Olemme mukana Work goes happy (WGH) tapahtumassa 15.3 Vanhassa Satamassa. Tapahtuma tuo ideoita, avaa väyliä työhyvinvoinnista ja työelämästä tiedottamiseen niin asiantuntijoille, työyhteisöille kuin yhteistyökumppaneille!

Tervetuloa tutustumaan meidän teemasaliin Happy Human Hour , jonka monipuolinen sekä kiinnostava ohjelma ei  jätä ketään kylmäksi. Tapahtuma on maksuton.

HappyHumanHour -seminaaritilan ohjelma by Hautala, Saarela, Rouvinen ja Törmänen

9.30 – 10.00      Inhimillisesti, inspiroiden, ihmiselle. Johtajan viestintätaidot. Tarja Törmänen, Pikkutassu

10.15 – 10.45     Ääni on kehon instrumentti. Pidetään se vireessä ja voimissaan äänitreenillä. Sara Rouvinen, 

11.00 – 11.30     Itsensä johtaminen menestystekijänä Päivi Saarela, Heijaste

11.45 – 12.15      Inhimilliset työelämätaidot- voimavarana ja kilpailutekijänä, Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy

12.30 – 13.00    Palautumisen taidot: pysähtyminen, aivot ja ääni

13.15 – 13.45     Arvostanko vai arvotanko sanoillani? Rakenna tai romuta viestimällä,Tarja Törmänen, Pikkutassu

14.00 – 14.30     Mistä on karismaattinen puhuja tehty? Löydä sisäinen äänesi, Sara Rouvinen, Sanabox Oy  

14.45 – 15.15     Voimavaraamo, virtaa ja työniloa yhteistyöhön, Päivi Saarela, Heijaste

15.30 – 16.00     Mielen käyttöopas – Innostu mielestä – NLP, Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy

Tervetuloa maksuttomaan NLP-tutustumisiltaan !

Maksuton NLP-tutustumisilta on kaikille, jotka haluavat tietää, mitä NLP on, miten se toimii sekä saada kokemuksen ja kuvan siitä, mitä sillä voi tehdä. NLP on kuin onnistumisen psykologiaa ja aivojen käyttöopas. Tule tutustumaan NLP:hen eri näkökulmien kautta.

NLP on avain mieleen, kehoon ja sinun potentiaaliin? Miten hyödyntää intuitiota, rakentaa onnistujan asennetta ja poistaa turhia jarruja omasta tarinasta? Miten löytää vaikuttavan ja arvostavan vuorovaikutuksen? Se sisältää paljon asennetta sekä työkaluja saavuttaa tasapainoa ja menestystä. NLP siirtää ajatteluamme ja toimintaamme mitä-tiedosta miten-tietoon, miten teemme sen mitä teemme. Tietoisuuden jälkeen on myös helpompi muokata sitä miten ajattelemme, tunnenne, teemme eli muokata toimintastrategioitamme.

Seuraava tutustumisilta Espoossa:

Aika: Torstai 22.3.2018 klo 17.30-20.00

Paikka: Lounaisväylä 8, Helsinki

Ilmoittautumiset: jaana.hautala@oivaltamaan.fi / 050 34 06 288

Jaana toimi 4. vuotta Suomen NLP-yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2013-2107 ja  on kouluttanut satoja NLP kurssilaisia ja seuraava sertifioitu NLP Practitioner on jo 17.

