Palautumistaitojen pohjan muodostavat uni, ravinto ja liikunta, mutta näiden lisäksi palautumiseen vaikuttaa jopa enemmän aivojen hyvinvointi, mielentaidot ja stressinhallinta. Nyt on tarjolla verkkovalmennus, jolla löydät keinot ja oivallukset paremman palautumisen rakentamiseen. Palautumista edistävien tekijöiden tai heikentävien kuormitustekijöiden tunnistaminenkaan ei välttämättä ole aina helppoa, jos olemme hukanneet elämän vauhdissa oman kehotuntemuksen. Hengitys on voinut muodostua pinnalliseksi. Ympäristötekijät voivat ajaa meitä suorittamaan enemmän, kovempaa ja paremmin, ja voimme huomaamatta tehdä toistuvasti itselle huonoja valintoja.

Palautumiseen ja nukkumiseen liittyvät asiat ovat usein ihmisten keskusteluissa, mutta mitä se palautuminen oikein onkaan? Me lähdimme rakentamaan paremman palautumisen verkkokurssia, kun huomasimme omien valmennusten aikana, että varsin usein palautumisen merkitys ymmärretään vasta työuupumuksen tai sairastumisen jälkeen. Meille kummallakin on myös itsellä ”vanhassa elämässä” kokemuksia niin huonosta palautumisesta, ylikunnosta kuin stressiperäisestä uupumisesta.Oma historiamme on innostanut meidät tutkimaan, opiskelemaan ja oivaltamaan palautumisen merkitystä sekä löytämään keinoja sekä itselle että asiakkaille siihen, miten hyvä palautuminen saadaan ympärivuotiseksi.

Parempi palautuminen vaatii usein muutoksia myös omissa ajattelumalleissa sekä asenteessa. Sanotaakin, että kaiken pysyvä muutoksen takana on ajattelutavan muutos.Usein tarvitaan luopumista sekä irtipäästämistä jostain asioista. Paremmassa palautumisen ja stressinhallinnan johtamisessa on tärkeää kirkastaa omia arvoja, jotka ohjaavat päivän toimimalleja sekä valintoja.

Palautuminen on prosessi, jonka myötä fyysinen ja psyykkinen tila palautuu kuormitusta edeltäneeseen tasapainotilaan.Me kaikki teemme päivittäin asioita, jotka nostavat vireystilaamme ja voivat käynnistää kuomittavankin stressireaktion. Energiaa kuluttavan ja kehoa kuormittavan stressireaktion jälkeen, on tärkeää että  kehossa käynnistyy palautumisprosessi, joka palauttaa sen tasapainoon. Näin ei kuitenkaan aina käy, vaan meille voi jäädä ikään kuin vauhti päälle, jolloin keho sekä mieli alkavat kuormittua eikä palautumista tapahdu riittävästi.

Tämän kurssi myötä, uskomme että löydät parempaa tasapainoa elämääsi, ja se voi tarkoittaa voimavarojen lisääntymistä, keskittymiskyvyn ja fokuksen kirkastumista sekä parempaa palautumista ja unenlaatua. Olosta tulee myönteinen ja kykenevä, jolloin saa itsestään parhaan version esiin. Tämän kurssin harjoitteiden ja äänitteiden myötä löydät paremman palautumisen kautta sisäistä rauhaa, joka heijastuu läsnäolona ja onnellisuutena koko ympäristöön.

 

Verkokurssilla käsitellään muun muassa seuraavia teemoja:

 • Hengittäminen
 • Arvot
 • Aivojen palautuminen
 • Fokus ja mikrotauot
 • Sisäinen puhe
 • Stressinhallinta
 • Rentoutuminen
 • Kehon kuomitustekijät
 • Uskomukset
 • Kehotietoisuus
 • Unen taidot
 • Luonnon vaikutus palautumiseen
 • Palautumisenergia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takana

Verkkokurssin toteuttajat:

Oivaltamaan yrittäjä ja perustuja Jaana Hautala, josta lisätietoja näitä Oivaltamaan sivuilta.

& Rentosan  Sari Coutentacis, palautumisvalmentaja ja -ohjaaja. Sari haluaa olla luomassa paremman palautumisen kulttuuria ja auttaa ihmisiä voimaan hyvin. Koulutustaustaltaan hän on psykofyysisiin menetelmiin, palautumiseen ja stressinhallintaan suuntautunut fysioterapeutti (2001), palautumisohjaaja ja -valmentaja. Ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi Sari valmistuu 10/2018.

Verkkovalmennukseen voit tutustua tarkemmin ja ostaa MyTalentian oppimisymäristöstä eli Löydät Parempaa Palautumista – verkkovalmennuksen täältä.

Yhdistämme verkkovalmennusta yrityksen luentoihin, kick off päiviin sekä henkilöstön ryhmävalmennuksiin:

Tämän päivän työelämä vaatii suuren määrän henkistä kapasiteettiä. Tulokseen vaikuttavat ihmisten toimintakyky, palautuminen sekä muutoskyky. Oivaltamaan tarjoaa yritysten työntekijöille, tiimeille ja kokonaisille organisaatioille hyvinvointia tukevia, innostavia työyhteisövalmennuksia, luentoja sekä tyhy-päivien ohjelmia. Autamme ihmisiä toimimaan optimaalisemmin, jotta he saavat enemmän aikaan työpäivistä nauttien, tuomme positiivista energiaa sekä rohkeutta ajatella toisin.

Oivaltamaan valmennukset sisältävät toimivia sekä mittavia valmennusmenetelmiä itsensä johtamiseen, palautumiseen, henkiseen suorituskykyyn, vuorovaikutustaitoihin ja johtamiseen. Parhaat tulokset saavutetaan prosessinomaisilla valmennuksilla, mutta myös yksittäisellä luennolla saavutetaan innostavia oivalluksia sekä energiatason nostoa.

Tilaa meidät kertomaan lisää, miten teidän organisaatioon saadaan paremman palautumisen kulttuuria!

Itse palasin maanantaiaamuna palautuneena ja innostuneena varsin pitkältä lomalta. Aamulla join kahvit väärän kurkkuun, kun avasin Ylen aamu television. Ensimmäiset otsikot: Näillä vinkeillä selviät lomalta paluu stressistä.

Perinteisesti media on jälleen täynnä vinkkejä sekä ohjeita siitä, miten selvitä loman jälkeisestä stressistä ja toki siellä hyviäkin vinkkejä on.  Miksi kuitenkin siirrämme fokuksen stressiin ensimmäisinä työpäivinä? Tiedämme, että se vahvistuu nopeastikin missä huomiomme on. Haluammeko todellakin huomion mahdolliseen kuormittavaan stressiin rennon palautuneessa olotilassa?

