Tilaa Oivaltamaan uutiskirje!

Pystyt parempaan kuin luuletkaan!

Jaana istuu kivellä.

Uskon ihmisiin, uskon itseeni ja uskon elämään! Elämä on täynnä lukemattomia mahdollisuuksia, paljon toteuttamisen arvoisia unelmia, voimme kehittää itseämme jatkuvasti ja oppia uuttaa sekä saada lisää näkökulmia. Elämisen taitoja voi kehittää ja elämässä voi saavuttaa enemmän. Mitä se jokaisen meidän maailmassa sitten tarkoittaakaan?

 

Tämän hetken jatkuvien muutosten, epävarmuuksien, yt – neuvotteluiden ja median syöttämän pelon keskellä on tärkeä pysähtyä miettimään mihin oman focuksensa suuntaa. Meillä on mahdollisuus antaa ympäristön fiilisten viedä tai pysähtyä omien arjen pienten, mutta sitäkin merkityksellisempien valintojen äärelle. Mitä tietoisempi olet itsestäsi ja ajatustavoista sekä toimintamalleista, niin sitä helpompi sinua on motivoida itseäsi kohti parempaa elämää. Tehdä itsestä paras mahdollinen versio – riippumatta tilanteesta tai ympäristöstä. Minkä fiiliksen sinä viet tänään omaan päivääsi?

 

Kaksi käytännön työkalua, joita mielestäni meidän tulisi käyttää paljon enemmän oman elämän johtamisessa, ovat oma sisäinen dialogi ja visualisoinnin voima.

 

Me ajattelemme koko ajan. Toisinaan focus on onnistumisessa ja ajatus vie eteenpäin, mutta aivan liian usein me ajattelemme täysin päinvastoin. Kuinka usein me olemme edes tietoisia meidän ajatuksista. Ajatellaan vaikka työpäivää. Kuinka usein sinä mietit kiirettä päivän aikana. Focus on kiireessä, jolloin tunnetila on myös kiireinen – siis kaikkea muuta kuin läsnäoleva ja keskittynyt tämän hetken tekemiseen.

 

Omasta sisäisestä dialogista on hyvä olla tietoinen ja muokata sitä. Loistava keino on itselle tehdyt kysymykset: Mikä/kuka on kaikkein tärkein juuri nyt? Mitä tarvitaan, että saan tämän tehtyä parhaalla mahdollisella tavalla? Mikä minussa on hyvää? Kysymällä tietoisesti kysymyksiä, joista tulee hyvä fiilis rakennat jo sinänsä onnistumisen tunnetilaa . Toinen hyvä keino on voimalauseet. Millä voimalauseille sinä rakennat päiväsi? Keksi itsellesi voimalauseita, jotka boostaavat sinua eteenpäin. Oma voimalauseeni on: Minulla on rohkeutta ajatella toisin. Se avaa itselleni näkökulmia ja luo uudenlaista mentaalienergiaa tähän jatkuvaan muutosten hetkeen.

 

Visualisoinnin voima on tehokas työkalu, jonka urheilupsykologit kehittivät jo 1960-luvulla jenkeissä. Visualisointi käytännössä tarkoittaa sitä, että kun miettii rauhassa ja ennakoi mitä tapahtuu, niin voi ohjata päivää tietoisemmin onnistumisiin. Kun harjoitellet visualisointia, niin ota kaikki aistit mukaan: mitä näet, kuulet, tunnet. Aisteilla saavutat kehoon oikeanlaista tunnetilaa eli toimintaenergiaa, joka laittaa asioita tapahtumaan. Me helposti ajatellaan että visualisointi on urheilijoiden väline menestymiseen, mutta yhtälailla liike-elämässä tai oman arjen tasapainottamisessa visualisoinnin hyötyä on yhtä tehokasta. Visualisointi on arjen työkalu. Mitä sinä visualisoit tähän päivään? Onnistumisen kierrettä vai yritätkö vain selviytyä päivän kiireisistä tehtävistä.

 

Voittaja on haaveilija, joka ei luovuta koskaan. -Nelson Mandela

 

”Menestyksen avaimet löytyvät meidän sisältämme – on kyse sitten työstä tai yksityiselämästä. Valmentajana inspiroin, mentoroin ja haastan sinut sekä tiimiäsi löytämään potentiaalia ja voimavaroja itsestäsi. Avaa oma tiesi menestykseen ja tasapainoon!”