 

Me kaikki voimme johtaa systemaattisesti omaa ajattelua. Nykypäivänä on tarvetta ajattelun johtamiseen sekä siihen miten havainnoidaan toisten ajattelua. Ihmisten erilaisuus korostuu, ja esimiesten ja johtajien on tärkeää löytää keinot miten johtaa ihmisten ajattelu yhteiseen suuntaan sekä yhteiseen tavoitteeseen. 2 päivän avoin koulutus esimiehille ja johtajille, jotka haluavat kehittää omia ajattelu- ja tunnetaitoja sekä vuorovaikutuksen ja johtamisen vaikuttavuutta. Päivät tarjoavat konkreettisia työkaluja oman vaikuttavuuden kehittämiseen sekä karisman lisäämiseen. Koulutukseen otetaan vain 12 osallistujaa.
”Tulevaisuuden työelämä vaatii meiltä metataitoja. Elämä on jatkuva muutosvirta ja metataidot auttavat työntekijää mukautumaan muutoksiin. Muutos on myös mahdollisuus. Metataitoja voi olla paineen- ja epävarmuudensietokyky, joka kasvaa tietoisuus- ja läsnäoloharjoituksilla. Työskentelyä edistävät taidot eli yhteistyötaidot, jotka kehittyvät ihmisten erilaisuuden oivaltamisella ja vuorovaikutustaitojen paranemisella. Itseanalyysi ja itse reflektointi tulevat korostumaan eli ajattelu- ja tunnetaidot. Miten mieli ja keho toimivat. Kaiken takana on kuitenkin tietoisuus tästä hetkestä ja omasta itsestä: omasta ajattelusta sekä tunnetiloista. ”

Koulutuksessa keskitytään ihmismielen ymmärtämiseen. Koulutuksen aikana opitaan paljon älykkäästä itsensä johtamisesta, muiden ihmisten ymmärtämisestä sekä vuorovaikutuksesta. Miten saada paras versio esiin itsestä sekä myös muista. Koulutus lisää tietoa omista tiedostamattomista ajattelu-, toiminta- ja käyttäytymismalleista ja antaa työkaluja niiden muokkaamiseen.

Koulutus on erittäin käytännöllistä ja toimivaa, joka koostuu faktoista, tutkimisesta sekä omakohtaisesta oivaltamisesta harjoitteiden avulla. Koulutuksessa jää käteen työkalupakki erilaisia NLP- ja ratkaisukeskeisiä tekniikoita ja systemaattisia malleja, joilla saavuttaa parempia tuloksia. Omaa potentiaalia saadaan paremmin käyttöön, kun mielen strategiamallit oivalletaan harjoitusten kautta. Koulutus tarjoaa konkreettisia työkaluja oman vaikuttavuuden kehittämiseen sekä tavoitteiden saavuttamiseen.

2 X 1 päivän koulutus sisältöä mm.

 • Nykypäivän tarve ajattelun johtamiseen
 • Ihmisten erilaisuus ja sujuva vuorovaikutus
 • Miten havainnoidaan toisten ajattelua?
 • Oman viestin paketoiminen vaikuttavasti
 • Tunteet vuorovaikutuksessa. Kuinka tunteet rakentuvat?
 • Miten rakennat vahvan luottamuksen erilaisiin ihmisiiin?
 • Tunneyhteys kontaktin syntymisen edellytyksenä (samauttaminen)
 • Oma hyvä tila (C.O.A.C.H ) menestymisessä
 • Miten motivoit ja sytytät innostuksen?
 • Palautteen merkitys sujuvan vuorovaikutuksen ja johtamisen välineenä
 • Sanojen merkitys (META-malli)
 • Loogiset tasot muutoksen ja ajatteluttamisen välineenä
 • Henkilökohtainen karisma. Mitä se on ja mihin sitä tarvitaan?

Ajattelun-ja vuorovaikutuksen johtamisen koulutuksessa kyse on ihmisen ajattelun systeemisestä ymmärtämisestä ja taidoista vaikuttaa. Koulutus perustuu uusimman aivotutkimustulosten soveltamiseen, NLP-tekniikoihin, ratkaisukeskeiseen ajattelumalleihin sekä tietoisuusharjoitteisiin.

Koulutuksen hyödyt mm.