Vai voisimmeko lähteä rakentamaan pysyviä toimintamalleja ja rutiineja, joilla mahdollistaa palauttavaa arkea ja hyvää oloa ympärivuotiseksi? Viime vuosina on tullut loistavia kirjoja palautumiseen, aivoihin sekä stressiin liittyen. Lukuvinkiksi kaikille Minna Huotilaisen ja Katja Saarikiven: Aivot työssä tai Hasse Kvist ja kumppaneiden Elä energisesti. Vinkkejä ja tietoa on paljon, mutta miksi suorituskeskeisessä kulttuurissamme fokus on usein stressissä ja kiireessä eikä palautumisessa? Uudenlaisiin toimintamalleihin sekä pysyvään muutokseen tarvitaan usein oman ajattelutavan muutos ja yhteisten uskomusten ravistelua.

Osalle vauhdikas arki vei mukaan jo tällä viikolla. Ajaudumme helposti autopilottiohjaukselle loman jälkeen, ja vanhat toimintatavat alkavat ohjata päiviämme. Mieli suorittaa ja keho selviytyy kyllä tiettyyn rajaan asti. Jos kuitenkin haluat ympärivuotisen palautuneen ja hyvän olotilan itsellesi, mikset ottaisi loman jälkeen rohkeasti toisenlaista suuntaa. Et enää selviytyisi arjesta vaan siirtäisit huomion pysyvämmän palautumisen rakentamiseen. Ensimmäiset 2 kuukautta voi vaatia hieman lisäenergiaa ja tahdonvoimaa, kun rakennat uudenlaisia rutiineja. Lokakuun pimeydessä huomaat kuitenkin vireän ja hyvän olotilan olevan enemmän vakio kuin poikkeus.

Paremman palautumisen verkkovalmennuksen kuvauksissa Espoon Lasilaaksossa.

Uskon itse valmentajana, että me kaikki haluamme voida hyvin, haluamme kukoistaa läpi vuoden ja käyttää omaa potentiaalia sekä vahvuuksia. Olla tasapainossa. Itse ensi töikseni pohdinkin asiakkaiden kanssa tällä viikolla, miten varmistaa pysyvämpi palautuminen loppuvuoteen. Jolloin levollinen ja keskittynyt olo on enemmän sääntö kuin poikkeus. Olisiko tässä jotain käyttökelpoista ja tuttua vinkkiä?

 • Arvopäivitys –miten hyvinvointi ja palautuminen kuuluvat sinun arvoihisi. Videoblogiltani löydät ohjeet nopeaan arvopäivitykseen.
 • Kirkasta tavoitteet syksyn tekemiseen – samalla kun kirkastat tavoitteet työpäiviin ja projekteihin, karsi turha pois ja varmista hyvään olotilaan liittyvät pienet, mutta pysyvät askeleet.
 • Palautuminen lähtee jokaisesta aamusta – päätä aamuisin, minkä tunne-energian viet päivää. Voit tehdä sen pienellä mielikuvaharjoituksella aamusuihkun tai hampaanpesun aikana, jolloin siitä tulee helpommin pysyvä rutiini.Videoblogiltani löydät vinkkejä virittäytymiseen,
 • Tiedämme, että hyvä keskittyminen tarvitsee päivittäistä aivojen palautumista. Laittamalla mikrotauot päivittäiseen kalenteriin, ne toteutuvat varmemmin. Tekemällä tauoista sinulle mielekkäitä, ne lisäävät myös työiloa ja energiaa: hengittele, kävele, jumppaa, meditoi, kuuntele podcast tai vaikka katso luontoäänite.
 • Vanhasta irti päästäminen – päästä elokuussa irti siitä, joka ei toiminut ennen lomia ja oli enemmänkin energiasyöppö. Ehkä kulunut rutiini, ajatus, energiaa vievä ihminen, tekeminen tai harrastus. Arvosta aikaasi – se on ainutlaatuinen ja kuluva.
 • Rentoutumisen taito on kaikilla, mutta vaatii usein harjoittelua. Miten viet rentoutumisen osaksi päivääsi? Kuormittavan työpäivän jälkeen ei aina ole palautumisen kannalta paras vaihtoehto kova treeni, vaan rento kävelylenkki luonnossa voi toimia paremmin.
 • Oman kehon kuunteleminen osaksi päivää. Keho antaa jatkuvasti merkkejä elimistön tasapainosta, rentoudesta ja terveydestä, kun viestejä malttaa pysähtyä kuuntelemaan. Jos vauhti on liian kova, kehon kuunteleminen jää huomaamatta vähemmällä.

Voisiko tämän syksyn työhön paluun yksi ajatus olla, ettei päästä vauhtia liian kovaksi vaan elää tässä hetkessä tietoisemmin. Tietoiset päivittäiset valinnat mahdollistavat fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin sekä palautumisen pysyvämmin. Tärkeitä asioita palautumisen kannalta on myös tiedostaa miten liikuttaa kehoa, miten varmistaa hyvän unen ja miten kehittää henkistä suorituskykyä. Näihin itseäni innostaviin teemoihin palaan lisää syksyn blogeissa.

Mikäli ympärivuotinen palautuminen kiinnostaa sinua tai tiimiäsi, ota yhteyttä ja ole kuulolla. 14.8 julkaisemme Parempaa palautumista verkkovalmennuksen Rentosan Sari Ciutentacis`n kanssa. Verkkovalmennus tulee löytymään 14.8 alkaen MyTalentria oppimisympäristöstä.

Jo 17. Sertifioitu kuudentoista päivän NLP Practitioner- koulutus on huikea koulutus ihmismielen sekä vaikuttavan vuorovaikutuksen maailmaan. Koulutus antaa paljon työkaluja itsetuntemukseen, itsensä johtamiseen ja vuorovaikutukseen. NLP on tehokas menetelmä ja asenne, joka auttaa aktivoimaan omaa potentiaalia sekä löytämään tasapainoa.

Koulutus koostuu tiedosta, tutkimisesta sekä omakohtaisesta oivaltamisesta. NLP-koulutus sisältää lukuisia mielenkiintoisia ja toimivia menetelmiä, joita voi soveltaa työelämässä, kouluttamisessa, valmentamisessa, esimiestyössä ja kaikessa ihmisten välisessä kanssakäymisessä.

NLP on aivojen käyttöopas, joka avaa tien mielen mahdollisuuksiin: miten opimme, ajattelemme, viestimme, teemme päätöksiä ja motivoidumme.

NLP onkin tehokas menetelmä ja asenne, joka auttaa kehittämään omia resurssejasi. Rakennusaineet ovat olemassa ja löytyvät itsestäsi, ne täytyy vain ottaa käyttöön! NLP:n avulla voit ohjata omaa kokemistasi, osaamistasi ja ajatteluasi. NLP on käytännöllistä ja toimivaa ja sitä käytetään laajasti työyhteisön kehittämisessä ja johtamisessa, koulutuksessa, urheiluvalmennuksessa ja henkilökohtaisessa kehittymisessä.

Koulutuksen ajankohta 2018:

pe-su 24.-26.8, la-su 8.-9-9, la-su 29.-30.9, la-su 27.-28.10, la-su 10.-11.11, la-su 24.-25.11 ja pe-su 14.-16.12

Koulutuspaikka: Peilikuja 7, Espoo. Koulutuspaikka sijaitsee meren läheisyydessä. Koulutuspäivien harjoitteluun tullaan hyödyntämään luonnon voimaannuttavaa ja näkökulmia avartavaa tilaa säiden salliessa.

