Sukupolvemme suurin vallankumous on se löytö, että muuttamalla sisäisen maailmansa, ihmiset voivat vaikuttaa ja muuttaa elämänsä ulkoisia puitteita. – William James, psykologi

Parempaa palautumista – nyt 6 viikon verkkovalmennus

Mitä vastaisit seuraaviin kysymyksiin?

 • Oletko jaksamisen äärirajoilla?
 • Kaipaatko työkaluja stressinhallintaa?
 • Onko sinulle keskittyminen haastavaa ?
 • Tunnistatko sinä kehon kuormitustekijät?
 • Kaipaatko rentoutumisen taitoja?
 • Onko iltaisin vaikea nukahtaa tai heräätkö usein aamuyöstä?

Jos vastasit johonkin näistä kyllä, valmennuksemme on juuri sinulle!

Saat tukea, työkaluja ja oivalluksia parempaan palautumiseen

Parempaa palautumista ja stressinhallintaa valmennus tarjoaa uusia näkökulmia ympärivuotisen tasapainon löytämiseen. Kuuden viikon verkkovalmennuksessa saat neuvoja pitkänlinjan ammattilaisilta Jaana Hautalalta ja Sari Coutentacikselta.

Voit lähteä mukaan silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Harjoitteiden ja äänitteiden avulla löydät parempaa palautumista ja unenlaatua sekä sisäistä rauhaa, mikä heijastuu läsnäolona ja onnellisuutena koko ympäristöön.

Kurssimateriaalit jäävät käyttöösi myös valmennuksen jälkeen, joten voit palata niihin aina tarvittaessa.

Parempaa palautumista  verkkokurssi tarjoaa monenlaisia käytännön hyötyjä arkeesi:

 • Saat oivalluksia palautumisen laajasta kokonaisuudesta – mielen, kehon, tunteiden, hengityksen ja unen kautta.
 • Palautumisesi laatu paranee toistuvien harjoituksen myötä.
 • Keskittymiskykysi kehittyy päivittäisten rutiiniesi muutosten myötä
 • Hallinnan tunne lisääntyy ja kiireen tuntu vähenee, kun saat käytännönläheisiä työkaluja stressinhallintaan.
 • Unenlaatu paranee palautumisentaitojen myötä. Oivallat, miten pienillä arjen muutoksilla on vaikutusta unenlaatuun sekä unenkestoon. Verkkokurssilla saat kongnitiivisia työkaluja sekä vinkkejä parempaan uneen.

Verkkokurssin kuuden viikon sisältöä:

hengittäminen, arvot, aivojen palautuminen, fokus ja mikrotauot, sisäinen puhe, stressinhallinta, rentoutuminen, kehon kuomitustekijät, uskomukset, kehotietoisuus, unen taidot, luonnon vaikutus palautumiseen, palautumisenergia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takana

Asiantuntevaa valmennusta ja ohjausta parempaan palautumiseen

Paremman palautumisen ja stressinhallinnan valmennuksen verkkokurssin ovat toteuttaneet Jaana Hautala ja Sari Coutentacis.

Jaana on yritys- ja mentaalivalmetaja, NLP kouluttaja, tietokirjailija ja Oivaltamaan-yrityksen perustaja. Sari on puolestaan Rentosanin palautumisvalmentaja ja -ohjaaja, joka on psykofyysisiin menetelmiin, palautumiseen ja stressinhallintaan suuntautunut fysioterapeutti, palautumisohjaaja ja -valmentaja sekä valmistuva ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Katso esittelyvideo!

Mitä on palautuminen?

Palautuminen on stressin jälkeinen prosessi, jonka myötä fyysinen ja psyykkinen tila palautuu kuormitusta edeltäneeseen tasapainotilaan. Me kaikki teemme päivittäin asioita, jotka nostavat vireystilaamme ja voivat käynnistää hyvinkin kuormittavan stressireaktion. Energiaa kuluttavan ja kehoa rasittavan stressireaktion jälkeen on tärkeää, että keho palautuu tasapainoon.

Palautumisprosessi ei kuitenkaan aina käynnisty tai se ei ole riittävää, vaan meille voi jäädä ”vauhti päälle”, jolloin keho ja mieli alkavat kuormittua. Elämän vauhdissa on vaikea tunnistaa palautumista edistäviä tai heikentäviä tekijöitä, jolloin kadotamme oman kehotuntemuksemme. Ympäristötekijät voivat ajaa meitä suorittamaan enemmän, kovempaa ja paremmin, jolloin teemme huomaamatta toistuvasti itselle huonoja valintoja.

 

Parempaa palautumista voi oppia

Onneksi palautuminen on taito, jonka voi oppia. Palautumistaitojen pohjan muodostavat uni, ravinto ja liikunta, mutta niitäkin enemmän palautumiseen vaikuttaa aivojen hyvinvointi, mielentaidot ja stressinhallinta.

Parempi palautuminen vaatii usein muutoksia omissa ajattelumalleissa ja asenteessa. Sanotaankin, että kaiken pysyvä muutoksen takana on ajattelutavan muutos. Paremmassa palautumisen ja stressinhallinnan johtamisessa on tärkeää kirkastaa omia arvoja, jotka ohjaavat päivän toimimalleja sekä valintoja. Monesti tarvitaan myös luopumista ja irtipäästämistä.

Lähdimme rakentamaan paremman palautumisen verkkokurssia, kun valmennuksissa huomasimme, että varsin usein palautumisen merkitys ymmärretään vasta työuupumuksen tai sairastumisen jälkeen. Meillä oli myös aiempia kokemuksia niin huonosta palautumisesta, ylikunnosta kuin stressiperäisestä uupumisestakin. Oma historiamme onkin innostanut meidät tutkimaan, opiskelemaan ja oivaltamaan palautumisen merkitystä sekä löytämään keinoja siihen, miten hyvä palautuminen saadaan ympärivuotiseksi.

 

Löydä paras versio itsestäsi

Verkkovalmennuksemme harjoitusten ja äänitteiden avulla löydät parempaa tasapainoa elämääsi. Se voi tarkoittaa esimerkiksi voimavarojen lisääntymistä, sisäistä rauhaa, keskittymiskyvyn ja fokuksen kirkastumista sekä parempaa palautumista ja unenlaatua.

Parempaa palautumista verkkovalmennukseen voit tutustua tarkemmin  MyTalentian oppimisympärissä. Seuraavan kerran verkkovalmennus käynnistyy syksyllä 2019. Tervetuloa mukaamme pysähtymään, oivaltamaan ja rakentamaan ympärivuotista palautumista!