Tilaa Oivaltamaan uutiskirje!

Innostu ja onnistu – Lupa voittaa

Jaana ja Anniin keinumassa.

Sain soiton viime viikolla eräästä aikakausilehdestä, ja minulta pyydettiin haastattelua aiheeseen –Onko meillä suomalaisilla lupa voittaa? Siitä lähtien kysymys on pyörinyt mielessäni. Olen itse innostaja ja innostuja sekä menestyksen väsymätön puolesta puhuja – hyvästä paremmaksi on osa ideologiaani. Toki olen vuosien saatossa törmännyt paljon siihen, että uusia ideoitani ei ole kuunneltu ja onnistumisistani olen saanut puukkoa selkääni. Minulle se ”puukko selkäänkin” on ollut polttoainetta, mutta meitä ihmisiä on paljon, jotka lamaantuvat siitä ”puukosta”.

 

Itse uskon, että meidän yhteiskunta on muuttunut. Meillä on lupa voittaa ja osaamme iloita muiden onnistumisesta. Energian tappajia eli ankeuttajia filosofian tutkijan Frank Martelan sanoin on kuitenkin vielä joka puolella yhteiskuntaa. Olen koulutuksissa pohtinutkin ryhmien kanssa paljon sitä: Onko tämä kansallinen ongelma, ettei lupa iloita menestyksestä ole vielä meille suomalaisille normaali asenne?

 

Kuka sinä olet: Oletko innostaja vai mielensä pahoittaja? Omia ajattelu-, tunne- ja toimintamalleja on hyvä pysähtyä pohtimaan aika ajoin. Mistä sinä innostut ja minkälaiset asiat ovat sinulle merkityksellisiä? Vai oletko mielensä pahoittaja ja viljelet työyhteisöön välillä lamaannuttavaa energiaa, joka tarttuu muihinkin? Hyvä kysymys itselle onkin: Minkälaisen fiiliksen sinä haluat viedä ympäristöösi päivittäin? Itse pysähdyn päivittäin tämän kysymyksen ääreen.

 

Omaa asennetta voi tarkastaa ja voittajaksi voi harjoitella. Se on valintakysymys. Luodaan yhdessä menestystä ja voittajia: Ilolla, tahdonvoimalla, luottamuksella ja rohkeudella tässä hetkessä!

 

Myönteinen, avoin ja mahdollistava ilmapiiri rakentaa voittamisen kulttuurin tarvittavia tekijöitä niin työelämässä kuin urheilussa.  Supercellin Ilkka Paananen kiteyttää mahdollistavan ja avoimen ilmpiirin hyvin: ” Minun tehtäväni on hankkia parhaat tyypit, luoda heille parhaat mahdolliset olosuhteet ja luottaa siihen, että he hoitavat työnsä hyvin”. Ankeuttajan kyräily, puhumattomuus tai negatiivinen energia tappaa innostuksen.  Suomalainen yhteiskunta tarvitsee enemmän eteenpäin vievää energiaa – voittajan ja luottamuksen energiaa.

 

 

”Menestyksen avaimet löytyvät meidän sisältämme – on kyse sitten työstä tai yksityiselämästä. Valmentajana inspiroin, mentoroin ja haastan sinut sekä tiimiäsi löytämään potentiaalia ja voimavaroja itsestäsi. Avaa oma tiesi menestykseen ja tasapainoon!”