 • Opit älykkäämpää mielen ja tunteiden johtamista
 • Mielenhallinnan sekä itseymmärryksen myötä myös tehokkuutesi lisääntyy
 • Opit vaikuttavampaa vuorovaikutusta ja opit lukemaan erilaisia ihmisiä paremmin?
 • Opit konkreettisia ja käytännönläheisiä menetelmiä, joilla voit vaikuttaa omiin tunteisiin ja mieleen –paineenkestoa lisää
 • Opit virittämään aivot parempaan käyttöön

Kouluttaja            

Jaana Hautala  on ihmismielen ja muutosjohtamisen valmentajana. Viimeiset 10 vuotta Jaana on työkseen kouluttanut mieleen ja   vuorovaikutukseen liittyviä asioita. Jaana on toiminut  Suomen NLP-yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2013-2017.

Avoin ajattelun- ja vuorovaikutuksen johtamisen koulutus 2 päivä 5.-6.4 (to-pe)
 

2 päivän avoin koulutus esimiehille ja johtajille, jotka haluavat kehittää omia ajattelu- ja tunnetaitoja sekä vuorovaikutuksen ja johtamisen vaikuttavuutta. Päivät tarjoavat konkreettisia työkaluja oman vaikuttavuuden kehittämiseen sekä karisman lisäämiseen. Koulutukseen otetaan vain 12 osallistujaa.

Paikka: Peilikuja 7, Espoo Hinta 440 € ( + alv 24 %)

Jo 17. Sertifioitu kuudentoista päivän NLP Practitioner- koulutus on huikea koulutus ihmismielen sekä vaikuttavan vuorovaikutuksen maailmaan. Koulutus antaa paljon työkaluja itsetuntemukseen, itsensä johtamiseen ja vuorovaikutukseen. NLP on tehokas menetelmä ja asenne, joka auttaa aktivoimaan omaa potentiaalia sekä löytämään tasapainoa.

Koulutus koostuu tiedosta, tutkimisesta sekä omakohtaisesta oivaltamisesta. NLP-koulutus sisältää lukuisia mielenkiintoisia ja toimivia menetelmiä, joita voi soveltaa työelämässä, kouluttamisessa, valmentamisessa, esimiestyössä ja kaikessa ihmisten välisessä kanssakäymisessä.

NLP on aivojen käyttöopas, joka avaa tien mielen mahdollisuuksiin: miten opimme, ajattelemme, viestimme, teemme päätöksiä ja motivoidumme.

NLP onkin tehokas menetelmä ja asenne, joka auttaa kehittämään omia resurssejasi. Rakennusaineet ovat olemassa ja löytyvät itsestäsi, ne täytyy vain ottaa käyttöön! NLP:n avulla voit ohjata omaa kokemistasi, osaamistasi ja ajatteluasi. NLP on käytännöllistä ja toimivaa ja sitä käytetään laajasti työyhteisön kehittämisessä ja johtamisessa, koulutuksessa, urheiluvalmennuksessa ja henkilökohtaisessa kehittymisessä.

Koulutuksen ajankohta 2018:

pe-su 25-27.5, to-pe 7.-8.6, ma-ti 18.-19.6, to-pe 5.-6.7, pe-la 27.-28.7, to-pe 9.-10.8 ja pe-su 24.-26.8

Koulutuspaikka: Peilikuja 7, Espoo. Koulutuspaikka sijaitsee meren läheisyydessä. Koulutuspäivien harjoitteluun tullaan hyödyntämään luonnon voimaannuttavaa ja näkökulmia avartavaa tilaa säiden salliessa.

Hinta: 1 250 € + alv. 24 %. Hinta sisältää kattavan n. 180 sivuisen materiaalin ja pienen kahvi- ja teetarjoilun koulutuspäivien aamuina.

Kouluttaja: Jaana Hautala, NLP Trainer, yritys- ja mentaalivalmentaja ja tietokirjailija. Jaana toimi Suomen NLP yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2013-2017.

 

 

Tämä valmennus on sinulle, jos haluat kehittää äänenkäyttöäsi, esiintymistaitojasi sekä vahvistaa karismaasi. Ääni ja esiintymisharjoitukset tuovat paremmin potentiaalisi esille, joita hyödyntämällä olet luontevampi esiintyessä ja viestiessä.  