Hinta: 1 250 € + alv. 24 %. Hinta sisältää kattavan n. 180 sivuisen materiaalin ja pienen kahvi- ja teetarjoilun koulutuspäivien aamuina.

Kouluttaja: Jaana Hautala, NLP Trainer, yritys- ja mentaalivalmentaja ja tietokirjailija. Jaana toimi Suomen NLP yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2013-2017.

 

 

NLP-oivalluttavat harjoitteluillat on kaikille jo vähintään NLP -peruskoulutuksen käyneille.  Jos kaipaat NLP-harjoittelua innostavassa ryhmässä, tervetuloa mukaan voimaannuttaviin iltoihin. Iltoihin mahtuu max 14 osallistujaa. Kaikkien iltojen aikana on hieman teoriaa teeman mukaisesti ja paljon syventäviä NLP-harjoituksia. Jokaiseen iltaan voi osallistua myös erikseen.

Syksyn 2018 teemat ovat:

 • Intohimo, tarkoitus ja luovuus  to 6.9
 • Intuition voima ja sydämen viisaus ke 10.10
 • Luo itsesi uudelleen – uskomusten energia to 8.11

Aika

Klo 17.30-20.00. Kahvi ja teetä on tarjolla klo 17.00 alkaen, joten tervetuloa verkostoitumaan ja vaihtamaan kuulumisia.

Paikka

Lasilaakson koulutustila, Peilikuja 7, 02780 Espoo

Hinta

40 € / ilta tai 100 € kaikki kolme iltaa ( sis. alv)

Lisätietoa illoista:

Intohimo, tarkoitus ja luovuus to 6.9

Illan aikan työkennellään sisäisten voimavarojen ja potentiaalin lähteilä. Harjoitellaan kehon ja mielen tasapainoa kohti rentoutta. Luodaan omat tavoitteet syksyyn sekä aktivoidaan omaa luovuutta.

Intuition voima ja sydämen viisaus ke 10.10

Intuitiivisia taitoja voi ja kannattaa systemaattisesti harjoittaa. Illan aikana pysähdytään kuulemaan sisäistä viisautta sekä sydämen ääntä. Virittäydytään intuition äärelle sekä tehdään intuitiivisia harjoituksia.

Luo itsesi uudelleen – uskomusten energia to 8.11

Jokainen meistä voi päästä irti piintyneistäkin ajattelumalleista ja tunnereaktioista sekä luoda elämäänsä uudelleen. Illan aika puretaan jarruttavien uskomusten energiaa ja luodaan uudenlaista tulevaisuutta.

Varaa paikkasi hyvissä ajoin.

 

 

Tervetuloa maksuttomaan NLP-tutustumisiltaan !

Maksuton NLP-tutustumisilta on kaikille, jotka haluavat tietää, mitä NLP on, miten se toimii sekä saada kokemuksen ja kuvan siitä, mitä sillä voi tehdä. NLP on kuin onnistumisen psykologiaa ja aivojen käyttöopas. Tule tutustumaan NLP:hen eri näkökulmien kautta.

NLP on avain mieleen, kehoon ja sinun potentiaaliin? Miten hyödyntää intuitiota, rakentaa onnistujan asennetta ja poistaa turhia jarruja omasta tarinasta? Miten löytää vaikuttavan ja arvostavan vuorovaikutuksen? Se sisältää paljon asennetta sekä työkaluja saavuttaa tasapainoa ja menestystä. NLP siirtää ajatteluamme ja toimintaamme mitä-tiedosta miten-tietoon, miten teemme sen mitä teemme. Tietoisuuden jälkeen on myös helpompi muokata sitä miten ajattelemme, tunnenne, teemme eli muokata toimintastrategioitamme.

Illan aikana tehdään jon erilaisia harjoituksia, jolloin saat kokemuksen NLP:hen ja mentaalivalmennukseen.

Seuraava tutustumisilta Espoossa:

Aika: Tiistaina18.9.2018 klo 17.30-20.00

Paikka: Peilikuja 7, Espoo (Lasilaakso, Kauklahden vieressä)

Ilmoittautumiset: jaana.hautala@oivaltamaan.fi / 050 34 06 288

Jaana toimi 4. vuotta Suomen NLP-yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2013-2107 ja  on kouluttanut satoja NLP kurssilaisia ja seuraava sertifioitu NLP Practitioner on jo 17.

Seuraavan NLP Practitioner peruskoulutus alkaa tammikuussa 2019.

Haluatko auttaa urheilijoita ylittämään itsensä tai laihduttajaa löytämään tasapainoa painonhallinnan jojoilun kanssa? Oletko muuten kiinnostunut henkisestä vahvuudesta?

Tiedämme, että suurimmat haasteet muutoksissa ovat usein luonteeltaan psykologisia. NLP for Sports on mentaalivalmennuksen saloista kiinnostuneille. Oivaltamaan viikonlopun mittaista NLP for Sports -mentaalikoulutus kokonaisuutta on pidetty jo 12 kertaa. Koulutusviikonloppu perustuu tutkittuun tietoon, mallitettuihin kokemuksiin ja viikonlopusta jää huikea mentaalivalmennustyökalupakki niin valmentajille, personal trainereille, fysioterapeuteille kuin muille kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Olemme kaikki bio-psyko-fyysis-sosiaalisia kokonaisuuksia.
 
Menestys sekä tasapaino edellyttää monipuolisia henkisiä voimavaroja, kokonaisvaltaista valmentamista, jolloin ihminen ylittää itsensä ja löytää oman tasapainon kuormituksen sekä palautumisen suhteen– potentiaali aktivoituu mentaalisen prosessin myötä,.
 
Koulutuksessa oivallat myös paljon potentiaalista ja siitä miten ihmismieli ja keho toimivat yhdessä. Kuinka vaikuttaa tasapainoon, virittää potentiaalia sekä purkaa rajoittavia uskomuksia? NLP on parhaimpia käytännönläheisiä työkaluja mentaalisen vahvuuden löytämiseen. Koulutuksessa on mukana tietoa ja harjoituksia myös kehotietoisuudesta, hyväksyvästä tietoisesta läsnäolosta sekä erilaisista rentoutusmenetelmistä.
Mitä? 
 • Mentaalivahvuuuden perusta
 • Mielen voima ja kehon viisaus
 • Motivointi ja tavoitteiden asettaminen
 • Omien voimavarojen käyttöönotto
 • Keskittymiskyvyn lisääminen
 • Kielteisten kokemusten muuttaminen voimavaraksi
 • Stressinhallinta ja paineensietokyky
 • Optimaalinen suorituskyky
 • Tunteiden ja vireystilan hallinta
 • Oma flow-tila
Lue NanaFitin Nanan kokemuksia NLP for Sports koulutuksesta:
http://www.superfitme.fi/esiin-parhain-versio-itsestasi/

Kenelle?

Koulutus on räätälöity valmentajille, personal trainereille, urheilijoille, fysioterapeuteille ja kaikille, jotka haluavat työkaluja mentaalivalmennukseen.

