudella
  • Näin valjastat stressin voimavaraksi
  • Optimaalinen vireystila ja aivoergonomia
  • Tilannetaju henkisen kestävyyden kulmakivi

Koulutusaamupäivän hyödyt:

  • Saat kokreetisia työkaluja, joita on helppo viedä omaan työpäivään
  • Oivallat aivoergnomian merkityksen henkisessä suorituskyvyssä
  • Oivallut miten selvityä tilannetajuisena jatkuvien keskeytysten sekä yllätysten keskellä
  • Saat työkalun, jolla voit kasvattaa hengistä kestävyyttä ja tilannetajua koulutusaamun jälkeen systemaattisesti
  • Toiminnallinen ja oivalluttava aamupäivä koostuu uusimmista aivotukimuksista käytännönläheisesti yhdistettynä ratkaisukeskeisyyteen ja positiiviseen psykologiaan. Aamupäivä antaa konkreettisia työkaluja käyttöön.

Kouluttajasi/ valmentajasi

Kaikki koulutuspäivät tapahtuvat kahden kouluttajan vetäminä. Kouluttajina toimivat Anniina Hukari, Taito Training sekä Jaana Hautala, Oivaltamaan.

Jaana Hautala on erittäin kokenut yritys- ja mentaalivalmen­taja, NLP kouluttaja ja tietokirjailija. Jaanan intohimo on mentaalivalmennus – itsetuntemus, henkinen suorituskyky, mielentaidot  sekä vuorovaikutus kiihtyvästi muuttuvassa ympäristössä. Hän tuo rohkeutta, innovaatisuutta ja uudenlaista näkökulmaan kokonaivaltaiseen hyvinvointiin. Työotteeltaan Jaana on vahvasti läsnäoleva, innostava ja oivalluttava. Hän haastaa osallistujia pysähtymään oman ajattelunsa ja toimintansa äärelle sekä antaa tilaa osallistujien ajattelulle ja kokemusten jakamiselle. Tietosisällön lisäksi toiminnallisuus sekä omakohtainen tekeminen ja harjoittelu ovat Jaanan koulutusten keskiössä.

Coachina Jaanan ydinosaamista ovat: itsetuntemus, erilaisuuden ymmärtäminen, aito vuorovaikutus, mielentaidot, palautuminen, suorituskyvyn ylläpito, pysähtyminen sekä muutoksessa toimiminen.

Linkedin

https://www.linkedin.com/in/jaana-hautala/

www.oivaltamaan.fi

Anniina Hukari on oivalluttava kehittämis- ja muutosasiantuntija sekä kouluttaja, joka uskoo vahvasti organisaatioissa, tiimeissä ja yksilöissä olevaan potentiaaliin. Hän auttaa kirkastamaan tavoitteet ja pusken yksilöitä ja tiimejä positiivisesti niitä kohti – rinnalla kulkien ja yhdessä tehden. Suurena intohimona on parhaiden toimintatapojen rakentaminen organisaatioihin ja niiden kautta sekä tuloksellisuuden että työhyvinvoinnin lisääminen. Anniina on erittäin kokenut esimiesten ja johdon kouluttaja sekä coach.

Anniinalla on yli 17 vuoden kokemus ihmisten valmentamisesta, kouluttamisesta ja ohjaamisesta. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja business coach master, joka on opiskellut myös mm pedagogiikkaa sekä aivotutkimusta.

Coachina Anniinan ydinosaamista ovat: oppiminen ja aivot muutoksessa ja kehittymisessä, uusien toimintatapojen ja mallien kehittäminen sekä vieminen käytäntöön, ihmisten erilaisuus, läsnäolo ja vuorovaikutus, vahvuusajattelu sekä esimiesten työote ja valmentaminen.

Linkedin

https://www.linkedin.com/in/anniinahukari/

www.taitotraining.fi

Coaching
Mitä coaching oikein on? Coaching on yksilöiden henkilökohtaista tukemista muutoksessa ja kehittymisessä. Se on omien toimintamallien ja tapojen oivaltamista, kehittymisen esteiden tunnistamista, pysähtymistä sekä voimakkaasti eteenpäin katsovaa ja uutta rakentavaa. Coachingissa keskitytään uusien toimintatapojen ja mallien lisäksi vahvasti niiden käytäntöön vientiin ja toimeenpanoon. Pienryhmäcoachingissa myös ryhmä oppii toisiltaan sekä toimii toistensa tukena. Äärimmäisen luottamuksellisessa prosessissa kukin voi jakaa omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan sen verran kuin itselleen tuntuu luontevalta. Asioiden ääneen sanoittaminen ja yhdessä pohtiminen vertaisten kanssa on äärimmäisen arvokasta. Pienryhmät voivat tulla joko saman organisaation sisältä tai vaihtoehtoisesti rakentua eri organisaatioiden välille.

Kaikki tapaamiset pidetään joko kasvokkain pääkaupunkiseudulla tai verkossa. Pienryhmäcoaching voi tapahtua myös osallistujien organisaatioissa ja siihen on mahdollista liittää organisaatioesittely.

Hinnat

Yksi puolen päivän koulutus 290 €/ hlö

Useampi henkilö organisaatiosta 250 €/hlö

Aika

Syksyn päivät tarkentuu kesäkuun alussa.

Paikka

Helsingin keskusta, ratkeaa lähemmin

Coaching

Sinulla on mahdollisuus osallistua henkilökohtaiseen coachingiin valmennusten rinnalla. Kysy lisätietoja erikestoisista toteutuksista anniina@taitotraining.fi tai jaana.hautala@oivaltamaan.fi.

Oppia alennus oppia-kumppaneille on 10 %.

Hinnat eivät sisällä alv (24%).