Koulutuksessa opit:

 • Lämmittelemään ääntäsi ja pitämään huolta äänestäsi
 • Hengittämään syvään ja oikein
 • Oppimaan ääneen rentouttamisen ja kehon rentouden merkitys
 • Muuttamaan esiintymisjännityksen positiiviseksi energiaksi
 • Käyttämään mielikuvaharjoittelua ja ankkurointitekniikoita
 • Käyttämään sanatonta viestintää ja kehon kieltä tehokeinoina
 • Puhumaan rennosti jännittävissäkin tilanteissa ja hallitsemaan tunne-energiaa äänessä
 • Oivaltamaan sanojen ja painotusten merkityksen
 • Saamaan vinkkejä, miten ääneen saa vivahteita intonaatioharjoitusten ja artikulaatiotreenin myötä
 • Käyttämään ääntä voimakkaasti ison ryhmän edessä niin, että se kestää ja kantaa

Koulutus sopii sinulle, jos haluat:

 • Pitää huolta äänestäsi niin, että se kestää, vakuuttaa ja kuulostaa hyvältä
 • Haluat kääntää esiintymisjännityksen vahvuudeksi
 • Löytää oman vahvuutesi esiintyjänä ja vahvistaa sitä
 • Oppia miten ääni on yhteydessä kehoon ja hyvinvointiin
 • Löytää uusia tapoja äänentuottoon ja esiintymiseen
 • Vapauttaa äänesi ja itsesi jännityksestä
 • Vahvistaa karismaasi äänenkäytöllä ja olemuksellasi
 • Saada ammattitaitoista palautetta omasta äänestäsi ja esiintymisestäsi positiivisessa hengessä

Hinta 490 € (+alv 24 %) (sisältää 2 koulutuspäivää, 2 kouluttajaa, koulutusmateriaalit ja kahvi/teetarjoilu)

*Koulutukseen otetaan vain 14 osallistujaa.

Paikka: Peilikuja 7 A, Espoo ( Koulutuspaikka sijaitsee lähellä merenlahtea. Säiden salliessa koulutuspäivien harjoituksia pääsee tekemään voimaannuttavassa luonnossa. )

Kouluttajat

Sara Rouvinen. Puheviestinnän ja vokologian FM.

Laulaja, näyttelijä ja yrittäjä. Sanabox Oy

Lue Saran blogi esiintymisestä sekä kurkkaa referenssejä.

Jaana Hautala. Yritys-ja mentaalivalmentaja

NLP Trainer ja tietokirjailija. Oivaltamaan Oy

NLP uudistumisviikonloppu on kaikille NLP Practitioner ja NLP Master Practioner koulutuksen käyneille. NLP valmennusviikonlopun aikana sukelletaan syvällisesti NLP maailmaan, vahvistetaan yhteyttä omaan intuitioon ja syvempään energiaan. Kurkataan syvätason NLP:tä samalla kuin NLP koulutusten aiemmat oivallukset palautuvat mieleen.
Viikonlopun aikana muun muassa pääset 
– päivittämään oman visiosi ja itselle merkitykselliset asiat
– tutkailemaan elämän valintoja ja ristiriitoja korkeammasta tietoisuudesta käsin
– kertaamaan NLP tekniikoita yhdessä harjoitellen
– tutustumaan uusimpiin NLP-tekniikoihin (3. ja 4. sukupolven NLP:tä)
– poistamaan uskomuksia, jotka estävät uudistumista ja haittaavat uskaltautumista uuteen
– luomaan omaan elämään lisää iloa, hyväksyntää, rakkautta ja keveyttä
Kenelle
NLP valmennusviikonloppu on tarkoitettu kaikille vähintään NLP Practitionerin suorittaneille, jotka haluavat päivittää, ylläpitää ja uudistaa NLP-taitojaan.
Aika
La-Su 9.-10.6
Aikataulu päivittäin: 9.15-16.00
Paikka
Peilikuja 7, Espoo ( Koulutuspaikka sijaitsee lähellä merenlahtea. Säiden salliessa koulutuspäivien harjoituksia pääsee tekemään voimaannuttavassa luonnossa. )
Hinta
245 € (sis. alv 24 %)
Sisältää
2 kouluttajaa, 2 päivää, koulutusmateriaalit ja aamun sekä iltapäivän kahvit ja pikkupurtavat
Kouluttajat
Marjukka Kallio, Henkilöstökoulutus Interaktiva
Sosiaalipsykologi, NLP Master Trainer
Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy
Yritys. ja mentaalivalmentaja, NLP Trainer ja tietokirjailija