Aika: 22.-23.9 2018, kysy lisää.

Paikka: Peilikuja 7, Espoo

Hinta: 290 € ( sis.  alv. 24 % )

Kouluttaja:

 • Suomen NLP-yhdistyksen puheenjohtaja (2013-2017) Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy
 • Mentaalivalmentaja, liikunnanohjaaja, rentous- ja firstbeat asiantuntija

 

 

Palautuminen on yksi tärkeimmistä keskittymiskykyyn, paineensietokykyyn, luovuuteen ja työn tuottavuuteen vaikuttavista tekijöistä. Usein palautumisen merkitys ymmärretään aivan liian myöhään. Miten kuormituksen kulttuurista palautumisen kulttuuriin? Koulutuspäivän aikana oivalletaan keinoja sekä työkaluja, joilla palautumista ja stressinhallintaa voi parantaa omassa työssään.

Tuotekuvaus

Vaikka palautuminen on paljon esillä mediassa ja siitä puhutaan toistuvasti. Harva meistä kuitenkaan tunnistaa omassa arjessaan palautumista edistäviä ja heikentäviä tekijöitä. Kehon kuormitus ja palautuminen koostuvat työstä, vapaa-ajasta, elintavoista sekä arjen rutiineista. Kun palautuminen ei ole riittävää suhteessa kuormitukseen, ihminen väsyy ja hänen työkuntonsa heikkenee. Parempi palautuminen vaatii usein myös ajattelumallien muuttamista, luopumista jostain sekä uusien rutiinien rakentamista. Liian usein palautumisen merkitys tunnistetaankin vasta työuupumisen jälkeen tai ylikunnon yhteydessä.

Hyvinvoivassa työyhteisössä pidetään huolta omasta toimintakyvystä, jaksamisesta ja palautumisesta. Mitä kaikkea parempaan palautumiseen ja hyvinvointiin liittyy? Miten oma työnjohtaminen ja palautuminen liittyvät toisiinsa. Mikä merkitys on aivoergonomialla?

Kenelle

Koulutusaamupäivä soveltuu koko henkilstön palautumisen sekä stressinhallinnan kehittämiseen. Vinkkejä ja työkaluja tulee erityisesti tieto- ja aivotyöläisille, jotka kaipaavat konkreettisia välineitä paremman palautumisen rakentamiseen ja palautumiskulttuurin luomiseen.

Sisältö ja teemat

Hallitse stressiä ja lisää keskittymiskykyä

 • Aivojen palautuminen
 • Miten tunnistaa stressaavat tilanteet sekä kuormittavat tekijät
 • Miten lisää keskittymis- ja paineensietokykyä
 • Henkinen suorituskyky paranee fokuksen kirkastamisella
 • Tunnista toimivat palauttavat hetket

Palaudu paremmin -unentaidot sekä virittäytyminen kuntoon

 • Paranna unenlaatua: Unen huolto-ohjeet
 • Motivoi unirutiinit kuntoon
 • Miten lisää palauttavaa unenlaatua
 • Optimoi palautumistasi ja palauta voimavarasi

Koulutusaamupäivän oppeja voit halutessa jatkaa Paremman palautumisen – verkkovalmennuksella, joka julkaistaa elokuun lopulla.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Oppija.fi kanssa ja valmennusaamuun voi varata paikan täältä Oppijan varausjärjestelmän kautta.

Valmentajasi

Jaana Hautala on kokenut yritys- ja mentaalivalmentaja. Jaanan intohimo on palautuminen, henkinen suorituskyky sekä mielentaidot. Hän tuo rohkeutta, innovaatisuutta sekä uudenlaista näkökulmaa parempaan palautumiseen ja stressinhallintaan. Kouluttajana Jaana on aidosti läsnäoleva, innostava ja oivalluttava. Koulutuksia hänellä on takan reilusti yli 500. Tietotaidon lisäksi toiminnallisuus, omakohtainen tekeminen ja harjoittelu ovat Jaanan koulutusten keskiössä.

Lisätietoa saat Jaananasta Oivaltamaan nettisivuilta: www.oivaltamaan.fi tai sosiaalisesta mediast, jossa Jaana on aktiivinen vaikuttaja.

Linkedinissä blogeja ja vinkkejä työkykyyn sekä hyvinvointiin.

Twitterissävideoita ja viikon oivalluksia.

Unelmientyöpäivässä 5.10.20018. Tutustu viime vuoden työhyvinvointiluenoon, jota seurasi yli 15 000.

Unelmien työpäivänä 5.10.2018 tempaistaan työhyvinvoinnin puolesta nyt toista kertaa. Myös Jaana mukan luennoimassa toista kertaa. Vuosi sitten päivään osallistui arviolta 50 000 ihmistä. Kuuntele Jaanan Webinaari vuodelta 2017 ja tule mukaan 2018!

Unelmien työpäivä on avoin kaikille ja tapahtumien järjestämisessä rajana on vain mielikuvitus. Tehdään yhdessä Unelmien työpäivästä Suomen paras työpäivä!

Tapahtumapaikka Oulun yliopisto, Tellus Innovation Arena.
Ovet avataan yleisölle klo 8.45. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen avataan elokuussa.

Lisätietoja: http://www.wgh.fi/tapahtuma/unelmien-tyopaiva-2018-oulu/

Webinaarilinkki ei edellytä ilmoittautumista. Webinaarilinkki julkaistaan Unelmien työpäivä -sivustolla syyskuussa.
9.00 – 9.25 ”Löydä vahvuutesi, valjasta voimasi – 3 keinoa käytäntöön”Riikka Pajunen, ”Suomen onnellisin uravalmentaja”, Montevista Oy
9.30 – 9.55 ”Ihmiseltä ihmiselle”Arto Ranta-aho, toimitusjohtaja, Ruohonjuuri
10.00 – 10.25 ”Yhteisöllisyys”Veera Lehmonen, toimitusjohtaja, Cuckoo workout

Taukojumppa ”Cuckoo workout”

10.35 – 11.00 ”Työpaikalla yhdessä terveyden edistämistä palautumista edistäen”Jaana Laitinen, Työterveyslaitos
11.05 – 11.30 ”Mindfulness -MBSR- harjoitusten avulla selkeyttä ja pysähtymistä päivääsi. Opi voimaantumaan helpoilla harjoituksilla – ne vaikuttavat heti. Ajattelusta aistimiseen –
Neljä harjoitusta, jotka voi tuoda työpäivääsi”
Leena Pennanen, Center of Mindfulness

Lounastauko

12.00 – 12.25 ”Onnistuminen ja metataidot työelämän muutoksessa”Jaana Hautala, mentaalivalmentaja, Oivaltamaan Oy
12.30 – 12.55  ”Unelmoitko meluttomasta työpäivästä?”Jyrki Kilpikari, Ecophon Finland
13.00 – 13.25 ”Etätyön ergonomia”Matti Heikkilä, ”Hyvinvoinnin suurlähettiläs”, Ergo Finland Oy

Taukojumppa ”Cuckoo workout”