Mikä on se häviävän pieni ero, kun optimaalinen suorituskyky ja osaaminen ovat huipussaan? Henkinen vahvuus, rentous ja tasapaino ovat avainasemassa. Kahden päivän NLP for Sports -intensiivikoulutus on tehokas valmennus ajattelu-, tunnetaidoista ja kehittymisestä. Parhaat työkalut niin urheilijan kuin valmentajan kuin PT asiakkaan henkiseen valmennukseen ovat toiminnallisia ja käytännönläheisiä. Oivaltamaan Oy tarjoaa tekniikoita, jotka on helppo siirtää harjoitus- ja valmennuskentille.

Miten asetat tavoitteita, motivoit, lisäät keskittymiskykyä, käännät sisäisen puheen mahdollistavaksi ja löydät onnistumisen kierteen? Miten oivallat ihmisten erilaisuudet, hyödynnät vahvuuksia sekä luontaisia taipumuksia. NLP for Sports on matka kohti omaa flow-tilaa!

Kenelle?

Koulutus on räätälöity valmentajille, personal trainereille, urheilijoille ja kaikille, jotka haluavat työkaluja mentaalivalmennukseen.

Aika: 7.-8.7 2018, kysy lisää.

Paikka: Peilikuja 7, Espoo

Hinta: 290 € ( sis.  alv. 24 % )

Kouluttaja:

 • Suomen NLP-yhdistyksen puheenjohtaja (2013-2017) Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy
 • Mentaalivalmentaja, liikunnanohjaaja, rentous- ja firstbeat asiantuntija

 

 

NLP Master Practitioner on sertifioitu NLP:n jatkokoulutus, joka syventää NLP-osaamista. Koulutuksessa syvennytään NLP:n käyttöön harjoitellen, ihmetellen ja oivaltaen, sekä yhdessä pienryhmässä että itsenäisesti. Aktivoidaan intuitiivista mieltä ja avarretaan omaa maailmaa samalla, kun Practitioner-tason taitojen käyttö edistyy. Master koulutuksen myötä oivallukset, työkalut ja kokemukset ikään kuin integroituvat omaan elämään.

Seuraava NLP Master Practitioner käynnistyy Espoossa 26.1.2019

Koulutuspäivät talven kurssille ovat:

25.-27.1, 16.-17.2, 9.-10.3, 23.-24.3, 13.-14.4, 27.-28.4 ja 17.-19.5.2019

Aika: Päivittäinen koulutusaika on 9.15-16.00

Paikka: Peilikuja 7, Espoo

Kulutuksen hinta: 1250 € + alv 24 %

NLP Master koulutuksen osa-alueet muun muassa

 • Keskeiset NLP Practitioner – aiheet uusin sekä syventävin harjoituksin
 • Erottelutyylit, loogiset tasot, kielimallit
 • Meta-arvojen kirkastaminen ja muokkaaminen
 • Intohimo, visio ja elämän missio syventäen
 • Kognitiiviset prosessit, mielleketjut ja uudenlaiset toimintatavat
 • Uskomukset – eri tapoja muuttaa niitä ydintasolla
 • Uudenlaista työskentelyä aikajänteellä
 • Metaforat ja tarinat
 • Erilaisia ja uudenlaisia malleja, mm. Milton, Walt Disney, osamalli
 • Näkökulmainterventioita
 • Hyvän vuorovaikutuskentän rakentaminen ja ylläpitäminen, esittämistaito
 • Työskentely identiteetin tasolla ja persoonallisuuden eri puolet
 • Egon ja sielun yhteistyön vahvistaminen
 • Energiajohtamisen elementit: Kehon energiatasapainon ja hyvinvoinnin lisääminen, voimaantuminen, EFT ja TRE
 • Kehollisuus ja Somaattisuus
 • Intuition vahvistaminen
 • Hiljaisen tiedon tietoinen mallittaminen, mallitustyökalujen oppiminen
 • Oman mallitustyön tekeminen ja ryhmällä esittäminen

 

Pääkouluttaja: Jaana Hautala, Oivaltamaan Oy, jolla on 10 vuoden kokemus NLP:stä ja takana 14 sertifioitua 16 päivän NLP koulutusta.

Hinta: 1 250 € + alv. 24%

Koulutusmateriaali: n. 160 sivuinen työkirja harjoituksineen.

 

 

 

Selkäkipu on Suomessa yksi suurimmista sairauspoissaoloja aiheuttavista tekijöistä, josta seuraa vuosittain satojen miljoonien eurojen kustannukset yhteiskunnalle ja työnantajille. Kirjassa käsitellään kivun ja mielen välistä yhteyttä uusimman tutkimustiedon valossa. Kirja osoittaa, miten suuri vaikutus mielellä ja liikkeellä on selkäkipuun sekä miten työkykyä rajoittavasta selkäkivusta voi parantua myös kokonaan

Jaana Hautala on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vahva puolestapuhuja. Jaanan asiantuntijuutta tämän päivän työelämätaidot – itsensä johtaminen, henkinen suorituskyky ja palautuminen kiihtyvässä muutoksessa. Jaana tuo kirjaan mielen voiman ja tasapainon vaikutusta kipupotilaan näkökulmasta. Kirjassa avataan myös Jaanan paranemista 35 vuoden selkäkivusta. www.oivaltamaan.fi

Jerry Ketola on osteopaatti sekä terveystiedon maisteri, joka on pitkän uran aikana ollut kiinnostunut kivun hoidosta. Jerryllä on kokemusta selkäkivun hoidosta yli 20 vuoden ajalta. Jerry tuo kirjaan arvokasta asiantuntijatietoa modernista kiputieteestä ja asiakas tarinoita selkäkipuisten kuntoutuksen parista. www.jerryketola.fi

Kenelle

Kirja soveltuu kaikille pitkittyneistä kivuista kärsiville ihmisille. Tavoitteenamme on tuoda esille uusi tapa siitä miten kipuun pitäisi suhtautua, jotta siitä voisi parantua ja saada sitä omaan hallintaan. Kirjan sisältö perustuu tieteellisiin tutkimuksiin ja omiin kokemuksiimme, joita tuomme esille tapausesimerkkien avulla. Tapausesimerkit auttavat ymmärtämään ja hahmottamaan modernia kiputiedettä sekä mielen voimaa paremmin.

Tiedämme, että toistuva ja pitkäaikainen selkäkipu, koskettaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Kipukierre saadaan katkaistua oikeilla avaimilla, joilla paranemisen esteenä olevat lukot avautuvat. Selkäkivusta voi parantua, tekemällä oikeita asioita, ja ajattelemalla uudella ja tutkitusti vaikuttavalla tavalla. Näistä asioista kirjoitamme Jerryn kanssa. Haluatko Sinä, saada jatkuvan selkäkipusi loppumaan?

Otavan julkaisema, kansalaisille kirjoitettu kirja, ”Selkäkipu ja mielen voima” on myynnissä uunituoreena suomalaisessa kirjakaupassa, akateemisessa kirjakaupassa ja netissä.

Voit tilata myös aiheeseen liittyviä käytännönläheisiä luentoja –

Kohti parempaa työkuntoa ja eroon selkäkivusta mielen ja liikkeen avulla.