13.35 – 14.00 ”Etätyö ja lainsäädäntö” (otsikko täsmentyy) – Rauno Hanhela, toimitusjohtaja, työturvallisuuskeskus TTK
14.05 – 14.30 ”Oman työn johtaminen etätyössä”Ulla Vilkman, kirjailija, kouluttaja
14.35 – 15.00 ”Henkilökemiat kuntoon – viisi avainta paremapaan yhteistyöhön”Tony Dunderfelt, psykologi, kirjailija
15.05 – 15.30 ”Itsetunto heiluttaa Sinua – vai Sinä itsetuntoa?” Hannu-Pekka Sinervä, psykologi, kirjailija
15.35 – 16.00 ”Stressikupla”Miia Huitti, kirjailija, stressivalmentaja

Ajattelun johtamis- ja vuorovaikutus koulutus tarjoaa konkreettisia työkaluja oman vaikuttavuuden kehittämiseen sekä tavoitteiden saavuttamiseen.Koulutuksessa kyse on ihmisen ajattelun systeemisestä ymmärtämisestä ja taidoista vaikuttaa. Koulutus perustuu uusimman aivotutkimustulosten soveltamiseen, NLP-tekniikoihin sekä ratkaisukeskeisiin ajattelumalleihin.

Mitä NLP on?

NLP on käytännöllinen malli siitä, miten aivomme toimivat, miten opimme, ajattelemme, kommunikoimme, teemme päätöksiä ja motivoidumme. NLP: tä kuvataan usein onnistumisen psykologiaksi.

NLP on tehokas menetelmä ja asenne, joka auttaa kehittämään omia resursseja. NLP: n avulla voit kehittää ja mallittaa omaa kokemistasi, osaamistasi ja ajatteluasi. Menetelmä avaa tien mielen mahdollisuuksiin.Koulutuspäivän aikana saat työkaluja, miten käyttää omaa potentiaalia ja mielen ominaisuuksia entistä paremmin omaan elämään ja bisnekseen.

NLP on myös käytännöllistä ja toimivaa. Se auttaa sinua kehittämään mentaalisia resurssejasi sekä parantamaan vuorovaikutuksen taitojasi.NLP tulee sanoista Neuro-Linguistic Programming, eli neuro -lingvistinen ohjelmointi.

Sisältö:

 • Nykypäivän tarve ajattelun johtamiseen
 • Miten havainnoidaan toisten ajattelua?
 • Oman viestin paketoiminen vaikuttavasti
 • Tunteet vuorovaikutuksessa. Kuinka tunteet rakentuvat?
 • Miten rakennat vahvan luottamuksen erilaisiin ihmisiin?
 • Tunneyhteys kontaktin syntymisen edellytyksenä
 • Oma hyvä tila menestymisessä
 • Ihmisten erilaisuus ja sujuva vuorovaikutus
 • Miten motivoit ja sytytät innostuksen?
 • Sanojen merkitys vaikuttamisessa
 • Henkilökohtainen karisma. Mitä se on ja mihin sitä tarvitaan?

Koulutuksen hyödyt mm.

 • Opit älykkäämpää mielen ja tunteiden johtamista
 • Mielenhallinnan sekä itseymmärryksen myötä myös tehokkuutesi lisääntyy
 • Opit vaikuttavampaa vuorovaikutusta ja opit lukemaan erilaisia ihmisiä paremmin
 • Opit konkreettisia ja käytännönläheisiä menetelmiä, joilla voit vaikuttaa omiin tunteisiin ja mieleen –saat paineenkestoa lisää
 • Opit virittämään aivot parempaan käyttöön

Business NLP -päivä sisältää tehokkaita, testattua ja toimiviksi koettuja tekniikoita sekä menetelmiä mm. siihen kuinka

 • voi muuttaa omaa ajatteluaan
 • löydetään uusia näkökulmia ongelmatilanteisiin
 • miten tavoitteet kannattaa asettaa ja miten ne saavutetaan
 • miten opitaan huomaamaan ja ymmärtämään ihmisten erilaisuus
 • miten hallitaan omia tunnetiloja ja voidaan päästää irti esim. liiasta stressistä
 • miten muutetaan mielen rajoitteita ja saadaan enemmän irti mielen potentiaalista
 • miten virittäydytään haastaviin tilanteisiin ja saadaan lisää mentaalista suorituskykyä

NLP: tä käytetään ja voidaan soveltaa hyvin laajasti työelämässä mm. koulutuksessa ja valmentamisessa, myynnissä ja markkinoinnissa, johtamisessa, asiakaspalvelussa, terveyden ja hyvinvoinnin parissa – unohtamatta kunkin omaa henkilökohtaista kasvua ja muutostilanteita. NLP: n avulla saammekin optimaalisia tuloksia hyödyntämällä tehokkaammin omia sisäisiä voimavarojamme. Business NLP päivän aikana tulet tietoisemmaksi sinun ajatteluprosesseista ja voi käynnistää muutoksen, jonka seurauksen johdat elämääsi sekä businestä entistä paremmin.

Kenelle?

Business NLP-koulutus on erityisesti sinulle, joka haluat menestyä paremmin ja löytää uudenlaisia sekä käytännönläheisiä työkaluja itsesi johtamiseen, omiin ajattelu- ja tunnetaitoihin sekä vuorovaikutukseen.Valmennus soveltuu erityisesti esimies- ja johtamistehtävissä oleville, jotka ovat kiinnostuneet ihmismielen toiminnasta. Päivä tarjoaa konkreettisia työkaluja vaikuttavuuden kehittämiseen sekä karisman lisäämiseen.

Miten ja missä:

Koulutus järjestetään yhteistyössä oppija.fi kanssa Helsingissä. Paikka varmistuu elokuun aikana. Varaa paikkasi!

Kouluttajasi:

Jaana Hautala on kokenut yritys- ja mentaalivalmentaja sekä NLP kouluttaa. Jaana valmentanut tuhansia ihmisiä sekä kouluttanut NLP:tä  n. 400 päivää. Jaanan intohimo on optimaalinen suorituskyky ja mielentaidot. Hän tuo rohkeutta sekä uudenlaista näkökulmaa itsensä kehittämiseen. Jaana on kouluttanut NLP:t ä muun muassa Puolustusvoimille, Tampereen Johtamiskorkekoululle Synergokselle sekä Helsingin yliopistolle. Kouluttajana Jaana on aidosti läsnäoleva, innostava ja oivalluttava. Tietotaidon lisäksi toiminnallisuus, omakohtainen tekeminen ja harjoittelu ovat Jaanan koulutusten keskiössä. Lisätietoa Jaanasta WWW.OIVALTAMAAN.FI

Jaana on aktiivinen somessa, ja löydät hänen ajatuksiaan

LINKEDINISSÄ BLOGEJA JA VBLOGEJA

TWITTER PÄIVÄN VINKKEJÄ JA AJATUKSIA HYVINVOINTIIN

 

 

Palautuminen on yksi tärkeimmistä keskittymiskykyyn, paineensietokykyyn, luovuuteen ja työn tuottavuuteen vaikuttavista tekijöistä. Usein palautumisen merkitys ymmärretään aivan liian myöhään. Miten kuormituksen kulttuurista palautumisen kulttuuriin? Koulutuspäivän aikana oivalletaan keinoja sekä työkaluja, joilla palautumista ja stressinhallintaa voi parantaa omassa työssään.

Tuotekuvaus

Vaikka palautuminen on paljon esillä mediassa ja siitä puhutaan toistuvasti. Harva meistä kuitenkaan tunnistaa omassa arjessaan palautumista edistäviä ja heikentäviä tekijöitä. Kehon kuormitus ja palautuminen koostuvat työstä, vapaa-ajasta, elintavoista sekä arjen rutiineista. Kun palautuminen ei ole riittävää suhteessa kuormitukseen, ihminen väsyy ja hänen työkuntonsa heikkenee. Parempi palautuminen vaatii usein myös ajattelumallien muuttamista, luopumista jostain sekä uusien rutiinien rakentamista. Liian usein palautumisen merkitys tunnistetaankin vasta työuupumisen jälkeen tai ylikunnon yhteydessä.

Hyvinvoivassa työyhteisössä pidetään huolta omasta toimintakyvystä, jaksamisesta ja palautumisesta. Mitä kaikkea parempaan palautumiseen ja hyvinvointiin liittyy? Miten oma työnjohtaminen ja palautuminen liittyvät toisiinsa. Mikä merkitys on aivoergonomialla?

Kenelle

Koulutusaamupäivä soveltuu koko henkilstön palautumisen sekä stressinhallinnan kehittämiseen. Vinkkejä ja työkaluja tulee erityisesti tieto- ja aivotyöläisille, jotka kaipaavat konkreettisia välineitä paremman palautumisen rakentamiseen ja palautumiskulttuurin luomiseen.

Sisältö ja teemat

Hallitse stressiä ja lisää keskittymiskykyä

 • Aivojen palautuminen
 • Miten tunnistaa stressaavat tilanteet sekä kuormittavat tekijät
 • Miten lisää keskittymis- ja paineensietokykyä
 • Henkinen suorituskyky paranee fokuksen kirkastamisella
 • Tunnista toimivat palauttavat hetket

Palaudu paremmin -unentaidot sekä virittäytyminen kuntoon

 • Paranna unenlaatua: Unen huolto-ohjeet
 • Motivoi unirutiinit kuntoon
 • Miten lisää palauttavaa unenlaatua
 • Optimoi palautumistasi ja palauta voimavarasi

Koulutusaamupäivän oppeja voit halutessa jatkaa Paremman palautumisen – verkkovalmennuksella, joka julkaistaa elokuun lopulla.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Oppija.fi kanssa ja valmennusaamuun voi varata paikan täältä Oppijan varausjärjestelmän kautta.

Valmentajasi

Jaana Hautala on kokenut yritys- ja mentaalivalmentaja. Jaanan intohimo on palautuminen, henkinen suorituskyky sekä mielentaidot. Hän tuo rohkeutta, innovaatisuutta sekä uudenlaista näkökulmaa parempaan palautumiseen ja stressinhallintaan. Kouluttajana Jaana on aidosti läsnäoleva, innostava ja oivalluttava. Koulutuksia hänellä on takan reilusti yli 500. Tietotaidon lisäksi toiminnallisuus, omakohtainen tekeminen ja harjoittelu ovat Jaanan koulutusten keskiössä.

Lisätietoa saat Jaananasta Oivaltamaan nettisivuilta: www.oivaltamaan.fi tai sosiaalisesta mediast, jossa Jaana on aktiivinen vaikuttaja.

Linkedinissä blogeja ja vinkkejä työkykyyn sekä hyvinvointiin.

Twitterissävideoita ja viikon oivalluksia.

Unelmientyöpäivässä 5.10.20018. Tutustu viime vuoden työhyvinvointiluenoon, jota seurasi yli 15 000.

Tapasin tällä viikolla valmennusasiakkaani, joka odotti kovasti juhannuksesta alkavaa kesälomaansa. Lomaa odottaessa hän oli tehnyt itselleen to do- listaa siitä mitä kaikkea pitää ehtiä lomaviikkojen aikana tekemään. Hengästyin kuunnellessa asiakkaan pitkää lomalistaa, ja sain lopulta kysyttyä, että milloin ajattelit huilata, olla vain itsesi ja rakkaiden kanssa? Milloin päästät irti vauhdista sekä pysähdyt tähän hetkeen?

Olet kenties jo lomalla tai aloitat lomasi lähiaikoina. Millä mielellä sinä aiot lomalle lähteä ja miten aiot palautumisaikaasi hyödyntää?  Joskus huomaamatta täytämme arvokkaan loman ”pitää tehdä asioilla” liian täyteen. Tutkimustenkin mukaan ihminen palautuu kaikkein huonoimmin lauantaisin, kun täyden työviikon jälkeen lauantai täyttyy liikaa asioista, joita ”pitää suorittaa”. Lomalle voi käydä samalla tavalla, jos loma on liian täynnä. Entä jos pysähtyisit suunnittelemaan lomaa ajatukselle, että mitä on sinulle merkityksellistä ja sinun arvojesi mukaista? Lomallakaan maailmaa ei saada valmiiksi – kaikkia sukulaisia ei ehditä kiertämään eikä kaikki toivomia harrastuksia saada käyntiin. Tärkeää on saada keho ja mieli sekä aivot palautumaan ja siirtää fokus itselle merkitystä sekä hyvän olon tunnetta tuottaviin asioihin.

Muutamia vinkkejä tasapainoa ja palautumista lisäävään lomaan:

 • Palauttava loma alkaa jo ennen lomaa hyvällä suunnittelulla. Sopikaa töissä tarkat pelisäännöt, miten työt hoituvat loman aikana. Ole armollinen itsellesi ja luota että työkaverit pärjäävät myös ilman sinua. Joillekin meistä on tärkeää lukea meilejä loman aikana ja se toki riippuu työtehtävästä, mutta jatkuva sähköpostiin vilkuilu kuluttaa loman palautumista. Mielen näkökulmasta on tärkeää myös miettiä töihin paluu jo ennen lomalle lähtöä. Miten jättää keskeneräiset asiat to do listalle odottamaan? Siirtää mielestä muistettavat työasiat sinulle sopivalla tavalla pois. On tärkeää lähteä lomalle mieli tyhjänä eikä mieli täynnä keskeneräisiä asioita. Aivojen on helpompaa silloin rentoutua ja kehon palautua
 • Miten sinä johdat lomaenergiaa – palaudutko vai suoritatko.Loma rakentuu päivittäisistä valinnoista ja onneksi niitä valintoja voi tehdä jokainen hetki uudelleen. Lomalla voi olla ihana nukkua pitkään, syödä hyvin sekä kenties nauttia muutamakin ruokaviini. Toiset meistä ovat tekijätyyppejä, ja heille voi olla tärkeää saada lomallakin kalenteri täyteen ja ”maailma valmiiksi”. Oman energian kannalta kuitenkin palautumisen sekä tekemisen tasapaino on avainasemassa. Voisiko lomalla harjoitella tietoisia valintoja omaan palautumisen? Silloin tasapainoa on helpompi myös viedä loman jälkeiseen aikaan. Aamupeili kertoo joka tapauksessa meidän energian sekä palautumisemme tilamme.
 • Löydä sinun tapasi rentoutua: Lomalla olemme luontaisesti rennommassa olotilassa ja meillä on aikaa itsellemme. Voisiko silloin harjoitella säännöllisesti rentoutumista lisääviä keinoja, jotka on helppo jalkauttaa myös loman jälkeiseen arkeen. Vain harjoitus tekee mestarin myös rentoutumisessa. Keskity hengitykseen, harjoittele pysähtymistä aistien äärelle tai vaikka kokeile kehollista mielikuvarentoutusta
 • Heittäydy ja haasta mieltäsi. Aivot rakastavat haasteita myös lomalla. On luonnollista, että mieli palailee töihin loman aikana. Työ on monelle meistä tärkeä osa minäkuvaa ja toki työasioita voi miettiä. Mutta jos mieli jatkuvasti askartelee työasioilla, niin haasta ajatuksiasi ja harjoittele mielen tekniikoilla fokuksen siirtämistä. Kun huomaat mielen jämähtävän lomalla työasiaan, jota et voi ratkaista lomalta käsin tai huomaat muun kriittisen oman sisäisen puheen, niin kokeile hyväksyä nämä ajatukset ja sanoa mielessäsi mielenkiintoinen ajatus. Voit myös tietoisesti harjoitella pysäyttämään ajatuksia ja korvata omaa sisäistä puhetta toisenlaisella ajattelulla – uudella näkökulmalla tai positiivisella ajattelulla.  (älä kuitenkaan työnnä ajatusta pois tai sano mielessä, etten ajattele tänään esim. töitä, koska sillä on päinvastainen vaikutus)
 • Mielikuvaharjoittelu ja kiitollisuus: Mielen sekä kiitollisuuden voimaa on viime vuosina tutkittu paljon. Kiitollisuus mm. avaa meidän aivojen oman lääkekaapin erittämällä dopamiinia eli hyvän olon välittäjäainetta. Tasapainoa ja palautumista saat lisää lomaan pienellä 5 minuutin aamuharjoituksella. Kun lomalla saat harjoituksen uudeksi rutiiniksi, niin se on helpompaa siirtää myös työaamuihin tuomaan hyvää energiaa.
  • Valitse itsellesi häiriötön paikka, jossa voit olla seuraavan 5 minuutin ajan
  • Keskity hengitykseen muutaman minuutin ajaksi. Hengitä nenän kautta sisään ja kuvittele hengityksen kiertävän sydämen kautta ennen uloshengitystä.
  • Jatka tätä ”sydänhengitystä” ja mieti muutaman minuutin aikana mistä asioista sinä olet tänä aamuna kiitollinen. Voit visualisoida eli mielikuvitella kiitollisuuden asioita
  • Mieti harjoituksen lopuksi joku asia, toiminta tai tekeminen, jossa tulet kyseisenä päivänä tai viikkona onnistumaan tai joka tuo sinulle merkityksen ja hyvän olon tunnetta.
 • Palautumisen ja työn tasapaino lomalta palatessa. Palauttava loma laajentaa näkökulmiamme, kun aivot, mieli ja keho ovat levänneet. Arjen stressissä näkökulmat usein huomaamatta kapenevat. Lomalla voikin syntyä hyviäkin oivalluksia omaan elämään ja työhön, joita kannattaa pysähtyä kuuntelemaan. Loman loppuvaiheessa on hyvä pysähtyä pohtimaan, miten tulevaan työarkeen saa näitä uusia näkökulmia tai pieniä muutoksia, jotta arki ei kaadu heti päälle vaan tasapaino siirtyy myös loman jälkeen.

 

Palauttavaa ja rentoa lomaa sille kaikkein tärkeimmälle – Sinulle!

Kesäterveisin,

Jaana Hautala

Yritys- ja mentaalivalmentaja, NLP Trainer ja tietokirjailija

Oivaltamaan.fi

 

NLP Master Practitioner on sertifioitu NLP:n jatkokoulutus, joka syventää NLP-osaamista. Koulutuksessa syvennytään NLP:n käyttöön harjoitellen, ihmetellen ja oivaltaen, sekä yhdessä pienryhmässä että itsenäisesti. Aktivoidaan intuitiivista mieltä ja avarretaan omaa maailmaa samalla, kun Practitioner-tason taitojen käyttö edistyy. Master koulutuksen myötä oivallukset, työkalut ja kokemukset ikään kuin integroituvat omaan elämään.

Seuraava NLP Master Practitioner käynnistyy Espoossa 26.1.2019

Koulutuspäivät talven kurssille ovat:

25.-27.1, 16.-17.2, 9.-10.3, 23.-24.3, 13.-14.4, 27.-28.4 ja 17.-19.5.2019

Aika: Päivittäinen koulutusaika on 9.15-16.00

Paikka: Peilikuja 7, Espoo

Kulutuksen hinta: 1250 € + alv 24 %

NLP Master koulutuksen osa-alueet muun muassa

 • Keskeiset NLP Practitioner – aiheet uusin sekä syventävin harjoituksin
 • Erottelutyylit, loogiset tasot, kielimallit
 • Meta-arvojen kirkastaminen ja muokkaaminen
 • Intohimo, visio ja elämän missio syventäen
 • Kognitiiviset prosessit, mielleketjut ja uudenlaiset toimintatavat
 • Uskomukset – eri tapoja muuttaa niitä ydintasolla
 • Uudenlaista työskentelyä aikajänteellä
 • Metaforat ja tarinat
 • Erilaisia ja uudenlaisia malleja, mm. Milton, Walt Disney, osamalli
 • Näkökulmainterventioita
 • Hyvän vuorovaikutuskentän rakentaminen ja ylläpitäminen, esittämistaito
 • Työskentely identiteetin tasolla ja persoonallisuuden eri puolet
 • Egon ja sielun yhteistyön vahvistaminen
 • Energiajohtamisen elementit: Kehon energiatasapainon ja hyvinvoinnin lisääminen, voimaantuminen, EFT ja TRE
 • Kehollisuus ja Somaattisuus
 • Intuition vahvistaminen
 • Hiljaisen tiedon tietoinen mallittaminen, mallitustyökalujen oppiminen
 • Oman mallitustyön tekeminen ja ryhmällä esittäminen

 

Pääkouluttaja: Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy, jolla on 10 vuoden kokemus NLP:stä ja takana 14 sertifioitua 16 päivän NLP koulutusta.

Hinta: 1 250 € + alv. 24%

Koulutusmateriaali: n. 160 sivuinen työkirja harjoituksineen.

 

 

 

Sopimusehdot ja tietosuojakäytäntö

Tietoturvallisuus / rekisteriseloste

1 Rekisterin nimi: Oivaltamaan rekisteriseloste

2 Rekisterinpitäjä: 

Oivaltamaan, y-tunnus 2391381-4, Peilikuja, 02780 Espoo

Puh. 050 34 06 288

Email: jaana.hautala@oivaltamana.fi

3 Rekisteriasioita hoitava yhteyshenkilö:

Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy

4 Rekisteröidyt

 • sähköpostilistalla olevat Oivaltamaan jäsenet (sisältää myös mahdolliset asiakkaat)
 • tuotteita tai palveluita ostaneet asiakkaat

5 Rekisterin pitämisen oikeudellinen peruste ja käyttö

 • henkilötietoja käsitellään asiakassuhteessa lakisääteisen velvoitteen perusteella laskutuksen, kirjanpidon ja asiakassuhteen hoidon muihin virallisiin (mahdolliset valitukset, palautukset ym.) tarkoituksiin.
 • henkilötietoja käsitellään suostumuksen perusteella, kun henkilö liittyy sähköpostilistalle, osallistuu erilaisiin kursseihin tai antaa muuten luvan markkinointiin.
 • henkilötietoja käsitellään sopimuksen perusteella, kun henkilö osallistuu Oivaltamaan valmennuksiin.
 • Henkilötietoja käsitellään oikeutetun edun perusteella tiedottamiseen, markkinointiin, yrityksen  liiketoiminnan kehittämiseen, analysointiin, mielipide- ja markkinointitutkimuksiin.

6 Rekisterin tietosisältö 

 • Yksityishenkilöt
 • Nimi
 • Osoite
 • Kieli
 • Sähköpostiosoite
 • puhelinnumero
 • valmennuksissa terveydentilaa mahdollisesti koskevat tiedot
 • muut valmennuksessa käsitellyt tiedot

 

 • Yritykset:
 • Yrityksen nimi
 • Osoite
 • Y-tunnus
 • Yhteyshenkilön nimi ja asema yrityksessä
 • Puhelinnumero
 • Sähköpostiosoite

7 Henkilötietojen säilytysaika

Asiakasrekisterin tiedot säilytetään enintään kolme vuotta viimeisen yhteydenoton jälkeen tai valmennuksen päättymisen jälkeen, jollei asiakkaan kanssa muuta ole sovittu erikseen.

8 Tietojen siirtäminen ja vastaanotto

Henkilötietoja käsittelee vain Oivaltamaan henkilökunta. Kirjanpitoon kuuluvat laskutustiedot siirtyvät kirjanpitäjälle Google driven tai Procounterin jaettuna tiedostona. Muuhun rekisteriin ei ole pääsyä, eikä tietoja luovuteta tai luovuteta kolmansille osapuolille, jollei asiakas itse sitä halua. Tietoja ei koskaan luovuteta EU/ETA-alueen ulkopuolelle.

9 Rekisterin suojauksen periaatteet

Oivaltamaan verkkosivut ja laskutusohjelma  on suojattu käyttäjätunnuksella, salasanalla, käyttöoikeuksilla sekä palomuurilla. Käyttäjärekisteriä pääsevät käsittelemään ainoastaan Oivaltamaan valmentajat sekä sivuston palvelutarjoaja: Trivore.  Rekisterin tietoja käsittelevät henkilöt ovat lakisääteisen salassapitovelvollisuuden alaisia ja/tai ovat allekirjoittaneet asiaa koskevan vaitiolositoumuksen.

Google drive, Gmail, Mailchimp, valmentajien puhelimet, Whatsapp ja Skype sisältävät asiakkaiden yhteystietoja ja mahdollisia kiinnostustietoja. Näiden sisältämät tiedot ovat suojattu palvelun tarjoajan puolelta. Käyttäessään palveluita tai allekirjoittaessaan sopimuksen asiakas suostuu tähän.

Valmennuksista kertyvät terveys tai muut arkaluontoiset tiedot tallentuvat ainoastaan valmentajan omaan rekisteriin, joka on suojattu lain vaatimalla tavalla. Näitä tietoja ei käsittele kukaan muu kuin valmentaja itse ellei muuta ole sovittu asiakkaan kanssa erikseen

10 Tietosuojavastaava on Jaana Hautala

11 Tarkastus-, korjaus ja kielto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu. Rekisteröidyn pyynnöstä teemme henkilötietoihin tarpeelliset oikaisut ja täydennykset tai poistamme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset, tarpeettomat, puutteelliset tai vanhentuneet tiedot.

Rekisteröidyllä on oikeus myös kieltää kaiken hänestä kerätyn tiedon käyttämisen ja tulla poistetuksi ja unohdetuksi asiakasrekisteristä.

Tarkastus- korjaus tai  unohduspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella:

Oivaltamaan Oy

Jaana Hautala

Peilikuja 7

02780 Espoo

tai sähköisesti osoitteeseen

jaana.hautala@oivaltamaan.fi

Pyynnön saatua rekisteröidyn henkilöllisyydestä varmistutaan ja tarvittaessa se tarkistetaan ennen tietojen antamista tarkistettavaksi.

Tietoa evästeistä

Oivaltamaan.fi käyttää evästeitä, joiden avulla parannamme nettisivujen toimivuutta. Evästeet antavat tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme, jotta voimme jatkuvasti kehittää sitä entistäkin toimivammaksi. Lue lisää evästeistä.

Mitä evästeet ovat ja miten ne toimivat?

Evästeet (cookies) ovat vierailtujen sivustojen tietokoneelle tallentamia tietoja. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, joita tietokoneesi (tai muu internetiä käyttävä laitteesi, esim. älypuhelin tai tablet-tietokone) vastaanottaa ja lähettää käydessäsi verkkosivustollamme. Eväste sisältää yleensä anonyymin tunnistenumeron, eikä vahingoita päätelaitetta. Käyttäjää ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden avulla.

Miksi käytämme evästeitä verkkopalvelussamme?

Evästeiden tarkoituksena on verkkopalvelun käytön mahdollistaminen sekä tehdä verkkopalvelustamme sinulle käyttäjäystävällisempää. Evästeitä hyödynnetään myös palvelun käytön analysoimisessa, seurannassa, kehittämissä sekä kohdennetun mainonnan, viestinnän sekä markkinointitoimenpiteiden optimoinnissa.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä. Käyttäjä voi antaa suostumuksensa evästeiden käytölle tai kieltää sen. Evästeet ovat tarpeellisia joidenkin palveluiden toimivuudelle, joten Oivaltamaan ei takaa kaikkien palveluiden toimivuutta, jos evästetoiminnallisuus ei ole käytössä. On tärkeä huomioida, että Oivaltamaan ei käsittele henkilötietoja evästeissään eikä yhdistä evästeitä henkilötietoihin, jollei pakottava laki toisin määrää.

Tästä se lähtee, siis videobloggaaminen. Uuden äärellä on mukava heittäytyä, kokeilla, harjoitella ja opiskella. Tulen jatkossa jakamaan videoblogien myötä pieni ajatuksia tai valmennusvinkkejä kirjoitettujen blogieni rinnalle. Heittäydy mukaan ja jaa vinkkaa Vblogi tilistäni kiinnostuneille.